ТОП найкращих планшетів 2022 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У році, що минає, на ринку планшетів з’явилися вражаючі новинки, здатні задовольнити потреби навіть найприскіпливіших покупців. Розкажемо про 5 найкращих планшетів 2022 року.

Huawei MatePad Pro 12,6” (2022)

По-справжньому потужний планшет Huawei MatePad Pro 12.6 може замінити ноутбук як у плані повсякденних завдань, так і робочих потреб. Гаджет працює на базі 5-нм процесора Kirin 9000E з піковою частотою 3,13 ГГц, окремим нейромодулем та 22 графічними ядрами. Тривимірні онлайн-ігри запускаються на максимальних налаштуваннях графіки, а вимогливі програми працюють гладко та спритно. Усього на пристрої 8 ГБ оперативної пам’яті та 256 ГБ внутрішньої.

Окремий плюс планшета – дисплей діагоналлю 12,6 дюймів, у якому площа лицьової панелі займає 90% екрану. OLED матриця забезпечує глибокий чорний колір та яскраву, соковиту картинку при мінімальному відхиленні від реалістичних відтінків. Завдяки цьому планшет ідеально підходить для роботи з фотографіями, знятими на професійне обладнання – кольори залишаться такими, якими є насправді. Підтримка оновлення частоти екрану 120 Гц дозволить насолодитися плавним прокручуванням, а висока роздільна здатність (2520×1600) і яскравість (600 нит) зроблять перегляд ще комфортнішим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Планшет працює під керуванням HarmonyOS, сумісної з Android-додатками. Одна з її зручних функцій – можливість легко підключити планшет до ноутбука як другий екран. Для цього знадобиться лише програма PC Manager та ноутбук від Huawei.

Huawei MatePad Pro 12.6” має вбудований акумулятор ємністю 10050 мАг, чого вистачить на 14 годин безперервного відтворення відео. Планшет підтримує швидке заряджання на 40 Вт, яке займає приблизно 2 години, а також бездротове заряджання на 27 Вт. Окремо варто відзначити динаміки пристрою – 4 низькочастотні і 4 високочастотні випромінювачі забезпечують неперевершену гучність і об’ємний звук.

Apple iPad Pro 11 (2022)

Нова модель iPad Pro 2022 випуску відрізняється від свого попередника декількома параметрами, але найбільше виділяється продуктивність. Планшет оснащений потужним процесором Apple M2, який справляється не тільки з повсякденними завданнями, вимогливими мобільними іграми, але і спеціалізованим ПЗ: на пристрої можна обробляти фото, відео, музику та графіку без будь-яких незручностей щодо продуктивності. При активній роботі планшет практично не гріється та працює безшумно.

Доступні моделі з внутрішньою пам’яттю від 128 ГБ до 2 ТБ та від 8 ГБ до 16 ГБ оперативної пам’яті. Також є версії із підтримкою мережі 5G. Пристрій оснащений портом Type-C з підтримкою USB 4 та Thunderbolt 3, внаслідок чого до планшета можна підключати зовнішній монітор. Новий iPad Pro працює на iPadOS 16, де з’явилася можливість відображати кілька вікон програм відразу. Є підтримка WiFi 6E з використанням 6-ГГц діапазону, що забезпечує менші затримки та посилену стійкість до перешкод в ефірі.

Екран планшета практично нічим не відрізняється від минулої моделі, підтримує високу частоту оновлення 120 Гц та введення за допомогою стілусу. Автономність забезпечує акумулятор ємністю 7538 мАг – під час роботи від Wi-Fi планшет протримається більше 14 годин.

Samsung Galaxy Tab S8 (2022)

Флагманська модель Samsung Galaxy Tab S8 отримала LTPS-екран 11 дюймів з високою частотою оновлення екрану 120 Гц. Екран якісний та досить яскравий для комфортної роботи. Підтримує введення за допомогою стілус, перо S Pen йде в офіційному комплекті.

І хоча екран і корпус цієї моделі практично ідентичні минулим версіям процесу, залізо змінилося на краще. Працює пристрій на базі 8-ядерного Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, що забезпечує високу продуктивність. Популярні мобільні ігри, такі як Genshin Impact та PUBG Mobile, запускаються на максимальній графіці. Планшет чудово справляється з кількома запущеними додатками. При тривалій роботі вимогливих програм гаджет нагрівається приблизно до 40 градусів, що непогано.

Якісний звук забезпечують 4 динаміки, а ось для підключення стандартних провідних навушників доведеться використовувати перехідник, оскільки відповідний роз’єм відсутній. Високу автономність забезпечує літій-полімерний акумулятор на 8000 мАг, якого вистачить приблизно на 12:00 перегляду відео або 1,5 дня помірного використання.

Xiaomi Mi Pad 5 Pro (2022)

Ще одна флагманська модель з підтримкою стілусу та 5G-мереж. 12,4-дюймовий IPS LCD екран Xiaomi Mi Pad 5 Pro підтримує частоту оновлення 120 Гц, а також режим HDR10 та Dolby Vision, які значно підвищують якість та кольоропередачу фото та відео. Також доступний режим захисту очей, що дозволяє комфортно використовувати гаджет тривалий час.

Працює пристрій на 7-нм восьмиядерному процесорі Qualcomm SM8250-AC Snapdragon 870 5G. Його продуктивності вистачить практично для будь-яких завдань, звичних додатків та мобільних ігор на високих параметрах графіки. Оперативної пам’яті на вибір є 6, 8 або 12 ГБ, постійної – 128, 256 або 512 ГБ. Доступне розширення ОЗП на 2 ГБ.

Підтримує високу продуктивність ємний акумулятор на 10000 мАг. У разі високого навантаження на максимальній яскравості планшет протримається близько 5 годин. Є підтримка швидкого заряджання на 67 Вт – від 0 до 100% пристрій зарядиться приблизно за 1 годину.

Гаджет оснащений чотирма стереодинаміками, що забезпечують гучний звук. Роз’єм під навушники відсутній. Мікрофони також якісно виконують свою роботу, а з додатковою підтримкою Wi-Fi 6 планшет з комфортом можна використовувати, наприклад, для дзвінків через месенджери.

Huawei MatePad (2022)

Планшет з IPS-екраном діагоналлю 10,4 дюйми Huawei MatePad – це досить бюджетний і більш усереднений за характеристиками гаджет для роботи та навчання. Доступні моделі з об’ємом внутрішньої пам’яті 64 або 128 ГБ, а оперативної – 4 ГБ в обох випадках. За мірками конкурентів, ця модель компактніша і легка, її вага складає всього 450 грам.

На цьому планшеті також підтримується функція Multi-Screen, що дозволяє проектувати зображення з планшета на інший екран. Сам пристрій працює в режимі мультизадачності і може відкривати кілька вікон програм одночасно. Є плаваюча панель управління, за допомогою якої зручно перемикатися між активними програмами.

Працює планшет на базі фірмового процесора Huawei Kirin 710A, якого достатньо для швидкої та плавної роботи пристрою. У модель вбудовано батарею на 7250 мАг, чого вистачає приблизно на 11 роботи екрану або на день помірної роботи планшета. Є підтримка супершвидкого заряджання на 22,5 Вт, яка дозволяє повністю зарядити пристрій за 2 години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.