Свіжі чіпи Snapdragon виводять бездротові навушники на новий рівень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Компанія Qualcomm представила два нові мікрочіпи для бездротових навушників. Про це пишуть Digital Trends.

Згідно з джерелом, нові SoC отримали маркування Snapdragon S3 Gen 2 та Snapdragon S5 Gen 2. Їхнє головне нововведення – інтеграція системи Qualcomm Snapdragon Sound, яка стане доступна на всіх навушниках, оснащених новими чіпами.

Це власний стандарт сертифікації функцій та продуктивності пристроїв; Qualcomm використовуватиме цей бренд, щоб покупці, бачачи його, могли розраховувати на певний рівень якості та набір фішок. Щось подібне вже робить Intel зі своїм шильдиком Evo. Якщо і навушники, і смартфон мають сертифікацію Snapdragon Sound, то пристрої будуть максимально сумісні між собою та підтримують усі заявлені опції. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприклад, однією з функцій Snapdragon Sound стане просторове звучання із відстеженням положення голови. Крім того, шильдик забезпечить підтримку звуку з роздільною здатністю до 24 біт та 96кГц, малу затримку в іграх, сумісність із Bluetooth LE Audio, а також кодека aptX Adaptive Bluetooth.


Варто враховувати, що отримання сертифікації Snapdragon Sound не є безкоштовним для виробників електроніки, тому швидше за все на ринку з’являться девайси, що підтримують нові функції Qualcomm, але не мають шильдика. При цьому стандартизація все ж таки піде на користь і однозначно допоможе у виборі якісного пристрою. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.