Новий Mac Pro знищить будь-який комп’ютер на Windows

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple практично повністю переклала всі свої комп’ютери на процесори власного виробництва. Єдиним Маком, який працює на Intel, на сьогоднішній день залишається Mac Pro. Найпродуктивніший і найдорожчий комп’ютер у лінійці Apple. Далеко не всі користувачі можуть його собі дозволити, та й подібна продуктивність потрібна дуже обмеженій кількості людей. Я бачив подібні рішення у студіях Disney, які займаються створенням важкої 3D-графіки. Ось там вони припали до місця.

Apple планувала перевести всі свої комп’ютери на власні процесори до 2024 року. Саме останні чутки відповідають цьому графіку. У 2023 році Mac Pro отримає чіпсет від Apple і, судячи з витоків, зможе знищити будь-який комп’ютер на Windows. Розбираємося, який процесор встановлять у нові Мак Про і які характеристики він матиме.

Mac Pro – процесор

Як ви могли помітити, Apple дуже добре підійшла до перекладу своїх комп’ютерів на власні процесори. Спочатку оновлення отримали найдешевші та масові ноутбуки. Поступово чіпсети Apple Silicon стали встановлюватися і більш продуктивні, але не такі популярні пристрої. І останнім комп’ютером, який отримає нові процесори, стане якраз найпотужніший, але при цьому не такий, що продається, як всі інші рішення Mac Pro.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Насправді підхід дуже здоровий: обкатати нові процесори в масовому сегменті, де користувачі не такі вимогливі, а потім уже, позбавивши їх дитячих болячок, встановити професійні рішення, де до продуктивності пред’являються зовсім інші вимоги.

За словами Марка Гурмана з Bloomberg, нові Mac Pro отримають процесори M2 Ultra та M2 Extreme. Тобто, як і у випадку з Mac Studio, покупцям буде надано вибір із двох чіпсетів, кожен із яких підійде під свої завдання. Але найголовніше — це навіть їх назви. Гурман вважає, що нові чіпи запропонують користувачам 24 та 48 ядер CPU та 76 та 152 ядра GPU. А максимальна конфігурація підтримуватиме 256 Гб оперативної пам’яті. З такими характеристиками Mac Pro за дві секунди зможе знищити будь – який комп’ютер на Windows . Дуже цікаво, чим на таку продуктивність зможе відповісти Microsoft і всі виробники комп’ютерів Windows.

Достеменно відомо про одну конфігурацію, яка зараз проходить поглиблене тестування всередині Apple:

  • 24 ядра CPU (16 продуктивних ядер, 8 енергоефективних ядер).
  • 76 ядер GPU.
  • 192 Гб оперативної пам’яті.
  • Операційна система MacOS Ventura 13.3.

Ризикну припустити, що для Mac Pro, це, м’яко кажучи, не топова конфігурація. Швидше за все, ви скажете, що одними ядрами потужність процесора не вимірюється. Це дійсно так. Але я просто пропоную згадати, наскільки продуктивними вийшли всі процесори сімейства M1 та базові М2. Якщо Apple підуть тим же шляхом, у чому немає сумнівів, то кількість ядер для фірмових процесорів з Купертіно дуже показово, щоб оцінити продуктивність конкретного рішення.

Гурман очікує, що нові Mac Pro з’являться у продажу навесні. До кінця незрозуміло, як він виглядатиме. Кожен попередній Мак Про був дуже симпатичним дизайном. Не кожен виробник вкладав стільки сил у проектування системних блоків. Можливо, що зовнішній вигляд і не зазнає жодних змін. Більше конкретно все буде зрозуміло в момент анонсу в 2023 році.

MacBook Pro 14 M2 – коли вийде

Але якщо до Mac Pro ще як мінімум півроку, то в найближчі місяці, а саме в листопаді, Марк Гурман чекає на анонс 14-дюймових і 16-дюймових MacBook Pro з процесорами M2 Pro і M2 Max. При цьому найпродуктивніший у лінійці чіпсет M2 Max отримає 8 продуктивних ядер, 4 енергоефективні ядра та 38 графічних ядер. Але, як і в минулорічних моделях, максимальний обсяг оперативної пам’яті буде обмежений 64 Гб.

Очікується та оновлення Mac mini. Його повинні оснастити тим же процесором Apple M2, що встановлюється в MacBook Air і MacBook Pro 13. У Купертіно також тестували варіант Mac mini на процесорі M2 Pro , але чи побачить він світло найближчим часом, поки невідомо.

Що точно не зміниться в нових маках, так це їх дизайн. MacBook Pro 14 і 16 отримали редизайн минулого року, і тепер екран із чубчиком з ними надовго. Mac mini просто експлуатує свій зовнішній вигляд вже дуже давно, і він став настільки вдалим і впізнаваним, що Apple не мінятиме його без будь-якої практичної користі. Дуже цікаво, коли Apple планує оновлювати свої Аймакі, але судячи з того, що все більше людей переходять на ноутбуки, в Купертіно не поспішають.

На тлі останніх айфонів комп’ютери у Apple виходять реально вражаючими. Тут і чудовий зовнішній вигляд, і продуктивність. Все для того, щоб користувачеві було зручно та комфортно виконувати практично будь-які завдання. Сподіватимемося, що жодних проблем з новими комп’ютерами не виникне, і незабаром ми їх благополучно побачимо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.