Як вибрати Power Bank для смартфона та не переплатити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останні кілька років портативні акумулятори завоювали серця користувачів. Це дуже зручно – можливість зарядити свій смартфон, перебуваючи далеко від розетки.

На ринку 1000 моделей різних портативних акумуляторів. Як вибрати, щоб не переплатити? Давайте розберемося у цьому питанні максимально коротко.

Бренд

Найкраще вибирати портативний акумулятор від відомих брендів, які у вас на слуху. Це гарантує те, що Power Bank матиме заявлену ємність і пропрацює досить довго без будь-яких проблем.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також можна керуватися відгуками, наприклад, AliExpress, при виборі такого аксесуару. Купівля пристрою незрозумілого бренду ризикована тим, що часто заявлений обсяг не збігається з реальним, а батареї, що використовуються, йдуть низької якості.

Місткість

Чим більша ємність Power Bank, тим частіше можна заряджати смартфон від однієї зарядки. Якщо вам потрібна запасна батарея, щоб зарядити смартфон один раз, можна брати найдешевші пристрої ємністю до 10000 мАг. Якщо ви хочете повноцінно заряджати гаджет більше одного разу, потрібно розглядати моделі ємністю 10000 – 30000 мАг.

Але практика показує, що подібні пристрої ємності потрібно брати із запасом.

Роз’єми

Як правило, на корпусі портативного акумулятора є щонайменше 2 роз’єми USB – один для зарядки самого Power Bank, а інший для підключення споживачів. Якщо ви плануєте заряджати більше одного пристрою, то у вашого девайса має бути більше одного USB-порту.

Сучасні Power Bank можуть комплектуватися портами USB Type-C – такий пристрій бувають у трохи дорожче, ніж те, де тільки USB Type-B. Якщо наявність USB Type-C не критична, можна не брати пристрій з цим роз’ємом.

Також ще два нюанси:

  • Портативні акумулятори з підтримкою швидкої зарядки (достатньо покласти смартфон на Power Bank) будуть дорожчими;
  • Якщо вам потрібно заряджати розумний годинник та інші дрібні гаджети, слід вибирати Power Bank з функцією зарядки мікрострумом, щоб не зіпсувати девайс;

Який висновок? Недорогий Power Bank повинен бути від відомого бренду або з хорошими відгуками, мати потрібну ємність і не мати жодних додаткових опцій. Вартість таких пристроїв зараз починається від 300 гривень.

Практика показує, що навіть найдешевший портативний акумулятор, який можна кинути в сумку, виручить у скрутний момент, коли мобільний гаджет починає розряджатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.