Categories: Ґаджети

Toshiba представила «розумні» окуляри на Windows 10

Share
Час читання: 2 хв.

Японська Toshiba представила проекційний дисплей AR100, який може вдягатися поверх звичайних або захисних окулярів, а також закріплюватися на касці або шоломі. Разом з ним випущений міні-комп’ютер dynaEdge, зображення з якого і виводиться на цей екран.

AR100 оснащується матрицею 0.25 дюйма з роздільною здатністю 640х360 пікселів, GPS-модулем, акселерометром, 5-мегапіксельною камерою, динаміком і двома мікрофонами. На грані пристрою є сенсорна панель, призначена для взаємодії з встановленою системою.

У Toshiba вважають, що їх розробка стане в нагоді на великих підприємствах і заводах: за допомогою AR100 і dynaEdge можна швидко отримати консультацію іншого фахівця, який знаходиться навіть дуже далеко від вас. Йому досить надіти окуляри або шолом з гарнітурою, після чого він зможе допомогти колезі, чуючи його голос і спостерігаючи зображення з камери AR100.

Журналіст Engadget  розповів , що вбудована камера передає на міні-ПК досить якісне зображення, щоб «інші могли правильно побачити те, що бачите ви».

Міні-ПК може перебувати в кишені верхнього одягу – за розміром він не більше iPhone 8 Plus. dynaEdge працює під управлінням Windows 10 Pro і оснащений процесором Core M шостого покоління, 6 ГБ оперативної пам’яті і 512 ГБ призначеного для користувача простору. У Toshiba стверджують, що заряду вбудованого акумулятора вистачить до шести годин активного використання. На корпусі є сканер відбитків пальців.

Вартість системи з комп’ютера dynaEdge і AR100 починається від 1899 доларів (близько 50 000 тисяч гривень). Початок продажів почнеться в четвертому кварталі цього року.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    З 1 жовтня “Нова пошта” підвищила тарифи на доставку

    З 1 жовтня «Нова пошта» запровадила нові тарифи на доставку документів, посилок та вантажів, одночасно…

    01.10.2024

    Telegram перестав працювати в Україні: подробиці збою

    Користувачі Telegram по всьому світу, включно з Україною, ввечері 1 жовтня зіткнулися з масовим збоєм…

    01.10.2024

    Функції Galaxy AI від Samsung стануть платними з 2025 року

    Samsung має намір запровадити платну передплату на деякі функції своєї ШІ-системи Galaxy AI з 2025…

    01.10.2024

    Android почав блокувати програми, завантажені зі сторонніх ресурсів

    На початку вересня стало відомо про новий спосіб Google боротьби з піратством. Розробникам надали інструментарій,…

    01.10.2024

    Телефон для літніх людей повинен мати інтуїтивно зрозумілий інтерфейс

    Вибір смартфона для людини похилого віку — завдання, що вимагає особливої ​​уваги. Наш експерт Митник…

    01.10.2024

    Apple переглядає дизайн Vision Pro після появи нових конкурентів

    Apple, за даними Bloomberg, переглядає свою стратегію у сфері просторових обчислень після виходу нових VR/AR-окулярів…

    01.10.2024