Ігрові, бюджетні та для роботи: найкращі ноутбуки 2022 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні ми переважно користуємося для виконання різних завдань смартфонами. Але є речі, які реально зробити тільки на комп’ютері. Тому якщо ви думаєте про придбання нового лептопа, то ця добірка від XDA Developers вам допоможе.

На вибір ноутбука можуть вплинути багато факторів. Це і розмір екрану, і продуктивність, і дизайн. Нижче представлені лептопи були відібрані спеціально для того, щоб ви легко підібрали потрібну модель в залежності від ваших завдань.

Звертаємо вашу увагу, що цей рейтинг складено журналістами американського видання з урахуванням моделей, що продаються в їх країні. Російські реалії можуть відрізнятись від представленої картини.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найкращий за всіма параметрами

Lenovo Yoga 9i

Цей ноутбук поєднує в собі чудову продуктивність, відмінний дизайн та фантастичний візуальний досвід. Оснащений він процесором 12-го покоління (є варіанти з Core i7-1260P і Core i7-1280P), можливістю розширення оперативної пам’яті до 16 ГБ і постійної пам’яті – до 1 ТБ. Також ви отримуєте дисплей із співвідношенням сторін 16:10 та двома варіантами OLED-матриці (роздільна здатність 2,8K з частотою оновлення 90 Гц або Ultra HD+ з частотою 60 Гц), гарний звук та привабливий дизайн. До того ж, це лептоп-трансформер. З мінусів моделі – відсутність місця для зберігання стілус.

Відмінна альтернатива Lenovo Yoga 9i

MacBook Air (М2)

Насамперед, ця модель оснащена новітнім процесором М2, з яким продуктивність має збільшитися на 18 %, а швидкість графічного процесора – на 35 % проти М1. Веб-камера тут нарешті отримала дозвіл 1080p, а оновлений дизайн виглядає чудово (щоправда, деяким може не сподобатися «чубчик»). При цьому до MacBook Air можна підключити лише один зовнішній монітор.

Найкращий ноутбук з 13-дюймовим дисплеєм

Dell XPS 13 Plus (9320)

На ноутбуках цієї серії стоять процесори Intel серії P 12 покоління з TDP 28 Вт. Також ви зможете оновитися до Core i7-1280P, а дисплей тут має співвідношення сторін 16:10 та кілька варіантів матриці на вибір (OLED-панель або IPS-екран). Як ще одна перевага моделі експерти відзначають сучасний дизайн. При цьому роздільна здатність камери тут всього 720p, присутні лише порти Thunderbolt, а час автономної роботи – невеликий.

Найкращий 15/16-дюймовий ноутбук

HP Spectre x360 16

Взагалі сімейство Spectre вважається топовою лінійкою ноутбуків-трансформерів з Windows, а HP Spectre x360 16 – найкраща модель з усіх. У базовому варіанті ви отримаєте Intel Core i7-12700H та вбудовану графіку Intel Iris Xe, у більш просунутому – Intel Core i7-1260P та Intel Arc A370M. Крім того, можна розширити оперативну пам’ять до 32 ГБ, а внутрішню – до 2 ТБ. У будь-якій конфігурації вам також буде доступний 16-дюймовий дисплей, що дає чітку картинку. Веб-камера Spectre x360 16 має 5MP і роздільну здатність 1080p. З мінусів даного трансформера – лише досить велика вага.

Найкращий 17-дюймовий ноутбук

Dell XPS 17 (9720)

Це майже ідеальний 17-дюймовий лептоп, який ви тільки можете придбати сьогодні. На ньому встановлені процесор Intel серії H, графіка RTX, а ще він має великий обсяг оперативної пам’яті та сховища. При покупці ви отримуєте великий дисплей з роздільною здатністю 4К+ та 100-відсотковим охопленням Adobe RGB, а також чотири порти Thunderbolt (правда, це єдині роз’єми, які тут є). Модель Dell XPS 17 (9720) також досить дорога та важить пристойно. Ну і вам доведеться змиритися з веб-камерою з роздільною здатністю всього 720p.

Кращий ноутбук для бізнесу

Lenovo Thinkpad X1 Carbon Gen 10

Лінійка Lenovo Thinkpad – ідеально підходить для бізнес-завдань. А остання модель – X1 Carbon Gen 10 – справляється з ними краще за інших. Цей ноутбук відрізняється чудовою продуктивністю за рахунок процесорів Intel Core серії P з TDP 28 Вт, безліч портів і можливістю підключення до мережі. При покупці вам буде доступно кілька конфігурацій, включаючи варіант з OLED-дисплеєм. З інших корисних бізнес-функцій тут захисна шторка та джойстик. Але це коштує все недешево.

Найкращий ноутбук-трансформер

HP Spectre x360 13.5

Ноутбук, який поєднує в собі топові характеристики та преміальний дизайн. Ви отримаєте дисплей із співвідношенням сторін 3:2, одну з найкращих 5-мегапіксельних камер з інтелектуальними функціями та процесор Intel 12-го покоління із серії U15. Комусь дизайн цієї моделі може здатися нудним, але якщо ви любите лептопи-трансформери, то не пошкодуєте про покупку.

Найкращий ноутбук для творців

MacBook Pro 16-inch

Часто ті, хто займається творчими завданнями та роботою з контентом, вибирають MacBook, і це цілком зрозуміло. MacBook Pro (2021) відрізняється неймовірним поєднанням високої продуктивності та енергоефективності. Також він оснащений світлодіодним дисплеєм із частотою оновлення 120 Гц та різними портами. Хоча деяким користувачам може виявитися не до душі чубчик цієї моделі або її вага.

Найкращий ігровий ноутбук

Dell Alienware X15 R2

Це потужна машина із топовим дизайном. Ноутбук сам по собі дуже тонкий за рахунок оновленої системи охолодження. Частота оновлення дисплея тут становить до 360 Гц, процесори Intel Core тут серії H 12-го покоління, відеокарта – GeForce RTX 3080 Ti з 16 ГБ пам’яті. Разом з тим роздільна здатність веб-камери – лише 720p, що і вважається головним мінусом лептопа.

Кращий недорогий ноутбук

HP Pavilion Aero 13

Цього ноутбука вам буде більш ніж достатньо для повсякденного використання. Він оснащений високопродуктивним процесором AMD Ryzen та може мати до 16 ГБ оперативної пам’яті. Важить модель при цьому зовсім небагато. Серед мінусів HP Pavilion Aero 13 експерти виділяють відсутність Thunderbolt та звичайний (не сенсорний) екран.

Найкращий ноутбук зі знімною клавіатурою

Surface Pro 8

13-дюймовий дисплей має у Surface Pro 8 велику роздільну здатність – 2880 x 1920, а також співвідношення сторін 3:2, частоту оновлення 120 Гц, підтримку Dolby Vision. Також новинка відрізняється наявністю Surface Connect та двох портів Thunderbolt. Постачається лептоп із процесорами Intel 11-го покоління, аж до Intel Core i7-1185G7. Однак вам доведеться окремо купувати клавіатуру та стілус до цього ноутбука.

Найкращий хромбук

Acer Chromebook Spin 714

Це один із прикладів хромбуків, на якому стоять процесори Intel Core 12-го покоління (зокрема, Core i5-1235U). Також тут рідкісна роздільна здатність веб-камери – Full HD MIPI, дуже міцна конструкція та 14-дюймовий дисплей із співвідношенням сторін 16:10. На думку фахівців XDA Developers, єдиним недоліком цієї моделі є можливість входу по біометрії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.