Чим відрізняється Xiaomi Mi Band 8 від Mi Band 7 і який краще купити у 2023 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Поки вся увага фанатів Android-смартфонів була прикута до презентації Xiaomi 13 Ultra, інші з нетерпінням чекали, коли ж китайська компанія покаже оновлений фітнес-браслет Mi Band. Якщо ви дивилися пряму трансляцію, то напевно помітили, скільки коментарів було присвячено цьому пристрою і як фанати в залі бурхливо реагували на всі нововведення, про які розповідали ведучі. Ті, хто не вдавався в подробиці, напевно подумали, що зміни в Mi Band і зовсім відсутні – справді, ну що з ним можна зробити? А даремно, адже вони є, хоч і, на перший погляд, не так помітні.

Реклама

Варто визнати: за моїми особистими відчуттями, починаючи з Xiaomi Smart Band 5 лінійка фітнес-браслетів нібито вперлася в стелю, через що бренду довелося навіть запустити Pro-версію. Давайте подивимося, як змінився Mi Band 8 порівняно з попередніми поколіннями.

Xiaomi Mi Band 8 – що нового

Цікаво, що цього року практично всі характеристики Mi Band 8 злили в Мережу задовго до презентації разом з усіма зображеннями, тому зовнішній вигляд браслета нікого не здивував. Це все та ж капсула, яка залишилася такою ж плоскою і широкою як і у Mi Band 7.

Реклама

Головна відмінність – нове обрамлення корпусу сіруватого кольору: це не просто елемент дизайну, а особливість нової версії. Фітнес-браслет отримав оновлене кріплення ремінців: тепер вони вставляються в корпус капсули. Це не новинка, оскільки минулого року компанія використовувала схожу фічу в Mi Band 7 Pro. До речі, тепер завдяки їй з боку обидва гаджети дуже схожі!

Так, ремінці від Mi Band 7 не підійдуть до Mi Band 8, зате їхній арсенал стане помітно ширшим. Сама Xiaomi випустить металеві та шкіряні браслети, а також аксесуари для носіння пристрою на шиї. А тепер уявіть, який вибір ремінців для Mi Band 8 буде через пару місяців на Алі! А ось набір функцій при цьому помітно знизиться: відстежувати сон, пульс та інші показники вже точно буде не можна, так як датчик не буде стикатися з зап’ястям.

Окремої згадки варте нове кріплення для кросівок: можна буде причепити Mi Band 8 до шнурків. Цей спосіб дасть змогу точніше визначати різні дані на кшталт довжини кроку і положення стопи під час бігу, тому у власників Mi Band 8 у застосунку Zepp Life з’являться нові метрики в режимі тренування. Їх, до речі, стало ще більше – понад 150, а серед нововведень режим боксу. Як він працюватиме і які дані відображатиме – поки не відомо.

Характеристики Xiaomi Mi Band 8

Якщо ви візьмете в руки Xiaomi Mi Band 4 і Mi Band 5 або 6, то моментально побачите відмінності – це абсолютно різні браслети. У них різні розміри, інтерфейс і навіть швидкість роботи меню. А ось новий Mi Band 2023 року і попереднє покоління відрізняються не так сильно, я б сказав, відмінності побачать лише найвідданіші фанати, які знають напам’ять всі нюанси.

                                           Mi Band 8 Mi Band 7
Екран 1,62 дюйми, AMOLED (192*490), 60 Гц 1,62 дюйми, AMOLED (192*490), 30 Гц
Bluetooth 5.1 5.2
Розміри 48*22,5*10,9 мм 46,5*20,7*12,25 мм
Вага 27 г 13,5 г
Яскравість 600 ніт 500 ніт
Зарядка, час магнітна, 1 год магнітна, 2 години
Акумулятор 190 мА*год 180 мА*год
Тренувальні режими понад 150 близько 120
Інші фішки Ігри

Як бачите, зміни дійсно є: наприклад, збільшені розміри лицьової панелі, тонкий корпус, підвищена яскравість екрана і збільшена ємність батареї. Завдяки останній браслет пропрацює до 16 днів у звичайному режимі і до 21 – при ввімкненому енергозбереженні. Але є і відвертий даунгрейд на кшталт Bluetooth 5.1 (імовірно, зроблено для здешевлення) і вага – майже у 2 рази більша, ніж у минулої версії.

Не може не радувати і прискорена зарядка всього за 1 годину і поява ігор у Mi Band 8: навряд чи робити це буде зручно, зате можна скоротати час, якщо телефон розрядиться. Усі функції з відстеження самопочуття в новому браслеті Xiaomi залишилися незмінними: різниця лише в тому, що тепер вони мають працювати ще точніше і швидше, ніж раніше.

Чи варто купувати Mi Band 8

Можна сміливо купувати попереднє покоління, не чекаючи появи нового в Україні
Новий Xiaomi Smart Band 8 – топовий гаджет: я настійно рекомендую купити його тим, хто ще жодного разу ним не користувався. Ймовірно, є сенс і оновитися тим, хто досі сидить на старих версіях на кшталт Mi Band 4. Новинка вже з’явилася в продажу, а це означає, що ви зможете її отримати вже в стислі терміни, якщо не виникне жодних складнощів. У будь-якому разі, пристрій точно вас не розчарує.

При цьому не можна сказати, що старі версії Mi Band одномоментно стали гіршими – про це немає й мови! Можна купувати будь-який браслет, починаючи з Mi Band 5 і без проблем користуватися ними в найближчі 3-4 роки. Торішній Mi Band 7 і зовсім можна без зусиль дістати на будь-якому маркетплейсі за прийнятну суму.

Який вибрати – вирішувати вам. Апгрейд дійсно вийшов скромним, а більша частина нововведень пов’язана із зовнішнім виглядом. Якщо відштовхуватися від цього, то у Mi Band 8 є найважливіша перевага у вигляді оновлених ремінців – такого не було вже давно.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ