Названо 5 недоліків iPad 10, про які Apple не розповість у рекламі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

18 жовтня Apple показала iPad 10 — нову версію базового планшета для освіти та людей, які не розглядають подібний пристрій як повноцінну заміну потужного ноутбука. Ось дивишся на нього і думаєш: «Нарешті купертинівці уніфікували дизайн і зробили девайс сучасним». Але таким новий iPad здасться лише людині, яка не звикла вдаватися до деталей. На практиці мінусів iPad 2022 так багато, що з ймовірністю 95% ви дійдете висновку про те, що краще купити будь-який інший планшет від тієї ж Apple.

Стілус для iPad

«Дочекалися!» – Вигукнув кожен фанат Apple, коли дізнався, що iPad 10 отримав роз’єм USB Type-C. Це дійсно важливе нововведення, що дозволяє швидше передавати файли з одного пристрою на інший і підключати до Айпад різну периферію без перехідників. Але Apple не була б собою, якби свідомо не створювала перешкод.

Наявність USB-C та дизайну з плоскими гранями в iPad 10 не стала достатньою нагодою, щоб Apple додала підтримку Pencil 2. Маючи в руках планшет 2022 року , ви будете змушені взаємодіяти з ним за допомогою стілус 7-річної давності. Але інтерес тут представляє навіть відсутність сумісності з сучасним аксесуаром, а спосіб підключення Apple Pencil до iPad 2022.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стілус 2015 року має конектор Lightning, який, як ви розумієте, за всього бажання ну ніяк не вдасться вставити в USB-роз’єм нового Айпада. Як бути? Будьте ласкаві купити перехідник за 9 $. Ну а якщо ви з тих, хто вважає Apple Pencil марним аксесуаром, подивіться, що він уміє.

Клавіатура для iPad

Припустимо, Apple Pencil – не найкорисніший аксесуар, необхідний хіба що для рукописного введення або малювання. Але ось клавіатура для iPad – по-справжньому важливий додаток, який незамінний при використанні планшета як друкарська машинка. Якщо ви любите тільки фірмові аксесуари Apple і є власником сучасних iPad Air та iPad Pro , то можете купити просунуту Magic Keyboard за 299 $ або економ-версію Smart Keyboard Folio без тачбара за 179 $.

А що Apple може запропонувати власнику нового iPad 10? Тільки Magic Keyboard Folio за 249 $, розроблену спеціально для ювілейного планшета. Незважаючи на візуальну схожість iPad 2022 і iPad Air 2022 відносно недорога клавіатура від Air до нового девайсу не підійде. І Smart Keyboard від iPad 9 за 169 $ теж. Звичайно, незабаром з’явиться багато сторонніх клавіатур за 1000 грн , але сама Apple вибору вам не дасть.

Екран планшета

Гаразд, відкинемо убік аксесуари. Впевнений, що переважна більшість власників Apple iPad користуються планшетом виключно з метою споживання контенту, в чому важливу роль відіграє дисплей. Дивлячись на сухі характеристики iPad 10 може здатися, що він отримав класний екран. Це 10,9-дюймова IPS матриця з роздільною здатністю 2360х1640. Прям як у iPad Air 5? Ні! Apple і тут примудрилася зробити каверзу.

Хоча матриця екрану iPad 10 така сама, як на iPad Air 5, у базовому планшеті дисплей має повітряний прошарок. З цього випливає відсутність підтримки Apple Pencil 2-го покоління, і товщина нового Айпада (майже на міліметр більше, ніж на Air). Однак дивує не так навмисне розмежування пристроїв 2-х різних цінових діапазонів, скільки використання такої технології дисплея, властивої хіба що дешевим планшетам. А iPad 10, забігаючи вперед, — аж ніяк не бюджетний варіант, представлений на ринку.

iPad 10 – яка пам’ять

З точки зору вбудованої пам’яті складно було мати ілюзії щодо конфігурацій iPad 2022. Якщо iPad Air 5 у базовій версії отримав лише 64 ГБ, то чого ми чекаємо від iPad 10? Його накопичувач теж розрахований всього на 64 гігабайти, яких за мірками 2022 критично мало, якщо у вас не оформлена платна підписка на один з хмарних сервісів.

Ну і, звичайно, ніхто крім Apple не може зробити так, щоб покупця було позбавлено оптимального варіанту на 128 ГБ. Хочеш більше пам’яті – спеціально для тебе версія на 256 ГБ. Ось тільки коштує такий жирний варіант як iPad Air 5-го покоління на процесорі Apple M1 із нормальним дисплеєм.

Ціна iPad 2022

Якщо вже я побіжно відзначив дорожнечу нового планшета, то давайте ще раз нагадаю, за скільки можна купити iPad 10. Ціна за версію на 64 ГБ – 449 $, а за 256 ГБ – 599 $. І все це iPad 2022 Wi-Fi . Модифікації за допомогою мобільного зв’язку обійдуться в 559 $ і 749 $ відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.