Названо 4 причини, чому iPad Air 4 — найкращий планшет у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно Apple представила нову лінійку iPad 10, а також iPad Pro 2022: базовий планшет вийшов досить спірним, а “Прошка” майже нічим не відрізняється від торішньої моделі за винятком чіпа, потужність якого, щоправда, подіти все одно нікуди. З іншого боку, вихід нових iPad — чудова нагода для того, щоб заглянути до списку моделей минулих років! Одним із найкращих варіантів зараз є iPad Air 2020. Ось кілька причин, чому варто купити цей планшет у 2022 році – ви реально не пошкодуєте!

Недорогий планшет з гарним екраном

iPad 10 – вилитий iPad Air 2020. Може здатися, що обидва планшети навіть екрани мають однакові, але ні: як справедливо помітив у день релізу мій колега Герман Вологжанін , базовий iPad 2022 року має повітряний прошарок. Уявляєте, наскільки Apple любить морочитися такими дрібницями, що для дешевого планшета робить модуль з такою конструкцією.

На жаль, марна справа в тому, що безповітряний дисплей не так чітко відображає картинку при яскравому світлі. Ремонтувати такий екран складніше, тому що доведеться міняти модуль повністю. Але розбити iPad — непросте завдання, а якість картинки все ж таки дуже важлива. У iPad Air 4 саме такий екран.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо зайдете порівняти характеристики, скажімо, саме того ж iPad 10 і iPad Air 2020, то помітите, що у новинки немає покриття антивідблиску, а також sRGB замість технології P3 . Здавалося б, дрібниця, але насправді друга — це ширше охоплення кольорів, а також можливість відображати глибший чорний . DCI P3 ніколи не було в базовому iPad, тому краще придбати iPad Air 2020, щоб оцінити насичені кольори.

Зарядка Apple Pencil – якийсь кошмар

Головна відмінність iPad 10 – підтримка Apple Pencil першого покоління. Це ж ганьба, чи не так? Купертинівці, як і у випадку повітряним прошарком в екрані, навмисно погіршили iPad, додавши йому підтримку старого олівця та ще й із зарядкою через дуже дивний адаптер.

Навіть незважаючи на те, що перехідник буде в комплекті, це все одно сором — iPad Air має підтримку Apple Pencil 2-го покоління, який заряджається, коли примагнічений до бічної грані. Ви явно заслуговуєте на це, а не на те, що вигадали купертинівські маркетологи.

Планшет із гарним процесором

iPad Air цього року оновився і отримав чіп М1. Мій друг вибрав саме його, а я ж вирішив взяти версію дворічної давнини зі звичним А14 Bionic. Насправді, ну який M1? Куди подіти стільки продуктивності? Для звичайних завдань типу інтернет-серфінгу вона просто не потрібна та й переплачувати майже 5 тисяч гривень теж не хотілося.

Для порівняння в AnTuTu він набирає 741 000 балів – це помітно більше, ніж iPhone 12 (~684 000). Згідно з рейтингом, відразу після iPad Air 4 йде iPhone 13: адже ви не сумніваєтеся в тому, що Минулорічний Айфон — топчик , чи не так?

iPad 9 має чіп А13 Bionic, iPad 10 – той же A14 Bionic. Цікавий факт: базові моделі, що мають один і той же чіп з лінійкою Air, не виявляються потужнішими, тому запасу у iPad Air 2020 трохи більше. Додайте до цього дуже потужну батарею на 9720 мА*год, тоді як у тому ж iPad 9 вона була 8686 мА*год. Можливо, новий iPad 10 матиме батарею як у Air 4, але щось підказує, що і її ємність Apple свідомо занизить, щоб базова модель не конкурувала з планшетом дворічної давності.

iPad Air 2020 — характеристики

Я завжди фанател від iPad і вважав базову версію ідеальною в плані тактильних відчуттів: кнопка «Додому» взагалі була одним з головних атрибутів планшетів від Apple, але її позбулися. Але форм-фактор iPad Air 2020 — це щось: він тонкий і легкий, а без чохла він взагалі здається меншим за планшети інших поколінь, але це не так! Планшет практично не змінився у розмірах, а ось екран збільшився, тому він без проблем влазить у чохол від iPad 4, який я купив 8 років тому.

Чим iPad заслужив такі яскраві кольори, що кричать — не дуже ясно

Може здатися, що iPad 10 — такий самий, але ні: він важчий на 19 грам (477 г), на 1 мм довший, на стільки ж ширший і товщий. Тобто, це вже не легкий Air – характеристики явно гірші. До того ж, Air має приємні стримані кольори: оливковий, рожеве золото, блакитний, срібний і традиційний космічний сірий. У лінійці iPad 10 є червоний і жовтий – як на мене, занадто зухвало, помітно і дивно для планшетів Apple.

Камеру iPad 10 прокачали, але хто їй взагалі користується?

Фронтальна камера iPad 10 краще – суперечки немає: 12 Мп проти 7 Мп у iPad Air, дворазовий зум, примочка Center Stage та інші покращення при записі відео, а ще її нарешті додумалися перемістити набік. Дозвольте, але хто взагалі користується камерою на iPad? Тим більше, щоб записувати відео? Схоже на черговий трюк від Apple, на який не варто вестися: iPad Air 4, якщо вже на те пішло, робить хороші фотки з фронталки, а для відеозв’язку вам буде з лишком.

Який iPad купити в 2022

Беріть iPad Air 2020 – ви не пошкодуєте!

Новий iPad 10 не буде офіційно продаватися в РФ — лише сірі постачання та паралельний імпорт. Продаж стартує 26 жовтня, а це означає, що його спочатку потрібно дочекатися, потім перечекати, поки впадуть ціни. Сенс, якщо iPad Air 2020 є у продажу та його ціна становить близько 24 999 грн. До того ж можна доплатити, якщо потрібно більше продуктивності, і взяти версію з М1. Є, звичайно, iPad 2021 за 15 тисяч гривень, але навряд чи є сенс брати планшет із застарілим дизайном , не найсвіжішим процесором та іншими недоліками у 2022 році.

iPad Air 2020 – чудовий вибір про який ви точно не пошкодуєте. Як бачите, багато в чому він кращий за iPad 10, хоча ціни на обидва планшети напевно будуть приблизно однаковими. Так, у чомусь Air поступається, але це всі такі дрібниці, що ви навіть не згадаєте про них.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.