Топ-4 причини чому iPad mini 6 найкращий пристрій для ігор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні мобільні пристрої, смартфони або планшети дозволяють з великою зручністю грати в різні цікаві іграшки. Комусь подобаються екшени, хтось віддає перевагу спортивним симуляторам або звичним “три в ряд”. Але навіть флагманські смартфони — не має значення, на якій операційній системі вони працюють, — не є оптимальними ігровими пристроями. В основному через швидкий розряд акумулятора і практично повсюдний тротлінг, через який значно знижується продуктивність і спостерігається помітне нагрівання.

Так який пристрій краще купити, щоб повноцінно насолодитися іграшками на своєму пристрої і забивати голову різними перегрівами та іншою нісенітницею. Напевно, я вас шокую, якщо скажу, що для таких цілей краще придбати iPad mini шостого покоління. Розбираємось, чому саме маленький Айпад є найкращим ігровим пристроєм прямо зараз.

iPad mini 6 – екран

Сучасні флагманські смартфони дорослі до діагоналі екрану 6,7 дюйми. Років п’ять тому про таке мало хто міг подумати. Але навіть на такому великому екрані грати не так зручно, як на iPad mini 6, який має екран 8,3 дюйма. Тобто він більший за найбільші телефони на 1,5 дюйма. Для ігор подібна різниця в діагоналі досить критична. Особливо якщо ви граєте у екшени.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На його екран міститься більше інформації, а навігаційні кнопки розташовані так, щоб не заважати користувачеві насолоджуватися ігровим процесом і не перекривати зображення пальцями при використанні. Плюс до всього, на відміну від актуальних флагманських смартфонів, iPad mini 6 оснащений IPS екраном , що означає повну відсутність ШІМ та, відповідно, шкоди для очей.

iPad mini 6 – розміри

З розмірів екрану виходить і наступна перевага iPad mini 6 – це його розмір. Тільки уявіть, iPhone 14 Pro Max, що має діагоналлю екрану 6,7 дюйма, важить 240 грам. А ось iPad mini 6 без підтримки сім-карти 293 грами. Тобто між смартфоном та планшетом різниця всього 53 грами. А з урахуванням різниці у розмірі екрану виходить, що краще одразу взяти планшет для ігор.

Ну, а якщо порівнювати з великими Айпадами? Тут теж перевага на боці мініка. iPad Air 5 та iPad Pro 11 важать 470 грам. Додайте сюди значно збільшену діагональ екрану і, відповідно, корпус, і у вас уже не вийде легкий та компактний мобільний пристрій. З такими планшетами спокійно не пограти у транспорті через їхній розмір. А ось iPad mini 6 без проблем виконає цю роль. Все-таки в мобільних іграх розмір має значення.

Який процесор у iPad mini 6

А що є найголовнішим для будь-якого ігрового пристрою? Звісно ж, його процесор. Тут у цьому все добре. У iPad mini 6 встановлений такий же процесор Apple A15 Bionic , як у iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max з 6 ядрами CPU та 5 ядрами GPU. Щоправда, є невелика відмінність. Нещодавно ми розповідали, як змінилася потужність Айфонів за останні п’ять років, і там наводили результати тестів процесора в iPhone 13 Pro. Якщо у стандартному тесті Geekbench 5 смартфон та планшет набирають плюс-мінус однакову кількість балів, то у графічному тесті все не так однозначно.

У Geekbench Metal iPhone 13 Pro вибиває 14225 очок, а iPad mini 6 – 12878. Швидше за все, Apple штучно урізає продуктивність графічної частини в планшетах. iPad mini 6 просто не потребує такої продуктивності, як iPhone 13 Pro, якому це необхідно для нормальної роботи всіх режимів камери, у тому числі ProRAW та підсумкової обробки фото та відео. У планшеті таких крутих камер немає, тому й подібної потреби немає.

iPad mini 6 – акумулятор

Як і будь-який планшет від Apple, iPad mini 6 може похвалитися гарним часом роботи від акумулятора. Стабільно у всіх своїх планшетах у Купертіно домагаються гросмейстерського показника о десятій годині веб-серфінгу через Wi-Fi або перегляду відео. Звичайно ж, для ігор цей час стане меншим, але дасть фору будь-якому смартфону. З цієї ж причини iPad mini 6 можна використовувати для стримінгу ігор із тією ж Playstation.

Завдяки тривалому часу роботи та великому екрану можна із задоволенням провести час за чудовою ААА-грою. А найголовніше, навіть маленький планшет можна без проблем пристосувати для роботи з тими ж текстами або зображеннями. Смартфон для цього просто використовувати вже не вийде.

Прямо зараз iPad mini 6 можна купити за 25 тисяч гривень за версію за допомогою Wi-Fi і 64 Гб вбудованої пам’яті. Якщо ви давно планували покупку, але всі ніяк не могли на неї зважитися, то зараз саме час купити чудовий пристрій і насолоджуватися іграми в повному обсязі. Засмучує лише відсутність високої частоти оновлення екрана. Але анімації в iOS досить плавні, а якщо ви ніколи не користувалися подібними дисплеями, то й не зрозумієте, що вам чогось не вистачає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.