Яким буде iPad Pro 2022

7 вересня Apple представила нову лінійку iPhone 14. Крім смартфонів, на презентації були показані Apple Watch SE 2, Apple Watch Series 8 та Apple Watch Ultra. Але в Купертіно традиційно проводять восени не один, а два заходи. Адже крім перерахованих вище пристроїв, свого часу чекають MacBook Pro 14 і 16, звичайний iPad і iPad Pro. Саме для оновлення цих пристроїв компанія проведе наступну презентацію. І однією з головних її дійових осіб стане iPad Pro. Начебто ще можна додати в пристрій, який є найпотужнішим планшетом з усіх представлених на ринку.

Хоча попереднє покоління професійного планшета Apple і має величезний запас продуктивності, але багато користувачів все одно чекають нові моделі прохань з оновленим процесором. Давайте разом подивимося, яким буде iPad Pro 2022 і розберемося, чи варто його купувати.

iPad Pro 2022 — характеристики

iPad Pro завжди відрізнялися від інших планшетів Apple своєю продуктивністю. У Купертіно давали цим пристроям найпотужніші та найпродуктивніші мобільні процесори в класі. Завдяки цьому прохання і позиціонувалися для роботи та творчості. Ось і цього року від професійного планшета Apple чекають на новий процесор.

З урахуванням того, що в попередньому поколінні встановлено чіп Apple M1 , аналогічний тому, який використовується в MacBook Air і MacBook Pro 13, то в новинці має з’явитися вже процесор Apple M2 , представлений на WWDC 2022. Джерела порталу 9to5mac підтверджують цю інформацію, але з одним важливим застереженням. Чіпсет в iPad Pro 2022 стане потужнішим, ніж звичайний М1, але не перевершить процесори M1 Pro , M1 Max і M1 Ultra.

Одним із головних розчарувань нового покоління для багатьох стане кількість вбудованої пам’яті. У найпопулярнішій базовій версії iPad Pro так і залишиться 128 ГБ. Оскільки Apple позиціонує iPad Pro як пристрій для роботи та професійної діяльності, то в деяких аспектах виробник виводить його на рівень Макбуків. Було б логічно в такій ситуації, як і в ноутбуках, встановлювати в них як мінімум 256 ГБ. Але, на жаль, все залишиться так само, як і в минулому поколінні.

iPad Pro 2022 – бездротова зарядка

Одним із цікавих нововведень, які очікуються в iPad Pro 2022 – це підтримка бездротової зарядки. Це велика рідкість для планшетів. Проте Apple працює над її впровадженням у прощики. За словами Марка Гурмана з Bloomberg , реалізовано це буде так: логотип Apple на задній спинці буде трохи збільшений і зроблений зі скла. Саме тут і буде здійснюватися зарядка. Плюс до всього з’явиться підтримка магнітної зарядки MagSafe , тому не доведеться замислюватися над тим, як правильно її розмістити.

Якщо чесно, ідея додавання бездротової зарядки до планшета виглядає дуже сумнівно. Через великий акумулятор час заряджання пристрою в такий спосіб буде дуже великим. Можна, звичайно, зробити підтримку швидкої бездротової зарядки , але в цьому є дуже великі сумніви. Apple ніколи не прагнула дати користувачам реально швидкий спосіб поповнення заряду. Чому позиція має змінитись і тут, зовсім незрозуміло. Заряджати планшет, як і раніше, за допомогою дроту значно швидше. Швидше за все, вона буде використовуватися для зворотної бездротової зарядки інших пристроїв.

iPad Pro 2022 — ціна

Разом із презентацією нових прохань очікується і поява наступного покоління Apple Pencil. Жодної зовнішньої зміни в ньому не передбачається, а ось зменшення часу затримки та підвищення чутливості цілком очікується за рахунок оптимізації програмного забезпечення та якимось внутрішнім оновленням. Зважаючи на все, Apple вирішила змінити і Smart Connector, який використовується для підключення зовнішньої клавіатури. Замість трьох контактів їх буде чотири. Чи підійдуть при такому оновленні старі аксесуари до нових планшетів, поки не зрозуміло. Але в такий спосіб змусити купувати нові клавіатури – це цілком на кшталт Apple.

На жаль, як і минулого покоління, 11-дюймові планшети не отримають mini-LED екрани. Вони залишаться прерогативою лише найбільших 12,9-дюймових пристроїв. Багато користувачів це реально засмутить, тому що великі планшети потрібні далеко не всім.

За даними 9to5mac, не відбудеться зміни вартості планшетів. За 11-дюймову версію без підтримки стільникових мереж ціна в США буде такою:

  • 128 ГБ — $799.
  • 256 ГБ — $899.
  • 512 ГБ — $1099.
  • 1 ТБ — $1499.
  • 2 ТБ — $1899.

Для моделі 12,9 дюймів порядок цін буде таким:

  • 128 ГБ — $1099.
  • 256 ГБ — $1199.
  • 512 ГБ — $1399.
  • 1 ТБ — $1799.
  • 2 ТБ — $2199.

Швидше за все, незмінною ціна залишиться тільки на ринку США, наприклад, як це сталося з лінійкою iPhone 14

Очікується, що представлені планшети будуть на презентації у жовтні. Разом з ними нарешті буде випущена для всіх бажаючих і iPadOS 16 , вихід якої був відкладений через проблеми з новим режимом багатозадачності Stage Manager. Нові прошки явно працюватимуть з ним краще, ніж інші пристрої. Як зазвичай буває з планшетами Apple, на нас чекає звичайне еволюційне оновлення. Пристрої не стануть гіршими, але й принципово краще за поточне покоління теж. Якщо ви тільки замислюєтеся про покупку, то є сенс зачекати на новинку і порівняти з тим, що продається зараз. Але якщо пристрій потрібний вам тут і зараз, то сміливо можете купувати поточне покоління. Воно точно вас не розчарує своїми можливостями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.