Названо найкращі ноутбуки на базі Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найкращий ноутбук з Windows повинен забезпечувати ідеальний баланс між продуктивністю та універсальністю. Ці машини можуть впоратися з найосновнішими повсякденними завданнями, але багато хто з них також мають достатню обчислювальну потужність для виконання більш інтенсивних робочих навантажень – чи то 3D-рендерінг, чи то редагування відеоматеріалів у форматі 4K.

Хоча ми з великою любов’ю ставимося до MacBook і Mac, простий факт залишається фактом: Windows 11 залишається найкращою операційною системою за гнучкістю, доступністю та підтримкою програмного забезпечення. А ноутбуки на її основі – одні з найкращих ноутбуків на світі.

Майте на увазі, що тут ми розглядаємо всі види ноутбуків на базі Windows, але, якщо вам потрібне щось більш конкретне, ви можете ознайомитися з нашим рейтингом найкращих ноутбуків 2-в-1, більшість із них працює на Windows 11.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час складання рейтингу найкращих ноутбуків з Windows ми врахували безліч ключових чинників, і ми щоразу, коли розглядаємо цікавий ноутбук, оновлюємо його. Продуктивність, природно, є основним фактором, але ми також розглядаємо довговічність, естетику, зручність використання і, найголовніше, ціну. У нинішньому економічному кліматі доступність ціни є життєво важливим фактором для багатьох покупців техніки.

Хочете перейти до справи і дізнатися, які ноутбуки для Windows є найкращими? Нижче ви знайдете добірку наших рекомендацій.

1. Dell XPS 15 (2022) – Найкращий ноутбук Windows загалом

Оновлений за допомогою нового обладнання та класичного стилю XPS, Dell XPS 15 залишається найкращим ноутбуком з Windows. Компанія Dell модернізувала внутрішні компоненти, встановивши нові процесори Intel Alder Lake і швидшу оперативну пам’ять, завдяки чому ноутбук став ще продуктивнішим. Хоча це не ігровий ноутбук, він все ж показав гідні результати в іграх у нашому тестуванні і з легкістю впорався з повсякденними завданнями. При цьому він забезпечує повний робочий день на одній зарядці, в середньому 12:01 у нашому тесті PCMark 10.

Корпус залишився незмінним, але класичний зовнішній вигляд XPS і оздоблення з матового алюмінію залишаються такими ж приголомшливими, як і раніше. Він неймовірно тонкий і легкий, що робить його надзвичайно портативним, особливо для 15-дюймового ноутбука. А його клавіатура і трекпад такі ж чуйні та зручні, як і раніше.

Звичайно, це не дешева покупка, але для ноутбука такого класу ціна цілком прийнятна. І ви безумовно отримаєте те, за що платите.

2. Acer Aspire 5 (2022) – Найкращий бюджетний ноутбук із Windows

Жоден бюджетний Windows-ноутбук не може зрівнятися з Acer Aspire 5, який пропонує стільки конфігурацій з різними розмірами дисплея і вибором інтегрованої та дискретної графіки, що в цій лінійці знайдеться варіант практично для кожного користувача. Що ще більше вражає, так це те, що ця модель початкового рівня забезпечує гідну продуктивність для ноутбука в цьому ціновому діапазоні.

Ви не отримаєте ультрасучасний дизайн, але основні характеристики ноутбука виконані правильно, починаючи з міцного корпусу і закінчуючи зручною клавіатурою і датчиком відбитків пальців на трекпаді. А 14-дюймовий екран 1080p яскравий, чіткий і з хорошими кутами огляду.

Будучи бюджетним варіантом, тут є компроміси: веб-камера 720p є злегка посередньою, вбудовані динаміки дещо слабенькі, а можливості підключення трохи різнорідні. Проте, вони не є вирішальними факторами. Ви, безумовно, отримаєте відмінне співвідношення ціни та якості.

3. Lenovo Yoga 9i Gen 8 – Найкращий ноутбук 2-в-1 загалом

Lenovo Yoga 9i Gen 8 (2023) вражає своїм елегантним дизайном, оснащеним OLED-дисплеєм з приголомшливою якістю зображення і саундбаром, що обертається на 360 градусів, який забезпечує більш глибоке занурення в потокове мовлення. І це свідчення блискучої роботи Lenovo.

Крім того, цей ноутбук потужний, він перевершує інші ноутбуки з сенсорним екраном, як-от Samsung Galaxy Book3 Pro 360, у наших бенчмарках і справляється з творчими навантаженнями, як-от експорт 50 відредагованих зображень з високою роздільною здатністю 7952 x 4472 з RAW у JPEG у Lightroom. І хоча в нього не найтриваліший час автономної роботи, він протримався трохи більше ніж 10 годин на повному заряді в нашому тесті батареї для веб-серфінгу, що означає, що ви можете залишити зарядний пристрій удома і при цьому провести повноцінний робочий день.

OLED-дисплей не такий яскравий, як ми сподівалися, в середньому близько 350 ніт, але, тим не менш, він яскравий завдяки глибоким, насиченим кольорам. А якщо ви захочете перейти в режим планшета, ви знайдете його чутливим та інтуїтивно зрозумілим для ваших сенсорних команд.

4. HP Spectre x360 (2022) – Найкращий преміальний ноутбук 2-в-1

HP Spectre x360 вже багато років є одним із наших улюблених ноутбуків, і модель 2022 року нічим від нього не відрізняється. Вона стала потужнішою, ніж будь-коли, завдяки процесорам Intel Alder Lake 12-го покоління і поліпшеній інтегрованій графіці Intel Iris Xe, які забезпечують серйозний приріст продуктивності.

Під час тестування він без проблем виконував робочі програми, працював з декількома вкладками браузера і навіть грав у безліч відеоігор низького і середнього рівня. При цьому продуктивність була неймовірно стабільною протягом усього тестування. Нам би тільки хотілося, щоб час автономної роботи тривав довше восьми годин, але, принаймні, він швидко заряджається, досягаючи 80% ємності приблизно за годину.

Дійсно, це єдиний найкращий ноутбук 2-в-1 на ринку на даний час, особливо з його бездоганним дизайном, чудовим корпусом із дорогоцінним камінням і міцною збіркою. Якщо ви дбаєте про естетику не менше, ніж про продуктивність і загальну якість, це найкращий ноутбук з Windows для вас. Незважаючи на його високу ціну, ви отримуєте кілька чудових доповнень, як-от потужні засоби захисту і разюче якісні динаміки Bang & Olufsen.

5. Acer Swift 3 OLED (2022) – Найкращий тонкий і легкий ноутбук з Windows Процесор: Intel Core i7-12700H

Acer 3 Swift OLED є продовженням одного з найкращих ноутбуків, і це оновлення анітрохи не розчаровує. Цей легкий і тонкий ноутбук у прекрасному корпусі вирізняється неймовірною продуктивністю процесора, яка є однією з найкращих серед ультрабуків, які ми бачили.

Фактично, це один із найвисокопродуктивніших ноутбуків, які ми коли-небудь тестували – майже кожен результат є щонайменше найвищим у своїй категорії. Звичайно, продуктивність графічного процесора залишає бажати кращого, гарантуючи, що ви зможете працювати та грати з легкістю. І хоча час автономної роботи, можливо, не найтриваліший, він цілком пристойний.

Незважаючи на відсутність сенсорного екрана, головною його особливістю є чудовий OLED-дисплей, який також підтримує HDR. Цей екран – один із найкрасивіших, що коли-небудь зустрічалися нам на ноутбуках. Тим часом, клавіатура має гладкий та елегантний дизайн і приємна на дотик. На завершення всього цього – неймовірно доступна ціна, яка робить його абсолютною знахідкою.

6. Alienware m17 R5 R5 AMD Advantage – Найкращий ігровий ноутбук на базі Windows

Він може бути доволі дорогим – близько 191 666 рублів за модель, яку ми розглянули, тому його варто пропустити, у разі якщо у вас обмежений бюджет, але Alienware m17 R5 “AMD Advantage” – це абсолютно потужний ігровий ноутбук з Windows, що забезпечує найвищу продуктивність як в іграх, так і в творчих завданнях.

Як ми зазначили в нашому огляді, незрозуміло, кому слід дякувати за створення такого чудового ноутбука – Dell або AMD, але ми задоволені в будь-якому разі. Внутрішні компоненти справляються зі своїм завданням практично у всіх галузях, а гладкий корпус Alienware оснащений відмінною системою охолодження, яка забезпечує безперебійну роботу системи.

Все ще сумніваєтеся? Ну що ж, дисплей 4K 120 Гц просто чудовий, він здатний серйозно потіснити дорожчі ігрові ноутбуки. Клавіатура має повне RGB-підсвічування, яке естетично привабливе, але не перевантажене, а час автономної роботи не вражає, але перевершує більшість ігрових ноутбуків у своїй ваговій категорії. Alienware m17 R5 R5 AMD Advantage – це один із найкращих ігрових ноутбуків з ОС Windows, який ви можете купити просто зараз – і крапка.

7. HP Victus 15 – Найкращий із бюджетних Windows-ноутбуків для ігор

HP Victus 15 – це доказ того, що вам не потрібно витрачатися на дорогий ігровий ноутбук на базі Windows, щоб насолодитися чудовою продуктивністю. Як і в багатьох бюджетних пропозиціях, тут є кілька недоліків. Ноутбук хоч і міцний, але трохи громіздкий, що означає, що це не найзручніша для подорожей ігрова машина. Його дизайн також є доволі простим, але той факт, що його частково виготовлено з переробленого пластику, компенсує це, особливо якщо ви дотримуєтеся принципів сталого розвитку та зниження вуглецевого сліду.

Що стосується продуктивності, то час автономної роботи нас також розчарував: під час тестування батареї вистачило трохи більше ніж на чотири години. Доброю новиною є те, що цей пристрій призначений для робочого столу, а не для подорожей, тож ви можете не відключати його від мережі.

Ще кращим є те, що його продуктивність і управління нагріванням важко перевершити. На низьких налаштуваннях ви зможете насолоджуватися найвимогливішими іграми, не відчуваючи дискомфорту. Крім того, цей ноутбук – справжній монстр у багатозадачності, що робить його ідеальним для роботи, навчання та розваг.

8. Samsung Galaxy Book3 Ultra – Найкращий ноутбук для Windows з AMOLED-дисплеєм

Нечасто можна зустріти споживчий ноутбук, який вміє все, тому цей ультрабук від Samsung є особливим у цьому сенсі. Samsung Galaxy Book3 Ultra здатний виконати практично будь-яке завдання, яке ви перед ним поставите, а це значить, що це саме той ноутбук, який вам потрібен, якщо вам потрібна одна портативна машина, здатна вирішувати завдання продуктивності, творчої роботи і навіть ігор – навіть незважаючи на те, що за неї доведеться заплатити чимало.

Усередині абсолютно чудового і гладкого корпусу знаходиться робоча конячка, яка справляється з більшістю творчих і редакторських завдань, які ми перед нею ставили, поряд з продуктивністю і навіть висококласними іграми. І ми виявили, що він може йти в ногу з Apple MacBook Pro 16, оснащеним процесором M2 Max. І, хоча він явно не може перевершити спеціалізований ігровий ноутбук, завдяки графічному процесору RTX 4000 він абсолютно перевершив своїх конкурентів останнього покоління за результатами бенчмарків.

Ба більше, екосистема Samsung всередині – це особливість, яка конкурує з Apple, а його клавіатура не тільки зручна у використанні, а й оснащена добре підібраними за розміром клавішами та кнопковою панеллю блокування. Тільки будьте уважні і беріть із собою зарядний пристрій, оскільки при повній зарядці ноутбук пропрацює не більше шести годин.

9. Lenovo Legion Pro 7i – Найкращий ігровий ноутбук з RTX 4000

Lenovo Legion Pro 7i – один з найпотужніших ігрових ноутбуків, протестованих нами на сьогоднішній день, – демонструє неймовірну ігрову продуктивність, проходячи всі наші тести на графіку. Цей рівень потужності природним чином переходить в ігрову продуктивність, даючи змогу без зусиль пройти такі ігри, як Marvel’s Spider-Man Remastered. Навіть за максимальних налаштувань графіки і ввімкненого трасування променів немає жодних помітних заїкань або уповільнень.

Екран, приголомшлива 16-дюймова панель WQXGA 240 Гц, володіє винятковою яскравістю, а частота оновлення досить плавна для швидких ігор і професійних геймерів. Крім того, ноутбук оснащений клавіатурою з RGB-підсвічуванням і відмінним набором портів.

Це ноутбук для заміни настільного ПК, тому, звісно, корпус дуже громіздкий і важкий, а час автономної роботи становить мізерні дві з половиною години. Крім того, він дуже дорогий. Тим не менш, цей ноутбук – потужна ігрова машина.

10. Dell Inspiron 16 2-в-1 (2022) – Найкращий ноутбук із тривалим часом автономної роботи

Це не найцікавіший ноутбук, який коли-небудь випускала компанія Dell, але, якщо ви шукаєте універсальний ноутбук 2-в-1 із сенсорним екраном для повсякденної роботи, який не коштуватиме дорого, Inspiron 16 – чудовий вибір.

Однак ціна все одно починається від 81 560 рублів, що трохи задорого для середнього ноутбука 2-в-1, але це не середній 2-в-1: більшість гібридних ноутбуків оснащуються 13- або 14-дюймовими дисплеями, але в цього Inspiron 16 потужний дисплей UHD+, що більше, ніж у більшості ноутбуків 2-в-1, які є на даний час.

Це означає, що Inspiron 16 займає досить своєрідну нішу, але, можливо, є найкращим у ній. Єдиним істотним недоліком є збільшення ваги, а також відсутність стилуса, який було б непогано мати. Якщо вам потрібен потужний 2-в-1, але ви не хочете зменшувати габарити, купіть його.

Рекомендації щодо купівлі ноутбука:

Коли йдеться про портативність, зважайте не тільки на розмір і вагу ноутбука, який ви розглядаєте, а й на час його автономної роботи. Зрештою, у нього має бути достатньо енергії, щоб пропрацювати цілий робочий день без підзарядки. Майте на увазі, що потужніші ноутбуки з дискретною графікою, призначені, зокрема, для ігор, зазвичай мають менший час автономної роботи.

І, звичайно ж, переконайтеся, що ваш ноутбук відповідає вашим потребам. Ноутбуки зазвичай випускаються в 13, 15 і 17-дюймових моделях. Якщо для вас головним пріоритетом є портативність, то найкраще вибрати невелику 13-дюймову модель. Однак якщо вам потрібно знайти баланс між портативністю і продуктивністю, 15-дюймові моделі, як правило, ідеально підходять для цієї мети. Тоді як 17-дюймові моделі чудово підійдуть тим, кому потрібен портативний комп’ютер з великою потужністю і великим простором екрана для комфортнішої роботи в режимі багатозадачності.

Крім того, вам слід подумати про те, які порти і функції вам потрібні у вашому портативному комп’ютері. Деякі портативні пристрої оснащені лише кількома портами USB-C, тоді як інші включають пристрої для читання карт пам’яті SD і порти HDMI для зручного використання зовнішніх моніторів. А деякі оснащені функціями безпеки, які можна знайти не в кожному портативному пристрої, наприклад, зчитувачем відбитків пальців, кришкою веб-камери або замком Кенсінгтона.

Якщо ви зможете визначити, яку продуктивність, портативність, час автономної роботи, розмір і функції ви очікуєте від наступного ноутбука Windows, ви зможете знайти підходящий варіант у найкоротший термін.

Ми знаємо, наскільки серйозним вкладенням є придбання нового комп’ютера, тому під час тестування ноутбука з Windows або будь-якого іншого ноутбука ми обов’язково перевіряємо кожен його аспект. Для початку ми дивимося на його дизайн і на те, наскільки добре продумане його компонування. Також враховуються його розміри, портативність і навіть естетика. Зрештою, якщо ви збираєтеся викласти за щось пристойну суму грошей, ви хочете, щоб це мало такий вигляд, наче воно того варте. Клавіатурі та трекпаду приділяється багато уваги, щоб ми знали, наскільки зручно працювати на ноутбуці.

Ми витратили досить багато часу на тестування продуктивності. І починаємо ми з того, що з’ясовуємо, на що здатен портативний комп’ютер у реальних умовах. Що це означає – редагування, ігри або відкриття безлічі вкладок у Google Chrome – залежить від типу ноутбука. Але ми переконуємося, що він робить те, що заявлено, а також порівнюємо його використання в реальному світі з конкурентами. Для полегшення порівняння ми також проводимо стандартизоване тестування. Ми проводимо одні й ті самі бенчмарки на всіх ноутбуках, які ми оглядаємо, для конкретного порівняння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.