Toshiba представила «розумні» окуляри на Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Японська Toshiba представила проекційний дисплей AR100, який може вдягатися поверх звичайних або захисних окулярів, а також закріплюватися на касці або шоломі. Разом з ним випущений міні-комп’ютер dynaEdge, зображення з якого і виводиться на цей екран.

AR100 оснащується матрицею 0.25 дюйма з роздільною здатністю 640х360 пікселів, GPS-модулем, акселерометром, 5-мегапіксельною камерою, динаміком і двома мікрофонами. На грані пристрою є сенсорна панель, призначена для взаємодії з встановленою системою.

Toshiba

У Toshiba вважають, що їх розробка стане в нагоді на великих підприємствах і заводах: за допомогою AR100 і dynaEdge можна швидко отримати консультацію іншого фахівця, який знаходиться навіть дуже далеко від вас. Йому досить надіти окуляри або шолом з гарнітурою, після чого він зможе допомогти колезі, чуючи його голос і спостерігаючи зображення з камери AR100.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Журналіст Engadget  розповів , що вбудована камера передає на міні-ПК досить якісне зображення, щоб «інші могли правильно побачити те, що бачите ви».

Міні-ПК може перебувати в кишені верхнього одягу – за розміром він не більше iPhone 8 Plus. dynaEdge працює під управлінням Windows 10 Pro і оснащений процесором Core M шостого покоління, 6 ГБ оперативної пам’яті і 512 ГБ призначеного для користувача простору. У Toshiba стверджують, що заряду вбудованого акумулятора вистачить до шести годин активного використання. На корпусі є сканер відбитків пальців.

Вартість системи з комп’ютера dynaEdge і AR100 починається від 1899 доларів (близько 50 000 тисяч гривень). Початок продажів почнеться в четвертому кварталі цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.