Огляд Xiaomi Mi Portable Bluetooth Speaker 16W: хороший звук, відмінна ціна

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi випускає дуже багато продуктів з хорошим співвідношенням ціни до якості, і в цьому плані винятком не є і їхні фірмові колонки. Ми отримали можливість протестувати портативну колонку Xiaomi Portable Bluetooth Speaker 16W, яка ідеально підходить для використання на природі.

Дизайн та комплектація

Модель має достатньо строгий мінімалістичний дизайн, який досить легко дає зрозуміти, що перед нами продукція компанії Xiaomi. Нам вдалося протестувати синій варіант, є також чорний, обидва виглядають непогано і тут все залежить від того, що вам більше до вподоби.

Зверху колонка має два динаміки по 8W, ззаду – низькочастотний динамік, знизу – дві гумові ніжки. Збоку розташована заглушка, під якою набір роз’ємів: USB-C та AUX, що досить зручно при відсутності можливості чи бажання підключення по Bluetooth. Варто також згадати про шнурок, який поставляється у комплекті та який можна закріпити у спеціальному місці в корпусі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi Mi Portable Bluetooth Speaker 16W поставляється у картонній коробці, у якій, окрім самої колонки, поставляється зарядний кабель USB-C та інструкція. В цілому, дизайн та комплектація стандартні – нічого зайвого.

Управління

На корпусі колонки є аж 6 елементів управління: кнопка живлення, кнопки збільшення та зменшення гучності, кнопка зупинки/продовження відтворення, кнопка Bluetooth для пошуку нових пристроїв або їхнього відключення, а також кнопка зі значком нескінченності для підключення двох пристроїв у стереопару. Що важливо, хоч кнопок 6, можливостей з ними значно більше.

Слід зазначити, що кнопкою гучності можна також переключати треки – для цього треба затиснути кнопку збільшення гучності, і трек зміниться на наступний. Також варто згадати, що колонка має два режими роботи: звичайний та з підвищеними басами. Для переключення між режимами слід затиснути кнопки збільшення гучності та паузи/відтворення (одночасно).

Звук

Враховуючи вартість, звучання колонки можна назвати дуже непоганим. Загальна потужність двох динаміків складає 16W, при цьому обидва спрямовані вперед. Деякі конкуренти пропонують звук на 360 градусів, але тут такого не передбачено, тому слід одразу продумати розташування колонки.

У випадку, якщо використовувати режим з акцентом на низькі частоти, колонка дуже непогано справляється з хіп-хопом та електронною музикою. В цілому, акцент тут робиться на баси та середні частоти, що добре для популярних музикальних жанрів. Запас гучності також досить непоганий.

Автономність

За автономність Mi Portable Bluetooth Speaker відповідальний акумулятор об’ємом 2600 мАг, і цього об’єму цілком достатньо для більшості користувачів (особливо при середньому рівні гучності, адже колонка може зіграти майже цілий день). Зарядка відбувається за допомогою USB-C, при цьому колонку можна використовувати під час зарядки.

Слід зазначити, що коли колонка сідає, кожні 5 хвилин звучить голосовий сигнал, що не дуже приємно – набагато кращим би був простий індикатор з інформацією про заряд. У будь-якому випадку, якщо на смартфоні не відображається рівень заряду, можна натиснути на кнопку ввімкнення колонки та дізнатись рівень заряду.

Висновки

У цілому, Xiaomi Mi Portable Bluetooth Speaker 16W майже не має конкурентів у своєму ціновому сегменті, і її можна назвати дуже непоганим варіантом для покупки. Модель має непоганий дизайн, хороше управління, можливість створення стереопари та дуже непоганий звук, завдяки чому її можна назвати непоганим варіантом для покупки, особливо враховуючи ціну.

Більше фото колонки:

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.