ТОП-5 найкращих портативних колонки. Рейтинг 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зібрали кілька портативних колонок, які чудово підійдуть для прогулянок на велосипеді: вони мають спеціальні кріплення, високу гучність і захист від води.

Як вибрати портатиану Bluetooth-колонку

Якщо ви хочете використовувати бездротову колонку під час велосипедних прогулянок, зверніть увагу на такі параметри:

Зручне кріплення. Колонку треба буде надійно закріпити: повісити на кермо, вставити в підстаканник або причепити до багажника. Головне – щоб вона не полетіла під час швидкої їзди. Вибирайте моделі зі спеціальними кріпленнями або хоча б шнурками/карабінами, які можна зачепити за кермо або раму.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Захист від води. Велосипеди не бояться дощу і бруду, тому і колонку, бажано, вибирати з відповідним ступенем захисту. Від бризок захищені пристрої, сертифіковані за IPX4. Від струменів води – IPX5. А якщо ви знаєте, що є ризик і зовсім впустити гаджет у воду, то беріть модель із захистом IPX7/8 – така техніка переживе короткочасні занурення на глибину до 1 метра.

Висока потужність. Під час їзди звук буде “розсіюватися”. І щоб музику чув не тільки водій велосипеда з колонкою, а й його друзі, динамік має бути потужним: хоча б 5-10 Вт, а краще – більше.

Avantree Cyclone: з набором кріплень

Колонка для велосипеда Avantree Cyclone має захист від води за стандартом IPX4, тож їй не страшний дощ і бризки з калюж.

Модель оснащена динаміком 40 мм потужністю 10 Вт, так що буде голосно грати навіть на відкритому повітрі. У гаджета є вхід 3.5 мм, тож до нього можна під’єднати смартфон, якщо не хочете транслювати музику через Bluetooth.

Але головна перевага колонки: в комплекті йде спеціальне кріплення для велосипеда, яке можна встановити на раму. Також на динаміку є карабін, щоб підвісити його на кермо.

Xiaomi Mi Portable Bluetooth Speaker: з мікрофоном

Портативна колонка від Xiaomi оснащена петлею для підвішування, а також має довгасту форму, тож поміщається в підстаканник. А ще вона захищена від води за IPX7 – витримає падіння у воду на глибину до одного метра тривалістю не більше ніж одну хвилину.

Модель має потужність 16 Вт і працює у двох режимах: “Нормальний” – для стандартного відтворення, “Глибокі баси” – для посилення нижніх частот. А якщо у вас дві таких колонки, то їх можна об’єднати для об’ємного звучання.

Bluetooth-колонка оснащена мікрофоном, тож може виступати як спікерфон для розмов гучним зв’язком просто під час їзди. Час роботи без підзарядки досягає 13 годин. Докладніше про колонку Xiaomi Mi Portable Bluetooth Speaker читайте в нашому огляді .

Defender G32: з вбудованим радіо

Ще одна компактна колонка для підстаканника. Також її можна причепити на кермо або раму за допомогою шнурка. Модель має захист від пилу та води IP56 і потужність 20 Вт. Дві однакові колонки можна з’єднати в стереосистему.

Окремо зазначимо, що колонка оснащена вбудованим FM-приймачем, тож якщо у вас розрядиться смартфон, ви не залишитеся без музики. Також у гаджета є роз’єм AUX, слоти для карти MicroSD і USB-флешки, щоб відтворювати з них треки. На одному заряді колонка пропрацює близько 8 годин.

Tronsmart T7 Mini: маленька колонка на кермо велосипеда

Колонка-малютка, яку можна повісити на кермо за допомогою ремінця-петельки. При цьому модель має гарну автономність: гратиме музику до 18 годин без підзарядки. А ще гаджет захищений від води за IPX7, тож його навіть не страшно впустити у воду.

У колонки є порт AUX і слот для TF-карти, а для зарядки використовується актуальний USB Type-C. Загальна потужність становить 15 Вт – хороший показник для компактного пристрою. Дві колонки можна об’єднати в стереосистему.

JBL Flip 6: потужна і компактна

Говорячи про портативні колонки для велосипеда, не можна не згадати серію JBL Flip, яка була створена для активного способу життя. Остання модель Flip 6 за розміром і формою нагадує півлітрову пляшку води і відмінно поміщається в стандартний підстаканник. Звичайно, в комплекті є і шнурок для підвішування.

Пристрій захищений від пилу і води за IP67. Час автономної роботи – до 12 годин. А ще це одна з найпотужніших компактних колонок – цілих 30 Вт. Крім того, з боків розташовані пасивні радіатори, які підсилюють низькі частоти.

Відзначимо великий вибір кольорів: від червоного і рожевого до хакі. Можна вибрати пристрій під колір рами велосипеда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.