Навіщо MacBook виріз від iPhone 14 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові iPhone 14 Pro і Pro Max вже опинилися у своїх власників: хочете ви того чи ні, але нам потрібно звикати до нового поняття Dynamic Island (він же «острівець»). На перший погляд, він може здатися пустощом, але насправді Apple вирішує найважливішу проблему, яка давно існує в смартфонах – вона робить придатною для використання верхню частину дисплея , до якої кожен з нас торкається максимум 1-2 рази на день. Це не тільки чудовий спосіб перевчити користувачів свайпати екран великим пальцем, але й додати функцій смартфону. А як щодо MacBook?

Dynamic Island в Макбуке

Насправді, ніхто не очікував, що новий виріз в iPhone 14 виявиться настільки корисним: так, виглядає він і дійсно краще і компактніше, ніж чубчик, проте зробити подібне може будь-який виробник – чого гріха таїти, спроб було багато. Але все це не те: у Apple ж за допомогою датчиків вдалося зробити його дійсно корисним. Він вміє адаптуватися під різні функції, і щось нагадує, що з часом їх кількість стане лише більшою. І немає сумнівів, що Dynamic Island потрібний у MacBook та iPad.

Це рішення набагато краще проблемного Touch Bar: виріз буде його частиною, а це означає, що ніяких підвисань не повинно бути на відміну від сенсорної панелі, яка є окремим модулем. Крім того, у macOS повідомлення можуть надходити через банер у верхній правій частині екрану, там же можна перемикати плеєр.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що Пункт управління в macOS став значно кращим за останні роки, перенесення деяких функцій на Dynamic Island могло б освіжити зовнішній вигляд Макбука, який ну ніяк не змінюється, а ще дати помітно більше простору на екрані. Особливо актуально це буде для власників компактних «Прошок» і MacBook Air, у яких екрану часом справді не вистачає.

Минулорічний фокус з вирізом у MacBook благополучно забули і звикли жити з ним – те саме станеться і з Dynamic Island, якщо він з’явиться. Взагалі такі нововведення завжди зустрічають негативно: Face ID в iPhone, виріз в екрані MacBook . Тільки від нового вирізу користі буде явно більше: захотів — змахнув повідомлення, переключив трек у плеєрі замість того, щоб елозити трекпадом. Цілком можливо, що його можна буде клацати і курсором миші як вам таке?

До того ж, Apple мало не щороку пояснює, чому не випускає MacBook з сенсорним екраном, але колись треба починати (а чутки-то були). А Dynamic Island – чудова проба пера. До речі, дуже здивувався, коли писав статтю про вирішення проблем з Touch Bar: виявилося, навіть у нього є армія фанатів!

Новий дизайн Макбука

Чутки про оновлений MacBook Air ходили з минулого року: інсайдери стверджували, що він сильно зміниться з часів свого виходу у світ, але цього поки що не сталося. Як ви могли помітити, всі пристрої рано чи пізно приходять до єдиного дизайну: торік iPad mini став схожим на iPad Pro , цього — ймовірно, базовий iPa отримає такий самий дизайн.

Останніми, хто поки тримається, залишилися Маки і старий-добрий iPhone SE: якщо з бюджетним смартфоном все зрозуміло , то Mac менше схильні до змін. Для початку Apple поекспериментує над iPad Pro, який вийде цього року , наступними стануть саме комп’ютери Mac – немає сумнівів у тому, що в них теж з’явиться нова чубчик від iPhone 14.

Для чого знадобився б Dynamic Island у MacBook ? Показ статистики процесора, заряд батареї, використання пам’яті, елементи керування чи фізичне вимкнення звуку чи камери замість традиційного заклеювання. У будь-якому випадку, з такою фічею macOS, що забронзовіла за останні роки, стала б свіжішою, адже навіть iOS 16 на iPhone 14 Pro з такою крутою фішкою виглядає бадьоро і цікаво, ніби і не iOS зовсім!

Новий виріз Dynamic Island має свої нюанси. У всякому разі, технологія хоч і прикольна, але досить сира — сумніви в її довговічності як це було з шарніром у складних смартфонах. Та й які Макбукі отримають виріз у екрані ? Все відразу чи тільки Pro-версії? Чи можна його повноцінно приховувати? Занадто багато запитань та мало відповідей. Але не сумніваюся, що новий елемент залишиться з нами надовго і багато хто вже хотів би бачити його на Mac.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.