Який iPad краще купити у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

18 жовтня Apple представила всьому світу свої нові планшети. Насамперед слід згадати новий базовий iPad десятого покоління. Він тепер виконаний у безрамковому стилі та відмінно доповнює лінійку більш продуктивних планшетів. Обидві моделі iPad Pro на процесорі M2 замінили торішні на M1. Плюс до всього, Apple не прибрала з продажу iPad 9. Так, той самий, з величезними рамками навколо екрану та кнопкою “Додому” . Разом лінійка планшетів Apple налічує на сьогоднішній день шість пристроїв. Це iPad mini, iPad 9, iPad 10, iPad Air, iPad Pro 11 та iPad Pro 12,9.

У Купертіно надали своїм користувачам вибір, але зробили його дуже непростим. Розбираємось, яку з цих моделей варто купити і для яких цілей кожна з них підійде.

Чи варто купувати iPad mini

Почати розбір усієї лінійки планшетів Apple я пропоную з найменшого iPad – iPad mini, тому що визначитися з ним найпростіше. Якщо ви хочете максимальної продуктивності в мінімальному корпусі, то мінік – однозначно ваш вибір. Він володіє непоганою діагоналлю екрана в 8,3 дюйми і потужним процесором Apple A15. Це той самий чіп, який встановлювався в лінійку iPhone 13 і тепер ставиться в базові iPhone 14. Сам по собі екран має щільність пікселів 326 пікселів на дюйм і максимальну яскравість 500 нит.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це, звичайно, не OLED, але відмінний дисплей. А найголовніше, що в ньому немає повітряного прошарку, і можна сказати, що екран знаходиться на кінчиках пальців. Якщо вам потрібний компактний планшет, то вибір у вас лише один – iPad mini. Він дійсно поміститься практично в будь-яку сумку, а майже 300 г ваги цьому тільки сприяють. Ви тільки подумайте, він лише на 60 грамів важчий за iPhone 14 Pro Max , але при цьому екран більше на цілих півтора дюйми.

Найкращий iPad 2022

Якщо ж вам хочеться чогось побільше, то все стає значно складніше. Логічно розділити планшети на звичайні, в які ми включимо iPad 10, iPad 9 і iPad Air. І професійні – це моделі iPad Pro 11 та iPad Pro 12,9. Говорити про те, що прошки призначені виключно для професіоналів, які працюють на своїх пристроях, я не буду. Є категорія покупців, які бажають одержати від планшета максимум можливого. Щоб усі технології, які є, були на борту і не було жодних компромісів. Такі користувачі не хочуть замислюватися про те, чи вистачить їм продуктивності процесора на пару років і чи позначиться повітряний прошарок у дисплеї як зображення.

Якщо ви належите до такої категорії або просто звикли купувати флагмани і ні про що більше не паритися, вам слід дивитися на лінійку iPad Pro. Тут справді ультимативна продуктивність і всі найкрутіші можливості, які є в арсеналі Apple. За максимальну ціну ви отримаєте найпродуктивніший на сьогоднішній день процесор Apple M2 . Такий самий встановлюється в MacBook Air і MacBook Pro 13. Тобто запас міцності цих планшетів – це не один, не два і навіть не три роки. Вони легко потягнуть Stage Manager та будь-які навороти iPadOS. Але навіть усередині лінійки між пристроями є відмінність.

Тільки у моделях з екраном 12,9 дюймів встановлено дисплей mini-LED . Тому якщо ви хочете найкрученіше пристрій, то вам доведеться купувати найбільший iPad з усіх, що продаються. Якщо ж дисплеєм ви готові пожертвувати, то 11 дюймів ваш варіант. Плюс до всього це єдині моделі, які оснащені високою частотою оновлення екрану. Загалом, якщо ви не хочете ні про що паритися, а просто плануєте купити самий планшет від Apple, то iPad Pro – ваш вибір. Залишається лише вирішити питання з діагоналлю екрана — і все. Головне – пам’ятайте, що це найдорожчі Айпади, і ціни стартують від $799 за iPad Pro 11 та з $1099 за iPad Pro 12,9. Але коли ви звикли купувати все найкраще, то хіба ціна має значення?

Який iPad купити в 2022

Але якщо мінік вам не підходить за розміром екрану, а прошки просто занадто дорогі, то залишається ще три варіанти, які відносно недалеко пішли один від одного:

  • iPad 9.
  • iPad 10.
  • iPad Air.

Всі ці айпади практично не відрізняються один від одного за габаритами. При цьому iPad 9 має найменший екран – 10,2 дюйми. Ну і все інше в ньому теж з минулого – рамки навколо екрану, кнопка “Додому” , роз’єм Lightning для зарядки і процесор Apple A13 , який встановлювався ще в iPhone 11, що вийшов у 2019 році. Звичайно, Apple закладає у свої процесори достатній запас продуктивності, але не варто чекати від цього пристрою якихось рекордів та максимальної графіки в іграх. Саме тому це найдешевший пристрій із усіх Айпадів.

Його я б рекомендував до покупки тим, хто хоче використовувати планшет як приліжковий пристрій. Тобто для перегляду фільмів, використання соцмереж, веб-серфінгу та читання книг. Якщо ви шукаєте планшет для дитини, то це взагалі буде відмінний варіант. Дешево й сердито. В інших випадках iPad 9 махає з минулого і радить вам подивитися на щось сучасніше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.