Названо ключові особливості VR-гарнітури Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відомо, що вже довгий час Apple працює над створенням гарнітури змішаної реальності, анонс якої очікується на WWDC 2023. Журналіст Bloomberg Марк Гурман розповів, для яких саме цілей компанія створює абсолютно новий для себе пристрій.

За словами аналітика, Apple позиціонуватиме новинку як рішення для ігор і спортивних занять. З цією метою компанія має намір створити безліч додатків і сервісів, які, на її думку, зможуть привернути увагу великої кількості покупців. Основна частина зусиль спрямована на адаптацію застосунків для iPad до нової гарнітури, в якій поєднуються віртуальна і доповнена реальності.

Як стверджує джерело, компанія також працює над VR-версією Apple Books, яка дасть змогу читати книги у форматі віртуальної реальності. Повідомляється про випуск нового застосунку для медитації та реліз ПЗ Fitness+, за допомогою якого користувач зможе займатися спортом, спостерігаючи за віртуальним тренером.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще однією корисною можливістю аксесуара імовірно стане нова версія фірмового сервісу для спільної роботи на віртуальних дошках. А в FaceTime з’являться 3D-аватари користувачів для створення ефекту реальної присутності співрозмовника.

Якщо вірити звіту журналіста, в арсенал гарнітури також увійдуть додатки для перегляду контенту, пов’язаного зі спортивними лігами MLB і MLS, і ще один спеціальний ТВ-додаток для перегляду відео у віртуальній реальності. Очікується і підтримка софта для опрацювання текстів, роботи з електронними таблицями, створення відео та музики.

Важливим компонентом пристрою стане перемикач, подібний до цифрової заводної голівки Apple Watch, який дасть змогу швидко переміщатися між віртуальною і доповненою реальністю. Новинка зможе одночасно запускати відразу кілька додатків, визначати місцезнаходження користувача, розпізнавати жести, рухи очей, а також отримає біометричну систему розблокування. За роботу гарнітури відповідатиме прошивка xrOS.

Загалом основна ідея Apple полягає в тому, щоб створити щось більше, ніж звичайний нішевий продукт, наділивши його унікальними функціями і можливостями. Передбачувана вартість гарнітури складе $3000.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.