Для Apple AirPods знайдено незвичайне застосування

Власник навушників AirPods зміг повернути викрадений автомобіль завдяки їм. Про це пише iMore.

Згідно з джерелом, американець Майк Маккормак зранку прогрівав свою машину перед порогом будинку. Якоїсь миті він згадав, що забув у квартирі пляшку з водою і побіг за нею, залишивши двигун заведеним. Коли він повернувся, авто вже не було — його викрали.

Через два дні хлопець згадав, що в вкраденій машині залишилися його навушники AirPods, які підтримують мережу «Локатора» (швидше за все, це були AirPods Pro або AirPods 3). У пориві радості він відкрив додаток «Локатор» на своєму iPhone та побачив свої навушники на карті, в сусідньому штаті!

Майк зв’язався з поліцією, яка швидко виявила машину. Копи також незабаром вистежили викрадачів, які пішли від автомобіля пішки, завдяки спостережливості місцевих жителів.

По суті, AirPods у цьому випадку зіграли роль смарт-мітки AirTag – не дивно, адже можливості відстеження цих двох аксесуарів практично не відрізняються. Так само можна знайти залишену десь сумку або рюкзак, якщо «яблучні» навушники залишилися там; і купувати AirTag зовсім необов’язково. Скористайтеся цим способом, якщо таке станеться з вами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.