Apple Watch Series 8 тільки вийшли, а вже врятували людину життя

Через кілька днів після того, як Apple Watch Series 8 надійшли у продаж, читач 9to5Mac Джейсон Сміт розповів, що завдяки їм він виявив захворювання серця у своєї матері, яке могло призвести до смерті, якби не було виявлено на ранній стадії.

“Мої батьки збиралися поїхати на вихідні до Честера, коли мені зателефонував батько і сказав, що мама почувається неважливо”, – розповідає Джейсон. “Він сказав, що в неї дуже паморочиться голова і ніби б’ється серце – я попросив їх зупинитися на узбіччі, і що я приїду якнайшвидше”.

Після прибуття він виміряв їй тиск і оцінив її загальний стан, який був відносно нормальним з огляду на те, що сталося. Його мати сказала йому, що почувається набагато краще і не хвилюється. Тоді Джейсон вирішив використати свої нові Apple Watch Series 8.

“Потім я взяв свої Apple Watch Series 8 і приклав їх до її зап’ястя, щоб зробити ЕКГ. У цей момент годинник сповістив нас про те, що вони виявили фібриляцію передсердь і що необхідно негайно звернутися за медичною допомогою”, – продовжує Джейсон. “Я зробив ще три ЕКГ, щоб виключити помилкові спрацьовування, але кожна з них показала наявність миготливої ​​аритмії з частотою серцевих скорочень у спокої понад 160 ударів на хвилину”.

Джейсон та його батьки вирушили до найближчого відділення невідкладної допомоги, де медичні працівники підтвердили, що у його матері спостерігається вегетосудинна дистонія (ВСД). Там його матері сказали, що потрібне негайне лікування. Наразі Джейсон каже, що його мати повернулася до нормального життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.