Яких планів немає у Xiaomi?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi відома користувачам перш за все своїми смартфонами, які багатьом подобаються завдяки вдалому поєднанню в них цін, якості та продуктивності. Крім того, компанія радує аудиторію цінителів високих технологій і іншими своїми продуктами. Але не всі з них отримають в майбутньому подальший розвиток.

Повідомляється, що у компанії Xiaomi «немає планів» по ​​створенню нових Mi Box на базі платформи Android TV. На минулому тижні на виставці мобільних технологій Mobile World Congress компанією були представлені її нові телевізійні приставки Mi Box 4 і Mi Box 4c. І у користувачів з’явилося чимало запитань про Mi Box 3 на базі Android TV, яка дебютувала в 2016 році. Можливо, деякі користувачі сподівалися на подальший випуск таких приставок. Більш докладно тема була проаналізована Alexander Maxham на сторінках ресурсу androidheadlines.com, яким були розглянуті деякі враження користувачів від використання Mi Box 3.

Компанія Xiaomi повідомила, що в її планах на майбутнє немає нових приставок на базі Android TV. Це видається дивним в контексті того, що показаний компанією Laser Projector працював саме під управлінням Android TV. Компанія Xiaomi пояснила, що платформа Android TV була встановлена ​​на Laser Projector спеціально для показу. У реальності вона стане працювати під управлінням програмного забезпечення Mi TV від самої компанії Xiaomi. На цьому ж програмному забезпеченні базуються і представлені Xiaomi телевізійні приставки Mi Box 4 і 4c, про які вже йшлося вище.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рішення компанії встановити Android TV на свій Laser Projector пояснюється тим, що виставка мобільних технологій проходила в Європі. І пристрій під управлінням Android TV могло привернути більше уваги, ніж девайс, програмним забезпеченням якого є Mi TV, платформа більш відома китайським користувачам цифрової електроніки.

Телевізійна приставка Mi Box 3 побачила світ в позаминулому році. На момент свого дебюту вона була найдешевшою приставкою під управлінням Android TV та коштувала 69 доларів США. Нею підтримувалися 4K і HDR, що дає користувачам можливість транслювати фільми і телевізійні передачі як Ultra HD.

Втім, для даної приставки був характерний ряд недоліків і вельми слабка підтримка компанії Xiaomi. Один з найбільш яскравих прикладів того, про що йде мова, – Mi Box 3 спочатку працювала під управлінням Android 6.0 Marshmallow, але так і не отримала стабільної версії Android Nougat.

Компанія Xiaomi випустила кілька бета-версій на базі Nougat, але так і не надала офіційного поновлення своїх моделей Mi Box 3 до нової версії програмного забезпечення. Така передісторія створює враження того, що оновлення розглянутих приставок до Android Oreo малоймовірна.

І це не єдина вада Mi Box 3, на яку звернули увагу користувачі. У їх числі – непрацюючий більш у деяких користувачів голосовий пошук. Крім того, продуктивність Mi Box 3 при роботі з контентом, роздільна здатність якого 1080p істотно вище, ніж, якщо приставка обробляє 4K-контент. Зазначалося також, що приставка не читає багато підключень до неї флеш-накопичувачів незалежно від їх формату (не працюють Mac OS Extended, exFAT і інші формати).

Але жоден з названих вад не є настільки значним, щоб вважати девайс невдалим. Втім, минулої осені користувачі отримували повідомлення про помилку, коли намагалися відтворити контент на Mi Box 3. Netflix виправила цю помилку в оновленні свого застосування для Android TV. Але коли подібна помилка проявилася і в додатку YouTube TV, яке перестало підтримуватися Mi Box 3, але продовжило працювати на інших Android TV-девайсах, то виправлення помилки не було.

В якості ще однієї не радує користувачів особливості Mi Box 3 зазначалося також, що деякі програми перестають працювати після використання Mi Box 3 протягом п’яти-шести місяців. Повернення до заводських налаштувань не вело до виправлення цієї вади. Якщо подібне відбувається на смартфоні або інших девайсах, то скидання налаштувань до заводських зазвичай подібну помилку виправляє. Але не у випадку з Mi Box 3. Ряд користувачів Mi Box 3 відзначали також складності в роботі з Casting, яка є базовою функцією Android TV.

Mi Box 3 вийшла на ринок понад півтора року тому, і дуже дивно, що ні розробники додатків для Mi Box 3, ні сама компанія Xiaomi так і не виправили цих вад. Втім, у цього є просте технічне пояснення. Адже Mi Box 3 досі базується на ОС Marshmallow, платформі, якій вже більше двох років.

Таким чином вади торкнулися багатьох додатків, що працюють на Mi Box 3, і навіть функціональності Android TV. Деякі з них відносяться до ядра Android TV, яке теоретично не може видавати подібних помилок, оскільки є стокові версії Android. Втім, програмне забезпечення представлених недавно Mi Box 4 і 4c також базується на Marshmallow, але з програмним інтерфейсом Mi TV від компанії Xiaomi.

Mi Box 3 залишається на ринку, але стає зрозумілим, що їй не приділяється стільки уваги, скільки новим Mi Box 4 і 4c на основі Mi TV. І повідомлення компанії Xiaomi про те, що у неї немає планів по випуску нових Android TV-приставок, означає лише те, що подібні девайси не будуть представлені в найближчому майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.