Старі AirPods Pro отримають круту фішку AirPods Pro 2

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однією з головних фішок AirPods Pro 2 , які були представлені 7 вересня , стала адаптивна прозорість. Суть цієї функції полягає в тому, щоб користувач чув не всі звуки, що його оточують – різні сирени та будівельні роботи будуть приглушуватись. Таким чином, при активації адаптивної прозорості, користувач з більшим комфортом, ніж раніше, зможе її використовувати. Наприклад, я включаю прозорість у магазинах чи кіосках і не відключаю музику при цьому. Якщо різні різкі та гучні звуки система буде від мене відрізати, це буде чудово.

Усі думали, що ця функція стане ексклюзивом нових прохань. Але це виявилося не так. Після оновлення на iOS 16.1 оригінальні AirPods Pro та AirPods Max теж отримали нову версію прошивки. І там з’явився такий самий перемикач. Давайте розберемося, як оновити AirPods до потрібної версії програмного забезпечення та протестуємо адаптивну прозорість на AirPods Pro першого покоління.

Бета-версія AirPods Pro

Коли Apple проводила презентацію другого покоління AirPods Pro , то наголошувала на можливостях процесора Apple H2 . Багато користувачів тоді вирішили, що всі покращення як звук, шумозаглушення і прозорості пов’язані саме з ним. Але, зважаючи на все, це виявилося не так. У бета-версії прошивок для AirPods Pro першого покоління та AirPods Max знайшли можливість включення адаптивної прозорості .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для того щоб протестувати цю функцію, необхідно встановити бета-версію iOS 16.1 на iPhone і додати ваші AirPods Pro або Max до програми бета-тестування для встановлення бета-версії прошивки на них. Але є кілька складнощів, з якими ви можете зіткнутися. По-перше вам необхідний обліковий запис розробника . Без нього нічого не вийде зробити. І по-друге знадобиться Мак з операційною системою macOS Ventura, а також остання бета-версія Xcode 14.

Однак, це ще не все. Якщо після установки щось піде не так, то відкатати прошивку ви не зможете. Плюс до всього, існує можливість втратити гарантію на ваш пристрій. Тому встановлювати бета-версію прошивки на ваші навушники ми категорично не радимо. Більше того, не просто не радимо, а прямо говоримо: не робіть цього! Якби мені не треба було перевіряти працездатність нової функції, то я точно не витрачав би на це кілька годин власного життя. Але експеримент є експериментом.

Як встановити iOS 16.1 beta

Перше, що потрібно зробити – це встановити на iPhone iOS 16.1 . Для цього необхідно:

  • З Айфон зайти на Google Диск і завантажити бета-профіль.
  • Встановити його та перезавантажити смартфон.
  • Відкрийте установки та перейдіть до пункту Оновлення програмного забезпечення.
  • Встановити iOS 16.1 як звичайне оновлення.

Після того, як iPhone оновиться до бета-версії iOS 16.1, необхідно встановити бету macOS Ventura на ваш Мак.

Як оновити AirPods Pro

У нас виходила окрема інструкція , як можна швидко та безболісно оновити Мак. У двох словах нагадаємо:

    • Виберіть розділ macOS і натисніть кнопку «Завантажити Утиліту доступу до загальнодоступної бета-версії macOS» у пункті «Реєстрація комп’ютера Mac».
    • Встановіть завантажений файл, перезавантажте комп’ютер та оновіть його до macOS Ventura
    • З сайту для розробників завантажте бета-версію Xcode 14 .

Основну підготовчу роботу ми зробили. Тепер можна переходити до основної:

    • Підключіть iPhone до комп’ютера за допомогою дроту.
    • Відкрийте встановлений раніше Xcode 14 і дотримуйтесь інструкцій на екрані, щоб налаштувати підключений iPhone для розробки. Майте на увазі, що у вас обов’язково має бути обліковий запис розробника.
    • У розділі “Тестування AirPods” виберіть бета-версію мікропрограми для своєї моделі навушників. У нашому випадку це AirPods Pro.
    • Від’єднайте iPhone від Мака, підключіть його до мережі Wi-Fi і поставте його на зарядку разом із навушниками.
    • Відкрийте кейс, щоб підключитися AirPods Pro до Айфона.
    • Через деякий час прошивка буде встановлена.

На всю цю процедуру витратив близько чотирьох годин. Скажу чесно, кількість головного болю не виправдовує результат. Тому подумайте сто разів, як це робити. Тепер ви можете перейти налаштування AirPods Pro та активувати перемикач адаптивної прозорості. З незрозумілої для мене причини перемикач цієї опції у мене не перекладено російською мовою. Хоча інші користувачі писали, що подібна проблема у них не виникала. Можливо, що це збій бета-версії, а може, щось інше, але факт залишається фактом.

З приводу самої функції можна сказати одне: різниця між звичайною і адаптивною прозорістю є, але вона не принципова. Так, навушники стали краще тиснути різкі та гучні звуки, але не настільки, щоб задля цього проводити такі експерименти над своїми пристроями. Швидше за все, ця функція краще працює саме на AirPods Pro 2 з новим процесором . Можливо, що в основній прошивці, а не бета, щось зміниться на краще, але поки функція виглядає саме так.

За даними MacRumors у наступному бету iOS 16.1 адаптивної прозорості вже не буде, оскільки Apple помилково додала перемикач у старі моделі. Насправді це логічно, адже не в дусі Apple давати старим пристроям головні нові фішки. Тим більше, що на презентації AirPods Pro 2 нові фішки пов’язували безпосередньо з новим процесором.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.