Ґаджети

Названо 4 причини, чому iPad Air 4 — найкращий планшет у 2022 році

Share

Нещодавно Apple представила нову лінійку iPad 10, а також iPad Pro 2022: базовий планшет вийшов досить спірним, а “Прошка” майже нічим не відрізняється від торішньої моделі за винятком чіпа, потужність якого, щоправда, подіти все одно нікуди. З іншого боку, вихід нових iPad — чудова нагода для того, щоб заглянути до списку моделей минулих років! Одним із найкращих варіантів зараз є iPad Air 2020. Ось кілька причин, чому варто купити цей планшет у 2022 році – ви реально не пошкодуєте!

Недорогий планшет з гарним екраном

iPad 10 – вилитий iPad Air 2020. Може здатися, що обидва планшети навіть екрани мають однакові, але ні: як справедливо помітив у день релізу мій колега Герман Вологжанін , базовий iPad 2022 року має повітряний прошарок. Уявляєте, наскільки Apple любить морочитися такими дрібницями, що для дешевого планшета робить модуль з такою конструкцією.

На жаль, марна справа в тому, що безповітряний дисплей не так чітко відображає картинку при яскравому світлі. Ремонтувати такий екран складніше, тому що доведеться міняти модуль повністю. Але розбити iPad — непросте завдання, а якість картинки все ж таки дуже важлива. У iPad Air 4 саме такий екран.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо зайдете порівняти характеристики, скажімо, саме того ж iPad 10 і iPad Air 2020, то помітите, що у новинки немає покриття антивідблиску, а також sRGB замість технології P3 . Здавалося б, дрібниця, але насправді друга — це ширше охоплення кольорів, а також можливість відображати глибший чорний . DCI P3 ніколи не було в базовому iPad, тому краще придбати iPad Air 2020, щоб оцінити насичені кольори.

Зарядка Apple Pencil – якийсь кошмар

Головна відмінність iPad 10 – підтримка Apple Pencil першого покоління. Це ж ганьба, чи не так? Купертинівці, як і у випадку повітряним прошарком в екрані, навмисно погіршили iPad, додавши йому підтримку старого олівця та ще й із зарядкою через дуже дивний адаптер.

Навіть незважаючи на те, що перехідник буде в комплекті, це все одно сором — iPad Air має підтримку Apple Pencil 2-го покоління, який заряджається, коли примагнічений до бічної грані. Ви явно заслуговуєте на це, а не на те, що вигадали купертинівські маркетологи.

Планшет із гарним процесором

iPad Air цього року оновився і отримав чіп М1. Мій друг вибрав саме його, а я ж вирішив взяти версію дворічної давнини зі звичним А14 Bionic. Насправді, ну який M1? Куди подіти стільки продуктивності? Для звичайних завдань типу інтернет-серфінгу вона просто не потрібна та й переплачувати майже 5 тисяч гривень теж не хотілося.

Для порівняння в AnTuTu він набирає 741 000 балів – це помітно більше, ніж iPhone 12 (~684 000). Згідно з рейтингом, відразу після iPad Air 4 йде iPhone 13: адже ви не сумніваєтеся в тому, що Минулорічний Айфон — топчик , чи не так?

iPad 9 має чіп А13 Bionic, iPad 10 – той же A14 Bionic. Цікавий факт: базові моделі, що мають один і той же чіп з лінійкою Air, не виявляються потужнішими, тому запасу у iPad Air 2020 трохи більше. Додайте до цього дуже потужну батарею на 9720 мА*год, тоді як у тому ж iPad 9 вона була 8686 мА*год. Можливо, новий iPad 10 матиме батарею як у Air 4, але щось підказує, що і її ємність Apple свідомо занизить, щоб базова модель не конкурувала з планшетом дворічної давності.

iPad Air 2020 — характеристики

Я завжди фанател від iPad і вважав базову версію ідеальною в плані тактильних відчуттів: кнопка «Додому» взагалі була одним з головних атрибутів планшетів від Apple, але її позбулися. Але форм-фактор iPad Air 2020 — це щось: він тонкий і легкий, а без чохла він взагалі здається меншим за планшети інших поколінь, але це не так! Планшет практично не змінився у розмірах, а ось екран збільшився, тому він без проблем влазить у чохол від iPad 4, який я купив 8 років тому.

Чим iPad заслужив такі яскраві кольори, що кричать — не дуже ясно

Може здатися, що iPad 10 — такий самий, але ні: він важчий на 19 грам (477 г), на 1 мм довший, на стільки ж ширший і товщий. Тобто, це вже не легкий Air – характеристики явно гірші. До того ж, Air має приємні стримані кольори: оливковий, рожеве золото, блакитний, срібний і традиційний космічний сірий. У лінійці iPad 10 є червоний і жовтий – як на мене, занадто зухвало, помітно і дивно для планшетів Apple.

Камеру iPad 10 прокачали, але хто їй взагалі користується?

Фронтальна камера iPad 10 краще – суперечки немає: 12 Мп проти 7 Мп у iPad Air, дворазовий зум, примочка Center Stage та інші покращення при записі відео, а ще її нарешті додумалися перемістити набік. Дозвольте, але хто взагалі користується камерою на iPad? Тим більше, щоб записувати відео? Схоже на черговий трюк від Apple, на який не варто вестися: iPad Air 4, якщо вже на те пішло, робить хороші фотки з фронталки, а для відеозв’язку вам буде з лишком.

Який iPad купити в 2022

Беріть iPad Air 2020 – ви не пошкодуєте!

Новий iPad 10 не буде офіційно продаватися в РФ — лише сірі постачання та паралельний імпорт. Продаж стартує 26 жовтня, а це означає, що його спочатку потрібно дочекатися, потім перечекати, поки впадуть ціни. Сенс, якщо iPad Air 2020 є у продажу та його ціна становить близько 24 999 грн. До того ж можна доплатити, якщо потрібно більше продуктивності, і взяти версію з М1. Є, звичайно, iPad 2021 за 15 тисяч гривень, але навряд чи є сенс брати планшет із застарілим дизайном , не найсвіжішим процесором та іншими недоліками у 2022 році.

iPad Air 2020 – чудовий вибір про який ви точно не пошкодуєте. Як бачите, багато в чому він кращий за iPad 10, хоча ціни на обидва планшети напевно будуть приблизно однаковими. Так, у чомусь Air поступається, але це всі такі дрібниці, що ви навіть не згадаєте про них.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPad
  • Останні записи

    Apple готує величезний складаний iPad та iPhone-розкладачку

    Портал 9to5Mac поділився новими подробицями про плани Apple з розробки та випуску своїх перших пристроїв…

    06.05.2024

    3 речі, які я хочу бачити в Fallout 5 після перегляду серіалу Fallout від Amazon

    Цього місяця Fallout став найпопулярнішим телевізійним шоу, що є вражаючим досягненням адаптації відеоігри. Хоча Bethesda…

    06.05.2024

    Названо три смартфони Xiaomi, від покупки яких краще утриматися

    Три моделі смартфонів екосистеми “Сяомі” більше не отримують оновлення та підтримку. Потенційні покупці повинні враховувати…

    06.05.2024

    Мільярди Android-пристроїв вразливі для нової атаки

    Дослідники з Microsoft виявили, що багато додатків Android — у тому числі як мінімум чотири…

    06.05.2024

    Apple не планує впроваджувати технологію розпізнавання обличчя під екраном у свої пристрої до 2026 року

    Аналітик Омар Сохаїл стверджує, що Apple не впроваджуватиме технологію розпізнавання осіб під дисплеєм у свої…

    06.05.2024

    Схоже, презентація нових iPad буде дуже короткою

    Напередодні завтрашньої презентації Apple, на якій компанія представить нові планшети та аксесуари, журналіст Bloomberg Марк…

    06.05.2024