Ґаджети

Чим відрізняється Xiaomi Mi Band 8 від Mi Band 7 і який краще купити у 2023 році

Share

Поки вся увага фанатів Android-смартфонів була прикута до презентації Xiaomi 13 Ultra, інші з нетерпінням чекали, коли ж китайська компанія покаже оновлений фітнес-браслет Mi Band. Якщо ви дивилися пряму трансляцію, то напевно помітили, скільки коментарів було присвячено цьому пристрою і як фанати в залі бурхливо реагували на всі нововведення, про які розповідали ведучі. Ті, хто не вдавався в подробиці, напевно подумали, що зміни в Mi Band і зовсім відсутні – справді, ну що з ним можна зробити? А даремно, адже вони є, хоч і, на перший погляд, не так помітні.

Варто визнати: за моїми особистими відчуттями, починаючи з Xiaomi Smart Band 5 лінійка фітнес-браслетів нібито вперлася в стелю, через що бренду довелося навіть запустити Pro-версію. Давайте подивимося, як змінився Mi Band 8 порівняно з попередніми поколіннями.

Xiaomi Mi Band 8 – що нового

Цікаво, що цього року практично всі характеристики Mi Band 8 злили в Мережу задовго до презентації разом з усіма зображеннями, тому зовнішній вигляд браслета нікого не здивував. Це все та ж капсула, яка залишилася такою ж плоскою і широкою як і у Mi Band 7.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головна відмінність – нове обрамлення корпусу сіруватого кольору: це не просто елемент дизайну, а особливість нової версії. Фітнес-браслет отримав оновлене кріплення ремінців: тепер вони вставляються в корпус капсули. Це не новинка, оскільки минулого року компанія використовувала схожу фічу в Mi Band 7 Pro. До речі, тепер завдяки їй з боку обидва гаджети дуже схожі!

Так, ремінці від Mi Band 7 не підійдуть до Mi Band 8, зате їхній арсенал стане помітно ширшим. Сама Xiaomi випустить металеві та шкіряні браслети, а також аксесуари для носіння пристрою на шиї. А тепер уявіть, який вибір ремінців для Mi Band 8 буде через пару місяців на Алі! А ось набір функцій при цьому помітно знизиться: відстежувати сон, пульс та інші показники вже точно буде не можна, так як датчик не буде стикатися з зап’ястям.

Окремої згадки варте нове кріплення для кросівок: можна буде причепити Mi Band 8 до шнурків. Цей спосіб дасть змогу точніше визначати різні дані на кшталт довжини кроку і положення стопи під час бігу, тому у власників Mi Band 8 у застосунку Zepp Life з’являться нові метрики в режимі тренування. Їх, до речі, стало ще більше – понад 150, а серед нововведень режим боксу. Як він працюватиме і які дані відображатиме – поки не відомо.

Характеристики Xiaomi Mi Band 8

Якщо ви візьмете в руки Xiaomi Mi Band 4 і Mi Band 5 або 6, то моментально побачите відмінності – це абсолютно різні браслети. У них різні розміри, інтерфейс і навіть швидкість роботи меню. А ось новий Mi Band 2023 року і попереднє покоління відрізняються не так сильно, я б сказав, відмінності побачать лише найвідданіші фанати, які знають напам’ять всі нюанси.

                                           Mi Band 8 Mi Band 7
Екран 1,62 дюйми, AMOLED (192*490), 60 Гц 1,62 дюйми, AMOLED (192*490), 30 Гц
Bluetooth 5.1 5.2
Розміри 48*22,5*10,9 мм 46,5*20,7*12,25 мм
Вага 27 г 13,5 г
Яскравість 600 ніт 500 ніт
Зарядка, час магнітна, 1 год магнітна, 2 години
Акумулятор 190 мА*год 180 мА*год
Тренувальні режими понад 150 близько 120
Інші фішки Ігри

Як бачите, зміни дійсно є: наприклад, збільшені розміри лицьової панелі, тонкий корпус, підвищена яскравість екрана і збільшена ємність батареї. Завдяки останній браслет пропрацює до 16 днів у звичайному режимі і до 21 – при ввімкненому енергозбереженні. Але є і відвертий даунгрейд на кшталт Bluetooth 5.1 (імовірно, зроблено для здешевлення) і вага – майже у 2 рази більша, ніж у минулої версії.

Не може не радувати і прискорена зарядка всього за 1 годину і поява ігор у Mi Band 8: навряд чи робити це буде зручно, зате можна скоротати час, якщо телефон розрядиться. Усі функції з відстеження самопочуття в новому браслеті Xiaomi залишилися незмінними: різниця лише в тому, що тепер вони мають працювати ще точніше і швидше, ніж раніше.

Чи варто купувати Mi Band 8

Можна сміливо купувати попереднє покоління, не чекаючи появи нового в Україні
Новий Xiaomi Smart Band 8 – топовий гаджет: я настійно рекомендую купити його тим, хто ще жодного разу ним не користувався. Ймовірно, є сенс і оновитися тим, хто досі сидить на старих версіях на кшталт Mi Band 4. Новинка вже з’явилася в продажу, а це означає, що ви зможете її отримати вже в стислі терміни, якщо не виникне жодних складнощів. У будь-якому разі, пристрій точно вас не розчарує.

При цьому не можна сказати, що старі версії Mi Band одномоментно стали гіршими – про це немає й мови! Можна купувати будь-який браслет, починаючи з Mi Band 5 і без проблем користуватися ними в найближчі 3-4 роки. Торішній Mi Band 7 і зовсім можна без зусиль дістати на будь-якому маркетплейсі за прийнятну суму.

Який вибрати – вирішувати вам. Апгрейд дійсно вийшов скромним, а більша частина нововведень пов’язана із зовнішнім виглядом. Якщо відштовхуватися від цього, то у Mi Band 8 є найважливіша перевага у вигляді оновлених ремінців – такого не було вже давно.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Bitcoin під загрозою глобального контролю з боку регулюючих органів

    Метт Коралло, один із провідних розробників Bitcoin, попереджає про майбутнє глобальне регулювання провідної блокчейн-мережі. На…

    16.05.2024

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024