Tesla випустила SSD-накопичувач — у 5 разів дорожчий за аналоги

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Tesla, що належить Ілону Маску, випустила твердотільний накопичувач Tesla 1TB Solid State Drive. Він продається на сайті Tesla за 350 доларів, що приблизно в 5 разів дорожче за аналоги від Crucial, SanDisk, Samsung та інших компаній.

Автомобілі Tesla Model S та Model X почали отримувати оновлення прошивки, яке додає можливість запускати в інфорозважальній системі гри зі Steam, задіявши вбудований процесор Ryzen SoC із графічним чіпом рівня RDNA2. Грати можна на 17-дюймовому центральному моніторі біля крісла водія або 8-дюймовому моніторі на пасажирських місцях. SSD-накопичувач, за словами Tesla, стане в нагоді для встановлення цих ігор або для зберігання записів з відеореєстратора.

Висока ціна пояснюється тим, що накопичувач спроектований таким чином, щоб витримувати екстремальні температури, вібрацію та удари. На жаль, Tesla не наводить на своєму сайті інформацію про умови, за яких може працювати цей накопичувач.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дійсно, далеко не всі накопичувачі можуть працювати за умов екстремальних температур. Звичайні моделі розраховані на використання при температурі від 0 до 60 градусів за Цельсієм, а захищені моделі витримують набагато ширший діапазон – від -40 до 100 градусів.

Примітно, що Tesla не вказує навіть основних показників свого накопичувача — швидкість запису та читання. Очевидно, власникам автомобілів цієї марки ні до чого ця інформація.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.