Ґаджети

Яким буде iPad Pro 2022

Share

7 вересня Apple представила нову лінійку iPhone 14. Крім смартфонів, на презентації були показані Apple Watch SE 2, Apple Watch Series 8 та Apple Watch Ultra. Але в Купертіно традиційно проводять восени не один, а два заходи. Адже крім перерахованих вище пристроїв, свого часу чекають MacBook Pro 14 і 16, звичайний iPad і iPad Pro. Саме для оновлення цих пристроїв компанія проведе наступну презентацію. І однією з головних її дійових осіб стане iPad Pro. Начебто ще можна додати в пристрій, який є найпотужнішим планшетом з усіх представлених на ринку.

Хоча попереднє покоління професійного планшета Apple і має величезний запас продуктивності, але багато користувачів все одно чекають нові моделі прохань з оновленим процесором. Давайте разом подивимося, яким буде iPad Pro 2022 і розберемося, чи варто його купувати.

iPad Pro 2022 — характеристики

iPad Pro завжди відрізнялися від інших планшетів Apple своєю продуктивністю. У Купертіно давали цим пристроям найпотужніші та найпродуктивніші мобільні процесори в класі. Завдяки цьому прохання і позиціонувалися для роботи та творчості. Ось і цього року від професійного планшета Apple чекають на новий процесор.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З урахуванням того, що в попередньому поколінні встановлено чіп Apple M1 , аналогічний тому, який використовується в MacBook Air і MacBook Pro 13, то в новинці має з’явитися вже процесор Apple M2 , представлений на WWDC 2022. Джерела порталу 9to5mac підтверджують цю інформацію, але з одним важливим застереженням. Чіпсет в iPad Pro 2022 стане потужнішим, ніж звичайний М1, але не перевершить процесори M1 Pro , M1 Max і M1 Ultra.

Одним із головних розчарувань нового покоління для багатьох стане кількість вбудованої пам’яті. У найпопулярнішій базовій версії iPad Pro так і залишиться 128 ГБ. Оскільки Apple позиціонує iPad Pro як пристрій для роботи та професійної діяльності, то в деяких аспектах виробник виводить його на рівень Макбуків. Було б логічно в такій ситуації, як і в ноутбуках, встановлювати в них як мінімум 256 ГБ. Але, на жаль, все залишиться так само, як і в минулому поколінні.

iPad Pro 2022 – бездротова зарядка

Одним із цікавих нововведень, які очікуються в iPad Pro 2022 – це підтримка бездротової зарядки. Це велика рідкість для планшетів. Проте Apple працює над її впровадженням у прощики. За словами Марка Гурмана з Bloomberg , реалізовано це буде так: логотип Apple на задній спинці буде трохи збільшений і зроблений зі скла. Саме тут і буде здійснюватися зарядка. Плюс до всього з’явиться підтримка магнітної зарядки MagSafe , тому не доведеться замислюватися над тим, як правильно її розмістити.

Якщо чесно, ідея додавання бездротової зарядки до планшета виглядає дуже сумнівно. Через великий акумулятор час заряджання пристрою в такий спосіб буде дуже великим. Можна, звичайно, зробити підтримку швидкої бездротової зарядки , але в цьому є дуже великі сумніви. Apple ніколи не прагнула дати користувачам реально швидкий спосіб поповнення заряду. Чому позиція має змінитись і тут, зовсім незрозуміло. Заряджати планшет, як і раніше, за допомогою дроту значно швидше. Швидше за все, вона буде використовуватися для зворотної бездротової зарядки інших пристроїв.

iPad Pro 2022 — ціна

Разом із презентацією нових прохань очікується і поява наступного покоління Apple Pencil. Жодної зовнішньої зміни в ньому не передбачається, а ось зменшення часу затримки та підвищення чутливості цілком очікується за рахунок оптимізації програмного забезпечення та якимось внутрішнім оновленням. Зважаючи на все, Apple вирішила змінити і Smart Connector, який використовується для підключення зовнішньої клавіатури. Замість трьох контактів їх буде чотири. Чи підійдуть при такому оновленні старі аксесуари до нових планшетів, поки не зрозуміло. Але в такий спосіб змусити купувати нові клавіатури – це цілком на кшталт Apple.

На жаль, як і минулого покоління, 11-дюймові планшети не отримають mini-LED екрани. Вони залишаться прерогативою лише найбільших 12,9-дюймових пристроїв. Багато користувачів це реально засмутить, тому що великі планшети потрібні далеко не всім.

За даними 9to5mac, не відбудеться зміни вартості планшетів. За 11-дюймову версію без підтримки стільникових мереж ціна в США буде такою:

  • 128 ГБ — $799.
  • 256 ГБ — $899.
  • 512 ГБ — $1099.
  • 1 ТБ — $1499.
  • 2 ТБ — $1899.

Для моделі 12,9 дюймів порядок цін буде таким:

  • 128 ГБ — $1099.
  • 256 ГБ — $1199.
  • 512 ГБ — $1399.
  • 1 ТБ — $1799.
  • 2 ТБ — $2199.

Швидше за все, незмінною ціна залишиться тільки на ринку США, наприклад, як це сталося з лінійкою iPhone 14

Очікується, що представлені планшети будуть на презентації у жовтні. Разом з ними нарешті буде випущена для всіх бажаючих і iPadOS 16 , вихід якої був відкладений через проблеми з новим режимом багатозадачності Stage Manager. Нові прошки явно працюватимуть з ним краще, ніж інші пристрої. Як зазвичай буває з планшетами Apple, на нас чекає звичайне еволюційне оновлення. Пристрої не стануть гіршими, але й принципово краще за поточне покоління теж. Якщо ви тільки замислюєтеся про покупку, то є сенс зачекати на новинку і порівняти з тим, що продається зараз. Але якщо пристрій потрібний вам тут і зараз, то сміливо можете купувати поточне покоління. Воно точно вас не розчарує своїми можливостями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPad
  • Останні записи

    В мержі з’явилися якісні рендери Google Pixel 8a від надійного джерела

    Смартфон Google Pixel 8a буде представлений 14 травня. Але витоку про нього з'являються все частіше.…

    28.04.2024

    Перша у світі на Snapdragon G3x Gen 2. Представлена ​​портативна ігрова приставка Ayaneo Pocket S

    Компанія Ayaneo представила свою портативну ігрову приставку Pocket S – першу на ринку на основі…

    27.04.2024

    Monobank оновив застосунок Expirenza: що туди увійшло

    Онлайн-банк monobank на початку квітня оновив дизайн і почав тестувати Expirenza 2.0 – мобільний додаток…

    27.04.2024

    Youtube показуватиме рекламу під час паузи

    Пам'ятаєте, як кілька років тому YouTube прибрав всю рекламу, що нахабно врізалася під час відтворення…

    27.04.2024

    Комп’ютер не підключається до Wi-Fi. Прості способи вирішення проблеми

    Ми настільки звикли завжди і скрізь користуватися Wi-Fi, що сприймаємо його як щось зрозуміле. Проблеми…

    27.04.2024

    Nothing готує ультрабюджетний смартфон CMF Phone

    Суббренд Nothing, CMF, зарекомендував себе на ринку завдяки доступним аксесуарам, таким як бездротові навушники, смарт-годинник…

    27.04.2024