Найкращі фітнес-трекери 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фітнес – трекери – це чудовий варіант для тих, хто не хоче купувати собі повноцінний смарт – годинник. Вони простіші у використанні, зазвичай дешевші і, часто, мають кращий час роботи акумулятора, що позбавляє вас необхідності заряджати їх щодня.

Незважаючи на це, найкращі фітнес-трекери, як і раніше, оснащені всіма тими самими технологіями відстеження активності, що і їхні дорожчі товариші. Будь-який фітнес-трекер буде записувати ваші кроки, перевіряти пульс і відстежувати фізичні навантаження, а останні моделі можуть також контролювати ваш сон, стрес і рівень кисню в крові.

Головним брендом, безумовно, є Fitbit, але ми розглядаємо фітнес-трекери різних компаній і, насправді, часто виявляємо, що конкуренти пропонують краще співвідношення ціни та якості, надаючи аналогічні функції відстеження за нижчою ціною. Також, ви можете розглянути Withings, яка випускає трекери, що включають одні з найкращих медичних технологій у пристрої, що зовні має вигляд звичайного годинника.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Xiaomi Mi Band 7 – найкращий фітнес-трекер

Xiaomi Mi Band 7 – найкращий фітнес-трекер у світі, з привабливим цінником і вражаючим набором датчиків для відстеження вашого здоров’я, фізичної форми і тренувань.

Особливо приємним доповненням є широкий постійно увімкнений дисплей, який допомагає продемонструвати яскраві циферблати годинника і полегшує читання тексту, але при цьому, постійно увімкнений дисплей сильно скорочує час роботи акумулятора.

Фітнес-трекінг включає в себе моніторинг рівня концентрації SpO2 (кисню) в організмі протягом усього дня, нові показники тренувань (включаючи VO2 Max) і можливість відстежувати більшу кількість тренувань, ніж будь-коли раніше.

Відсутність вбудованого GPS може розчарувати любителів фітнесу, але це чудовий маленький недорогий трекер для контролю загального стану здоров’я і фізичної форми.

2. Fitbit Charge 5 – найкращий Fitbit

Charge 5 – це найкращий трекер від Fitbit, чого достатньо, щоб зробити його оптимальним вибором для тих, хто підбирає собі пристрій для активного відпочинку.

Він охоплює всі основні функції: відстеження кроків, відстані, спалених калорій, погодинної активності, серцевого ритму, плавання і сну. Не кажучи вже про те, що в ньому є більшість ексклюзивних функцій компанії для тренувань, включно з Active Zone Minutes.

Завдяки вбудованому GPS і вимірюванню стану здоров’я, цей пристрій майже повністю відповідає дорожчому смарт-годиннику Fitbit Versa 3, хоча майте на увазі, що найповніші функції відстеження доступні тільки в платному тарифному плані Fitbit Premium.

Єдиними претензіями до Charge 5 є періодичні затримки в роботі, відсутність висотоміра (для підрахунку піднятих поверхів) та інші функції, які Fitbit не поспішає додавати, але це не повинно відштовхнути вас від купівлі Charge 5, бо він постійно вдосконалюється (завдяки частим оновленням програмного забезпечення від Fitbit).

Якщо вас не бентежить монохромний дисплей, ви завжди можете звернути увагу на більш ранню модель Charge 4 і при цьому непогано заощадити.

3. Withings Move – найкращий дизайн

Що стосується дизайну Withings Move, то він настільки класичний і простий, що цей годинник може зійти за звичний повсякденний. Він, також, є довговічним: стандартна годинникова батарея розрахована на 18 місяців.

Що стосується фітнес-відстеження, супутній застосунок Health Mate робить майже все, що необхідно споживачеві, і навіть більше, поєднуючи відстеження основних показників фітнесу з відстеженням сну.

Якщо вам подобається якість Move, але ви хочете ще трохи додаткових можливостей, зверніть увагу на модель Move ECG, яка виконана в тому ж дизайні з додатковим датчиком електрокардіограми.

4. Fitbit Inspire 3 – найдоступніший Fitbit

Inspire 3 – найбюджетніша модель у поточній лінійці Fitbit, що робить її чудовим стартовим пунктом для любителів фітнесу.

Вони все одно дорожчі, ніж такі конкуренти, як Xiaomi Mi Band 7, але програмне забезпечення та екосистема Fitbit на більш високому рівні, що виправдовує цю різницю в ціні. Однак платити більше за менший дисплей все ж трохи прикро.

Завдяки цьому, ви отримуєте до 10 днів роботи акумулятора (хоча якщо використовувати нову функцію постійно ввімкненого дисплея, то трохи менше), цілодобовий моніторинг серцевого ритму, доповнений даними про рівень SpO2 (кисню), і відстеження сну. Тільки майте на увазі, що вбудованої підтримки GPS немає, і, як і у випадку з усіма Fitbit, вам доведеться підписатися на платний тарифний план Fitbit Premium, щоб отримати повний набір функцій.

5. Withings ScanWatch – найкращий прилад для відстеження стану здоров’я

Якщо не брати до уваги відсутність GPS, ScanWatch від Withings – це привабливий гібридний трекер із класичним дизайном і широкими можливостями відстеження.

Назва пов’язана з їхньою здатністю, порівняно з іншими трекерами, точніше визначати показники здоров’я серця, що робить їх вигіднішою пропозицією.

Виявлення аритмії, датчик рівня кисню і виявлення порушень дихання, як-от апное уві сні, – це дуже корисні доповнення, а невеликий PMOLED-дисплей забезпечує певний ступінь функціональності, подібної до смарт-годинника, на додаток до функцій фітнес-трекінгу.

Якщо ви можете витратити трохи більше, ScanWatch Horizon пропонує ті ж чудові діагностичні функції в більш потужному дизайні для підводного плавання.

6. Huawei Band 7 – найкращий у бюджетному сегменті

Huawei Band 7 справляє чудове перше враження завдяки своєму приємному дизайну, міцній конструкції та великому дисплею. Крім того, ця модель може похвалитися часом роботи акумулятора, достовірним (здебільшого) відстеженням активності і простим програмним забезпеченням.

Відсутність будь-якої стійкості до подряпин або падінь, трохи нечітке відстеження сну і кілька інших нюансів не дають змоги їм претендувати на звання найкращих, але для своєї ціни вони, більш ніж, хороші.

Якщо ви обираєте собі смарт-браслет за хорошою ціною, Huawei Band 7 має бути на початку вашого списку.

7. Polar Pacer – найкращий для любителів бігу

Якщо вам потрібен годинник для бігу, який пропрацює кілька днів без підзарядки, легко відстежить ваші тренування, виведе докладні дані і не буде дошкуляти вам повідомленнями, то Polar Pacer – це те, що вам потрібно.

Годинник Pacer підтримує різні види вправ, але основна увага приділяється бігу. GPS-відстеження та “індекс бігу” після тренування дає змогу дізнатися, як ви впоралися з різними показниками.

Якщо ви намагаєтеся почати займатися бігом або вже виходите на пробіжки, Pacer стане чудовим помічником у цій справі. Пристрій має великий ресурс батареї, дисплей, що добре читається, легку конструкцію та розумні функції, які покажуть вам ваші спортивні результати та допоможуть їх покращити.

8. Huawei Watch Fit 2 – заміна смарт-годиннику

Huawei Watch Fit 2 – це чудовий на вигляд і простий у використанні прилад, який перебуває десь між смарт-годинником і фітнес-трекером.

Він орієнтований на відстеження стану здоров’я, але порівняно з простішими трекерами, він оснащений деякими корисними додатковими функціями, як-от пошук місцезнаходження телефону і виклик через Bluetooth.

При цьому ви все одно отримуєте багато переваг трекерів, включно з тижневим часом роботи акумулятора й акуратним мінімалістичним дизайном.

Усе це, однак, впливає на ціну, і цей пристрій, безумовно, дорогий для фітнес-трекера, але дешевий для смарт-годинника.

9. Fitbit Ace 3 – найкращий для дітей

Fitbit Ace 3 створений з урахуванням особливостей дитячого непосидючого способу життя, надаючи дітям і батькам прості, але зрозумілі дані про активність і сон.

Ace 3 служить для мотивації дітей до активнішого способу життя, а також може стимулювати всю сім’ю до спільних занять спортом (за умови, що в кожного є свій Fitbit).

10. Whoop 4.0 – найкращий для скорочення екранного часу

Whoop 4.0 – це щось зовсім інше: без дисплея і без урахування кількості кроків, це далеко не традиційний фітнес-трекер. Навпаки, це простий трекер, який можна вставити в браслет у вигляді годинника або прикріпити до одягу для тренувань. Цей трекер, насамперед, призначений для вимірювання вашого навантаження і відновлення, щоб сказати вам, наскільки сильно ви навантажили своє тіло і коли потрібно зробити перерву.

Є функції відстеження сну, а також запису бігу. Однак, через відсутність GPS вам доведеться взяти з собою телефон. Whoop найкраще підходить для тих, хто зосереджений на кардіо, оскільки він не завжди точно визначає навантаження під час таких тренувань, як силові, які не прискорюють серцевий ритм.

Деяких людей відлякає необхідність платити таку велику суму, щоб випробувати відносно простий фітнес-трекер, але якщо вам потрібен девайс, який зосередиться на даних про кардіонавантаження і змусить вас уважніше ставитися до фізичної активності та сну, то це хороший вибір.

Поради щодо купівлі найкращих фітнес-трекерів

1. Що таке фітнес-трекер?

Фітнес-трекери допомагають вимірювати і записувати безліч видів діяльності щодня: від простого підрахунку кроків до занять з важкими предметами, плавання і багато чого іншого. Просунуті моделі включають відстеження сну, визначення стресу і, навіть, можуть допомогти в моніторингу певних проблем зі здоров’ям.

Деякі користувачі хочуть мати щось, що рахує кроки і не потребує частого заряджання, а інші, можливо, шукають нового помічника для бігу.

Чи хочете ви мати можливість записувати свої маршрути за допомогою вбудованого GPS або достатньо прив’язаного GPS (отримання даних про місцезнаходження з телефону в режимі реального часу)? Чи потрібен вам постійний контроль серцевого ритму? Чи повинен ваш трекер бути водонепроникним? Чи необхідна інтеграція з іншими фітнес-сервісами, наприклад, Strava? Це все додаткові аспекти, які необхідно враховувати перед покупкою.

2. У чому різниця між фітнес-трекерами і смарт-годинниками?

Тут немає суворої межі. Але, в широкому сенсі, ми визначаємо смарт-годинник як більш просунутий переносний прилад з додатковими додатками і функціональністю.

Ви маєте розуміти, що смарт-годинник дає змогу встановлювати і запускати застосунки, включно з тими, які ви знайдете на своєму телефоні, крім того, перевіряти сповіщення, відповідати на повідомлення і, можливо, навіть приймати дзвінки. Деякі смарт-годинники навіть підтримують eSIM для власного незалежного підключення до мережі передачі даних.

3. Чи варто мені просто купити Fitbit?

Fitbit лідирує в обговореннях, і хоча продукція цієї компанії, безсумнівно, якісна, існує безліч інших трекерів, які перевершують звичайні Fitbit.

Що ще більш важливо, багато конкурентів Fitbit пропонують аналогічні характеристики за набагато нижчими цінами, тож вам доведеться заплатити трохи більше за бренд Fitbit і програмне забезпечення, якщо ви захочете зробити вибір на їхню користь. І все ж, Fitbit надійні, мають відмінну сумісність з іншими сервісами, а якщо ви звикли до їхнього ПЗ і роботи з ними, то ви можете уникнути процесу освоєння нового обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.