Apple готує потужний Mac із 192 ГБ ОЗП

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Mac Pro завжди був найдорожчим і найпродуктивнішим комп’ютером у лінійці Apple. При цьому в Купертіно дозволяли користувачам самим покращувати деякі його характеристики. Власник такого пристрою завжди міг самостійно додати оперативну пам’ять і замінити внутрішній накопичувач. Дворічний цикл переходу на власні процесори, що почався в 2020 році, обійшов Mac Pro стороною і це рішення разом з однією моделлю Mac mini залишаються єдиними до цього часу працюючими на чіпах Intel.

Але, зважаючи на все, Apple незабаром випустить Mac Pro на Apple Silicon . Розбираємось, які конфігурації будуть доступні покупцям найдорожчого комп’ютера Apple, і з’ясовуємо, чи зможе новий пристрій дійсно здивувати своєю продуктивністю та можливостями.

Процесор M2 Ultra

Припустити, чому Apple порушила плановий термін перекладу найкрутіших комп’ютерів у своїй лінійці процесори власної розробки, не просто. Швидше за все, вся справа в тому, що покупці таких пристроїв дуже вимогливі, і будь-яка недоробка чи проблема може стати фатальною. Навряд чи хтось набуває таких продуктивних рішень, щоб гортати фоточки Вконтакте. Я бачив Mac Pro у студіях Disney, які займаються створенням гарної 3D-графіки. Саме в таких місцях та проектах вони розкриваються за повною програмою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно ми розповідали про версію Mac Pro, що працює на процесорі M2 Ultra з 24 ядрами CPU, 76 ядрами GPU і 192 Гб оперативної пам’яті. Цей комп’ютер уже тестується та показує себе дуже непогано. Єдиним його мінусом можна назвати такий невеликий обсяг оперативної пам’яті. Наразі Mac Pro на Intel підтримує встановлення 1,5 ТБ оперативної пам’яті. Хоча для яких завдань може вистачити 192 ГБ, я слабко можу уявити. Це справді вражаючий обсяг.

За початковими чутками , Apple мала встановити в Mac Pro і зовсім новий процесор M2 Extreme . За фактом він повинен був складатися з двох процесорів M2 Ultra , тобто підтримувати до 48 ядер CPU і до 152 ядер GPU. Але, за інформацією Марка Гурмана з Bloomberg , випуск Mac Pro у такій конфігурації було скасовано. Пов’язано це насамперед із підсумковою вартістю, яка для подібного складання передбачалася не менше 10 тисяч доларів. Навіть для цільової аудиторії такого комп’ютера це є значною сумою.

Саме тому Apple і зробить ставку на процесор M2 Ultra у Mac Pro . На даний момент ця модель проходить фінальне тестування та готується до запуску у 2023 році. Те саме можна сказати і про MacBook Pro 14 і 16 дюймів. Їхній вихід, на думку Марка Гурмана, запланований на початок майбутнього року.

Монітори Apple Display

Але для Mac Pro потрібен і відповідний монітор, який повністю дозволить працювати з графікою і отримувати відмінні результати. В даний час Apple продає дві моделі: Studio Display та Pro Display XDR. Перший був випущений цього року, тому на оновлення найближчим часом чекати не варто. А ось Pro Display XDR вже три роки, і саме час запускати нову версію.

Нинішній Pro Display XDR має діагональ 32 дюйми, роздільну здатність 6К і щільність пікселів 218 пікселів на дюйм. Нова версія буде оснащена такою самою діагоналлю, але мати дозвіл вже 7К, що автоматично збільшує щільність пікселів до 245 PPI. На думку Гурмана, Apple розглядає ще один варіант свого монітора з діагоналлю 36 дюймів, роздільною здатністю 7К та щільністю пікселів 218 пікселів на дюйм.

У новий Pro Display XDR буде встановлений один із процесорів Apple власної розробки, тільки зараз невідомо який. Здається, навіщо потрібний окремий чіпсет ще й на екрані. А все досить просто. Це дозволить дисплею менше залежати від ресурсів підключеного комп’ютера. Ті, хто купував Pro Display XDR для власного використання, хвалили монітор. Але його вартість, звісно, ​​шокує навіть професіоналів.

У частині ціни новий екран, швидше за все, залишиться у своїх колишніх значеннях $4999. Додатково до нього необхідно докупити ще підставку або настінний тримач. Так, Apple не кладе в комплект зі своїм дорогим монітором утримувач. Багатьох цей факт шокує. Pro Display XDR має побачити світло одночасно з Mac Pro. Обидва пристрої ідеально доповнюватимуть один одного. Залишилося тільки з’ясувати, який дизайн цього разу вибере Apple для свого найдорожчого комп’ютера. Кожен попередній виглядав справді круто.

Чого вартий тільки чорний круглий Mac Pro , який чомусь прозвали відром для сміття. Але, як на мене, це був один із найкласніших і відомих дизайнів. Щоб усе це з’ясувати, залишилося почекати до 2023 року. На жаль, Марк Гурман не прогнозує точніших термінів виходу нових пристроїв. Адже просто 2023 — це поняття розтяжне. У цій частині перша комп’ютерна новинка, яка на нас чекає – це нові MacBook Pro, про які я згадав вище.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.