Ґаджети

Вийшли нові MacBook Pro на M2 Pro та M2 Max з 96 ГБ оперативної пам’яті за ціною машини

Share

Сьогодні, 17 січня, Apple представила нові MacBook Pro з 14 та 16-дюймовими екранами. Спочатку ці комп’ютери мали з’явитися ще восени, але їхній реліз був перенесений на початок 2023 року. Самі ноутбуки зовні не зазнали жодних змін. Це все той же корпус, що з’явився в 2021 році, з додатковими роз’ємами, про які Apple не просив лише лінивий. Головною відмінністю нових ноутбуків від попереднього покоління стали нові процесори M2 Pro та M2 Max.

Будь-яку прошку можна замовити в комплектації з одним із цих процесорів та зібрати пристрій під свої потреби. А крутий екран Liquid Retina XDR із частотою оновлення 120 Гц дозволяє насолоджуватися практично ідеальним зображенням. Розбираємося, що нового з’явилося в MacBook Pro 2023 і з’ясовуємо, чи варто їх купувати.

Процесор M2 Pro та M2 Max

Якщо центральною темою нових ноутбуків стали їх процесори, то з них і варто почати знайомство з новими MacBook Pro. Чіпсет M2 Pro підтримує до 12 ядер CPU та до 19 ядер GPU. А для тих, кому потрібна ще більша продуктивність, можна встановити до 32 Гб оперативної пам’яті. Загалом можна сказати, що саме M2 Pro стане найпопулярнішим процесором у лінійці, оскільки є базовим чіпом. Просто уявіть комп’ютер із M2 Pro підтримує відтворення 23-потокового відео в 4К ProRes. Тобто, навіть складний відеомонтаж не стане проблемою для цієї машинки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
На сьогоднішній день це найпродуктивніші процесори Apple.

А ось якщо ви хочете отримати ноутбук з ультимативною продуктивністю, то варто подивитися на MacBook Pro з чіпсетом M2 Max . У всіх випадках він підтримує 12 ядер CPU та до 38 ядер GPU. А щоб все це працювало ще краще, можна встановити в нову прошку до 96 гігабайт оперативної пам’яті. У такій комплектації ноутбук без проблем відтворює 10-потокове 8К ProRes відео і може виводити картинку відразу на чотири зовнішні екрани. Відмінний варіант для всіх, хто працює із графікою. Гальмування на такому залозі просто неможливі. Десь за рогом сумно заплакали Інтел із АМД.

А ось так виглядає порівняння продуктивності процесорів M2 Pro та M2 Max у прошці на 14 дюймів:

Продуктивність MacBook Pro 14 під час кодування відео.

Як бачите, приріст не карколомний, але він є. Те саме стосується і 16 дюймових моделей:

Продуктивність MacBook Pro 16 під час кодування відео.

А для тих, хто хоче побачити більш реальне порівняння, то тут ви можете побачити, як зросла продуктивність MacBook Pro 16 у Фотошопі:

Приріст продуктивності на 40%.

Тут приріст вже 40%, а під час роботи у графічних редакторах це дуже серйозна різниця. А ось при створенні додатків у Xcode різниця між MacBook Pro 16 2021 та 2023 склала 25%. Apple добре попрацювала над процесорами, і можна точно сказати, що M2 Pro і M2 Max швидше чіпсетів попереднього покоління.

Розробники додатків оцінять приріст у 25% у Xcode.

Не забули в Apple подумати і про одну з найважливіших складових ноутбука – екран. У нові MacBook Pro встановлені екрани Liquid Retina XDR , які виготовлені за технологією mini-LED. Кожен дисплей відкалібрований на заводі та підтримує еталонні кольори. Для тих, хто працює з графікою і кому важливо мати ідеальну передачу кольору, такі екрани будуть відмінним вибором. На додаток до цього ноутбуки підтримують частоту оновлення екрана 120 Гц . А за потреби можна її зафіксувати. Відеомонтажери гарантовано оцінять цю опцію.

Якщо ж ви любите працювати на природі чи яскравому світлі, то екран підтримує пікову яскравість до 1600 ніт. Це відмінний показник, яким можуть похвалитися не всі флагманські смартфони, не говорячи про комп’ютери. Важливо й те, що виробник не забув подумати про охолодження, адже процесори, що мають таку потужність, дуже гріються. Теплова система реалізована таким чином, щоб використовувати вентилятори лише у разі нагальної потреби або на мінімальній швидкості.

MacBook Pro 2023 — ціна

На жаль, виріз під камеру нікуди не подівся.

Звичайно, такі ноутбуки не могли вийти дешевими. У США вартість базової версії MacBook Pro 14 з процесором M2 Pro з 10 ядрами CPU, 16 ядрами GPU, 16 ГБ оперативної пам’яті та 512 ГБ SSD коштуватиме $1999. Початкова модель MacBook Pro 16 на M2 Pro оснащена вже 12 ядрами CPU, 19-ядрами GPU, 16 ГБ оперативної пам’яті та 512 ГБ SSD. Тут вартість складає вже $2499.

Найдорожча ж версія MacBook Pro 16 з процесором M2 Max, 12 ядрами CPU, 38 ядрами GPU, 96 ГБ оперативної пам’яті і 8 ТБ SSD обійдеться в $6499. Дуже велика сума. Але зазвичай користувачі, яким потрібна така продуктивність, не обмежені у засобах.

У сірому кольорі ноутбук виглядає дуже ефектно.

У продаж нові Макбуки надійдуть 24 січня. Після цієї дати всім охочим можна починати шукати їх на Рітейлерів. При цьому якщо ви володієте попереднім поколінням, то бігти міняти його на нове точно не варто. За графіком продуктивності ви бачите, що різниця між ними є мінімальною. А ось якщо ви переходите з більш старих моделей, то у Apple вийшли чудові комп’ютери, які заслуговують на вашу увагу. Головне, щоби були гроші на них.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleMacBook
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024