Які дані потрібно зберігати на SSD, а які – на HDD

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Накопичувачі SSD та HDD встановлюються у системний блок з різними цілями. І ось як зрозуміти, який із них більше підходить для вашого комп’ютера.

HDD по-іншому називається “жорсткий диск”. Він є пристрій, який заснований на роботі магнітного диска. З’явився такий формат дисків ще в середині XX ст. Інформацію навіть після повного видалення з такого диска відновити можливо, те саме можливо у разі пошкодження пристрою. Максимально можлива швидкість запису/читання такого диска – 150-200 Мб в хвилину.

У той же час SSD механічних елементів немає зовсім. Є у цього накопичувача лише флеш-пам’ять. Але головним недоліком його вважається обмежений сумарний обсяг обміну – від 500 до 1000 Тб у середньому. Також коштує він дорожче і зношується при якісних запчастинах приблизно років за 10. Однак швидкість читання та запису у SSD набагато вища: до 8 ГБ на секунду.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином HDD відмінно підійде для того, щоб зберігати тривалий час файли, якими користуються рідко. Наприклад, різні фотографії, відео, документи. Що стосується SSD, то їх використовують для програм та файлів, які активно використовуються та при роботі з якими важлива швидкість передачі даних: це робочі програми, ігри, операційна система.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.