Яка різниця між Apple AirPods 2, 3 від Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні компанії виробляють багато навушників, які відрізняються за типом конструкції, способом передачі сигналу, акустичному оформленню. Але саме бездротові моделі мають максимальну популярність. У першій половині 2022 року вони зайняли 70% російського ринку навушників, згідно з даними рітейлерів. У трійці найпопулярніших брендів знову опинилася компанія Apple. Сьогодні розповімо про бездротові навушники AirPods 2, 3, Pro (1-го покоління) і про відмінності цих моделей.

Характеристики Apple AirPods 2, 3, Pro

Дизайн

Apple прагне робити витончені гаджети у мінімалістичному дизайні. І це у бренду чудово виходить. У всіх поколінь витримано загальний стиль. Всі вони виготовлені з глянсового пластику і упаковані в блискучий кейс.

Відмінність футлярів. У 3-го покоління та Pro версії однакова форма, кейс другого покоління більш вузький та витягнутий. Також трохи відрізняється вага:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • AirPods 2 — 38 г;
  • 3 покоління – 37 г;
  • Для — 45 г.

Важливе доповнення: AirPods 2 має звичайний футляр, а у двох інших моделей — з функцією бездротової зарядки.

Дизайн самих гаджетів трохи відрізняється. AirPods 2 та 3 покоління не можуть підлаштовуватися під вушну раковину. У них корпус навушника повністю пластиковий. А у Pro є 3 типи змінних амбушюр різних розмірів (S, M, L). Можна підібрати підходящий варіант для вашої вушної раковини.

Щільне прилягання амбушюр можливе лише у цій моделі. А воно забезпечує найкращу ізоляцію від сторонніх звуків та чисте звучання без додаткових шумів.

Вага всіх навушників 4 р. Але модель 2-го покоління має витягнуту форму (40 мм завдовжки), а найбільша — версія Pro.

Дизайн версії другого покоління дуже відрізняється від моделі Pro та 3 покоління

Вище ми вже почали говорити про те, що в оригінальних навушниках Apple AirPods Pro амбушури щільно прилягає до вуха. Ця функціональна особливість дозволила впровадити технологію активного шумоподавлення.

Що таке активне шумозаглушення? Це можливість заглушити звуки з навколишнього світу. Це не просто підвищення гучності музики. Зовнішній мікрофон, вбудований у навушник, вловлює шум і аналізує його та випромінює інвертовані хвилі. Вони “гасять” навколишні звуки, і ви не чуєте їх.

Наступний режим прозорості доступний також на Pro версії навушників. Він дозволяє чути звуки ззовні. Але режим все одно не пропускає абсолютно все. Апаратно-фоновий шум (гул машин, вітер) сильніше заглушується. А ось голоси, співи птахів та інші звуки звучать виразно. А якщо потрібно зробити максимально чіткою та гучною мову співрозмовника, достатньо включити режим «Спілкування».

Ще одна корисна опція – просторовий звук. Вона доступна для версій бездротових навушників Apple AirPods 3 і Pro. Дозволяє створювати об’ємний звук із ефектом присутності.

У другому поколінні AirPods немає особливих унікальних опцій. Звучання потужне та чисте, але додаткових покращень не передбачено.

Залізо та управління

У всіх трьох версіях стоїть чіп H1. Він забезпечує стабільне з’єднання з іншими пристроями, активацію Siri голосом. Тепер (порівняно з AirPods 1 покоління та чіпом W1) перемикатися між пристроями можна у 2 рази швидше, а затримка звуку в іграх зменшилася на 30%.

Керувати навушниками від Apple можна жестами та голосом. Докладно розповімо про кожну версію.

Управление в AirPods 2:

  • фраза «Привіт, Siri», щоб увімкнути/вимкнути мелодію, набрати номер;
  • подвійне торкання навушника: увімкнути відтворення, наступний трек, відповісти на дзвінок.

Управление в AirPods 3:

  • фраза «Привіт, Siri», щоб увімкнути/вимкнути мелодію, набрати номер;
  • один дотик – увімкнути/вимкнути музику, відповісти на дзвінок;
  • подвійне торкання – наступна мелодія;
  • потрійний дотик – попередня мелодія;
  • тривалий дотик – викликати Siri.

Управління в AirPods Pro:

  • фраза «Привіт, Siri», щоб увімкнути/вимкнути мелодію, набрати номер;
  • один дотик – увімкнути/вимкнути музику, відповісти на дзвінок;
  • подвійне торкання – наступна мелодія;
  • потрійний дотик – попередня мелодія;
  • тривалий торкання — увімкнути режим шумоподавлення або «Прозорість».

Додаткові особливості

Бездротові навушники мають один важливий мінус — вони згодом розряджаються. Але компанія Apple удосконалює свою техніку, щоб вона могла працювати якнайдовше на одному заряді. Час роботи в режимі прослуховування музики (без підзарядки) у всіх моделей різний:

  • Pro — 4,5 години;
  • 2 покоління – 5 годин;
  • 3 покоління AirPods – 6 годин.

У режимі розмови без заряджання:

  • Pro — 3,5 години;
  • 2 покоління — 3 години;
  • AirPods 3 покоління — 4 години.

Цього часу вистачить на дорогу до роботи та назад, тренування і навіть частину робочого дня.

Наочна відмінність 2-го покоління та версії Pro
  • занятий спортом;
  • легкий дощ або сніг.

Митися в душі не варто. Так як від прямого струменя води гаджети не захищені. AirPods 2 покоління взагалі не мають захисту від вологи.

Підсумки

AirPods 2 найпростіша модель, якщо оцінювати кількість корисних опцій та аудіотехнології. Ця версія має базове якісне звучання, яке є у всіх навушниках від Apple, мінімальне управління жестами. Але така модель найбюджетніша. Тому якщо ви хочете недорогі та оригінальні навушники Apple AirPods, то класична версія 2-го покоління – чудовий вибір.

У 3-е покоління вбудований адаптивний еквалайзер та підсилювач із широким динамічним діапазоном. Це покращує якість звуку, його чистоту, вирівнює його. Також у цієї моделі розширене керування жестами, є захист від попадання крапель води на поверхню. Але у них відсутня шумозаглушення і повністю пластикова форма може бути не всім зручна. Особливо якщо носити пристрій довгий час.

Якщо в навушниках ви проводите більшу частину дня, то Pro версія – найкраще рішення. М’які амбушури не давлять на вуха, але щільно прилягають. Є режими, які дозволяють закритися від звуків навколишнього світу і навпаки спілкуватися в навушниках. З трьох описаних моделей у цієї найбільше корисних опцій.

Бонус – Apple AirPods Pro 2-го покоління

Насамкінець пару слів про нову модель від Apple. На що чекати від новинки осені 2022 року? Apple покращили Pro версію навушників. Ось які відбулися зміни:

  • тепер є 4 типи вкладишів замість 3: XS (у першому поколінні не було), S, M, L;
  • покращена функція пошуку. Спеціально для тих, хто часто втрачає дрібні аксесуари. Пошук працює за принципом холодно (якщо далеко від предмета) – гаряче (якщо поруч). Кейс може подати звуковий сигнал. Тоді його легко виявити;
  • на дужці навушників Apple AirPods Pro 2-го покоління тепер є сенсорний датчик. А регулювати гучність можна просто свайпнув (легко провести пальцем);
  • звучання трохи змінилося. Баси стали глибшими (вібрації, бавовни відчуваються яскравіше), а високі звуки стали чіткішими (особливо чути на вокальних партіях);
  • новий чіп H2. Працює у 2 рази краще порівняно з чіпом попереднього покоління. Він швидше реагує на навколишній шум, підлаштовуючи роботу шумодава та виправляючи звучання музики залежно від ситуації.

Сподіваємося, що цей матеріал допоможе вам вибрати оптимальні навушники серед найпопулярніших версій від Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.