Apple випустить нові EarPods із роз’ємом Type-C

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдер ShrimpApplePro опублікував перші відомості про нову класичну гарнітуру Apple. За даними джерела, компанія дійсно переведе майбутні смартфони та аксесуари на роз’єм USB Type-C – але збереже сумнозвісне “ліцензійне” обмеження на використання останніх.

Інформатор стверджує, що вендор уже розробив новий MFi-чіп для смартфонів. Аксесуари, що підключаються до iPhone, як і раніше, повинні будуть проходити аутентифікацію, як це відбувалося з Lightning. Таким чином, компанія формально виконає вимоги ЄС щодо переходу на “правильний” порт, але обмежить використання сторонніх аксесуарів, не пов’язаних зі швидкістю зарядки.

Однією з перших таких новинок, за словами інсайдера, стануть дротові навушники EarPods. На відміну від попередників, вони зможуть підключатися до конектора Type-C на нових iPhone безпосередньо, без використання перехідника. Разом з ними очікується і реліз фірмових USB-кабелів. Реліз обох новинок, за даними джерела, відбудеться восени цього року, трохи раніше або одночасно з прем’єрою iPhone 15.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сама Apple поки що не робила жодних офіційних заяв про сумісність майбутніх смартфонів з неоригінальними аксесуарами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.