UFCS – новий стандарт швидкої зарядки для Huawei, OPPO, vivo та Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайська асоціація стандартів зв’язку спільно з місцевими компаніями в особі Huawei, OPPO, vivo та Xiaomi оголосила про створення нового стандарту швидкої зарядки. Називається він Universal Fast Charging Specification, або UFCS. Про це повідомляє Gizmochina .

Зараз існує два ступені UFCS різної потужності. Першою з’явиться та, що слабша — на 40 Вт. Потім буде представлено продукти з підтримкою 65-ватного стандарту UFCS.

Про те, що провідні китайські компанії об’єдналися, щоб створити цей стандарт зарядки, я писав улітку 2021.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одним із перших смартфонів із підтримкою UFCS стане, судячи з усього, лінійка смартфонів OPPO Reno9, яка буде представлена ​​у листопаді. Про це повідомляє GSMArena .

Взагалі, китайські стандарти швидких зарядок – це суцільне сміття. Кожен виробник і навіть суббренд однієї компанії намагається вигадати щось своє. OPPO Vooc у OPPO і її різновид під назвою SuperVOOC у OnePlus, HyperCharge у Xiaomi, Super FlashCharge у vivo, Huawei начебто використовує Power Delivery … Підсумок – контролери живлення божеволіють, подають більшу потужність, ніж призначено, і батарея деградує на очах.

Стандартизація спричинить порядок на ринку китайських смартфонів. А там, сподіваюся, інші підтягнуться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.