Топ-5 бюджетних гаджетів розумного будинку, які мають бути у кожній квартирі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Холодильник та телевізор є у всіх. Але є ще 5 девайсів, які мають бути у кожному будинку. Вони спрощують життя та допомагають виявити неприємну ситуацію. Коштують копійки, налаштовуються та підключаються за пару хвилин.

IP-камера відеоспостереження

Підключається до домашнього роутера Wi-Fi і здатна доглянути за будинком у вашу відсутність. У будь-який момент можна підключитися до камери зі свого смартфона з будь-якої точки земної кулі та подивитися, чим зараз зайнятий ваш кіт. Багато моделей є вбудований мікрофон — можна послухати те, що відбувається в приміщенні. А датчики руху і звуку надішлють вам повідомлення, якщо камера реєструє якусь подію. Здатна знімати у темряві.

Ціна питання – від 300 гривень, якщо замовляти з китайських сайтів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Датчик протікання

Боїтеся затопити сусідів? Встановіть датчики протікання у ванній та на кухні. Якщо датчик зареєструє воду на підлозі, то вам буде надіслано повідомлення на смартфон. Датчик пов’язаний Wi-Fi з роутером, а батарейки вистачить на тривалий термін. Встановлення найпростіше, а користі на мільйони. Дозволяє вчасно помітити потоп і вжити заходів.

Вартість датчиків протікання починається також від 300 гривень.

Датчик диму

Невелика коробочка за кілька сотень рублів урятувала вже жодну сотню людських життів. Усередині – оптопара. При попаданні диму відбувається заломлення світлового променя і спрацьовує сигналізація. Датчик диму може видавати сирену і надсилати повідомлення Wi-Fi своєму власнику.

Професійні моделі мають 4G-модуль та не залежать від Wi-Fi роутера. Деякі датчики можна підключати безпосередньо до пожежної охорони. Міняти батарейку потрібно раз на півроку.

Розумна лампочка

Зовні такий гаджет нічим не відрізняється від звичайної світлодіодної лампочки – вкручується у звичайний патрон будь-якої люстри. Усередині мінікомп’ютер з Wi-Fi-модулем. Керування — за допомогою програми зі смартфона. Можна вмикати/вимикати, робити різну яскравість, змінювати кольори – все залежить від моделі. Вартість такого девайсу також починається від 300 гривень.

Розумна розетка

Гаджет, що працює за принципом розумної лампочки. Дозволяє за допомогою смартфона вмикати та вимикати розетку. Вам не потрібно буде бігати зайвий раз на кухню, щоб закип’ятити чайник.

Але кориснішим такий девайс буде в тому випадку, якщо ви побоюєтеся піти на роботу і не вимкнути праску. За допомогою програми можна проконтролювати всі розетки. Підключається до домашнього роутера Wi-Fi. І знову ж таки цінник починається від 300 гривень.

Якщо купувати гаджети певної фірми, то можна підключити все це до системи розумного будинку і керувати з одного додатка, що робить розумний будинок ще зручнішим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.