Ґаджети

Який iPad краще купити у 2022 році

Share

18 жовтня Apple представила всьому світу свої нові планшети. Насамперед слід згадати новий базовий iPad десятого покоління. Він тепер виконаний у безрамковому стилі та відмінно доповнює лінійку більш продуктивних планшетів. Обидві моделі iPad Pro на процесорі M2 замінили торішні на M1. Плюс до всього, Apple не прибрала з продажу iPad 9. Так, той самий, з величезними рамками навколо екрану та кнопкою “Додому” . Разом лінійка планшетів Apple налічує на сьогоднішній день шість пристроїв. Це iPad mini, iPad 9, iPad 10, iPad Air, iPad Pro 11 та iPad Pro 12,9.

У Купертіно надали своїм користувачам вибір, але зробили його дуже непростим. Розбираємось, яку з цих моделей варто купити і для яких цілей кожна з них підійде.

Чи варто купувати iPad mini

Почати розбір усієї лінійки планшетів Apple я пропоную з найменшого iPad – iPad mini, тому що визначитися з ним найпростіше. Якщо ви хочете максимальної продуктивності в мінімальному корпусі, то мінік – однозначно ваш вибір. Він володіє непоганою діагоналлю екрана в 8,3 дюйми і потужним процесором Apple A15. Це той самий чіп, який встановлювався в лінійку iPhone 13 і тепер ставиться в базові iPhone 14. Сам по собі екран має щільність пікселів 326 пікселів на дюйм і максимальну яскравість 500 нит.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це, звичайно, не OLED, але відмінний дисплей. А найголовніше, що в ньому немає повітряного прошарку, і можна сказати, що екран знаходиться на кінчиках пальців. Якщо вам потрібний компактний планшет, то вибір у вас лише один – iPad mini. Він дійсно поміститься практично в будь-яку сумку, а майже 300 г ваги цьому тільки сприяють. Ви тільки подумайте, він лише на 60 грамів важчий за iPhone 14 Pro Max , але при цьому екран більше на цілих півтора дюйми.

Найкращий iPad 2022

Якщо ж вам хочеться чогось побільше, то все стає значно складніше. Логічно розділити планшети на звичайні, в які ми включимо iPad 10, iPad 9 і iPad Air. І професійні – це моделі iPad Pro 11 та iPad Pro 12,9. Говорити про те, що прошки призначені виключно для професіоналів, які працюють на своїх пристроях, я не буду. Є категорія покупців, які бажають одержати від планшета максимум можливого. Щоб усі технології, які є, були на борту і не було жодних компромісів. Такі користувачі не хочуть замислюватися про те, чи вистачить їм продуктивності процесора на пару років і чи позначиться повітряний прошарок у дисплеї як зображення.

Якщо ви належите до такої категорії або просто звикли купувати флагмани і ні про що більше не паритися, вам слід дивитися на лінійку iPad Pro. Тут справді ультимативна продуктивність і всі найкрутіші можливості, які є в арсеналі Apple. За максимальну ціну ви отримаєте найпродуктивніший на сьогоднішній день процесор Apple M2 . Такий самий встановлюється в MacBook Air і MacBook Pro 13. Тобто запас міцності цих планшетів – це не один, не два і навіть не три роки. Вони легко потягнуть Stage Manager та будь-які навороти iPadOS. Але навіть усередині лінійки між пристроями є відмінність.

Тільки у моделях з екраном 12,9 дюймів встановлено дисплей mini-LED . Тому якщо ви хочете найкрученіше пристрій, то вам доведеться купувати найбільший iPad з усіх, що продаються. Якщо ж дисплеєм ви готові пожертвувати, то 11 дюймів ваш варіант. Плюс до всього це єдині моделі, які оснащені високою частотою оновлення екрану. Загалом, якщо ви не хочете ні про що паритися, а просто плануєте купити самий планшет від Apple, то iPad Pro – ваш вибір. Залишається лише вирішити питання з діагоналлю екрана — і все. Головне – пам’ятайте, що це найдорожчі Айпади, і ціни стартують від $799 за iPad Pro 11 та з $1099 за iPad Pro 12,9. Але коли ви звикли купувати все найкраще, то хіба ціна має значення?

Який iPad купити в 2022

Але якщо мінік вам не підходить за розміром екрану, а прошки просто занадто дорогі, то залишається ще три варіанти, які відносно недалеко пішли один від одного:

  • iPad 9.
  • iPad 10.
  • iPad Air.

Всі ці айпади практично не відрізняються один від одного за габаритами. При цьому iPad 9 має найменший екран – 10,2 дюйми. Ну і все інше в ньому теж з минулого – рамки навколо екрану, кнопка “Додому” , роз’єм Lightning для зарядки і процесор Apple A13 , який встановлювався ще в iPhone 11, що вийшов у 2019 році. Звичайно, Apple закладає у свої процесори достатній запас продуктивності, але не варто чекати від цього пристрою якихось рекордів та максимальної графіки в іграх. Саме тому це найдешевший пристрій із усіх Айпадів.

Його я б рекомендував до покупки тим, хто хоче використовувати планшет як приліжковий пристрій. Тобто для перегляду фільмів, використання соцмереж, веб-серфінгу та читання книг. Якщо ви шукаєте планшет для дитини, то це взагалі буде відмінний варіант. Дешево й сердито. В інших випадках iPad 9 махає з минулого і радить вам подивитися на щось сучасніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPad
  • Останні записи

    4 нові функції камери iPhone 16 Pro, які з’являться цього року

    У лінійці iPhone 16 Pro з'являться нові функції, такі як більші дисплеї, спеціальна кнопка "Захоплення"…

    12.05.2024

    OpenAI спростував чутки про створення пошуковика – конкурента Google

    Минулого тижня інформагентство Reuters із посиланням на неназвані джерела повідомило, що компанія OpenAI нібито готується…

    11.05.2024

    Нічна зарядка смартфона – небезпечна чи ні

    Як зручно заряджати мобільний телефон вночі! Навіть якщо ввечері рівень заряду акумулятора близький до нуля,…

    11.05.2024

    Чи можна заряджати звичайний телефон швидкою зарядкою

    Що буде, якщо підключити телефон або смартфон, який не підтримує швидке заряджання, до зарядного пристрою…

    11.05.2024

    З якими моделями iPad працює Apple Pencil Pro

    Кілька днів тому Apple представила свій четвертий розумний олівець — Apple Pencil Pro. Оскільки тепер…

    11.05.2024

    ChatGPT може з’явитися в iPhone

    Apple та OpenAI завершують узгодження умов договору про використання функцій ChatGPT в iOS 18, пише Bloomberg з…

    11.05.2024