Настав кінець епохи Google Glass

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато років тому смарт-окулярам пророкували велике майбутнє, але цей тип електроніки так і не набув широкого поширення. Навіть американський технологічний гігант визнав свою поразку та оголосив про припинення продажів Google Glass Enterprise.

Справа в тому, що останнім часом на арену почали виходити технологічніші гарнітури віртуальної, доповненої і змішаної реальності. Саме з цієї причини відступ смарт-окулярів на другий план – цілком логічний крок. Google запустив цей проект ще у 2013 році, але за ціле десятиліття так і не досягнув з ним бажаних результатів.

Після невдачі в галузі споживчої електроніки компанія вирішила пробитися зі своїми розумними очками у корпоративний світ. Спеціально для цієї події було випущено дуже цікаву модель Google Glass Enterprise. Це був своєрідний портативний комп’ютер, який співробітники могли носити у робочий час.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2019 році з’явилася нова версія Google Glass Enterprise 2.0 з більшою потужністю, збільшеним часом автономної роботи та кращою камерою, але навіть вона не змогла зробити серйозного прориву. Це була остання спроба американців змінити ситуацію, після чого вони повністю перейшли на розробку гарнітури віртуальної та доповненої реальності.

Про згортання проекту Google Glass було оголошено на офіційному сайті компанії. Там можна знайти купу сторінок, присвячених поясненню, чому смарт-окуляри так і не стали популярними. Названі й основні причини провалу – це технічні недоліки, низький час автономної роботи та непомірно висока ціна, яка особливо не сподобалася користувачам.

Реалізація Google Glass Enterprise завершилася 15 березня, а їхня офіційна підтримка припиниться через півроку, 15 вересня. Смарт-окуляри, звичайно, продовжать працювати і після цієї дати, але вони більше не отримуватимуть оновлення програмного забезпечення, а деякі програми просто перестануть запускатися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.