Чому Apple ніколи не випускала ноутбуки MacBook із сенсорним екраном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На сьогоднішній день існує одна велика компанія, яка ніколи не робила ноутбуки із сенсорним екраном. Це Apple. Але чому? Адже була вже спроба додати до MacBook сенсорну панель.

Хоча у 2016 році Apple спробувала випустити моделі MacBook із сенсорною панеллю, ця «фішка» не стала популярною серед користувачів. Тому компанія прибрала її зі своїх ноутбуків у 2021 році. І тепер ні сенсорних панелей, ні сенсорних екранів на нових MacBook ви не знайдете.

І є кілька причин, чому найближчим часом навряд чи сенсорний дисплей Apple MacBook з’явиться. Перш за все, Apple прагне створювати те, що найкраще підходить для продажу. До того ж, існує iPad, до якого можна підключати клавіатуру, і тоді він стане міні-ноутбуком. Якщо сенсорний екран з’явиться на MacBook, він матиме багато схожих функцій з iPad. А це вже не так вигідно для Apple.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найімовірніше, Apple продовжуватиме просувати MacBook та iPad як два окремі пристрої. Поки що, можливо, не вирішить випустити все-таки ноутбук із сенсорним екраном.

У 2016 році компанія Apple вирішила додати до MacBook сенсорну панель. Але вона так і не виправдала очікувань. До того ж через неї доводилося відмовлятися від фізичних кнопок, які були для людей зручнішими за сенсорні.

А що стосується сенсорних дисплеїв на ноутбуках з Windows, то їх поява пов’язана із запуском Windows 8 у 2012 році. Ця операційна система якраз більше підходила для того, щоб користуватися на планшеті. Тому в той час багато ноутбуків були трансформерами, тобто у них був сенсорний екран, до якого приєднувалася клавіатура.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.