Xiaomi продає 65-дюймовий 4K телевізор за дуже дешевою ціною

Цей телевізор підтримує Smart TV, має роздільну здатність 4K і лише на кілька тисяч дорожче бюджетного Xiaomi Redmi 10. За останні два роки продажі телевізорів побили всі неймовірні та неймовірні рекорди. Samsung і LG справді вливають гроші, і в цьому винні обмеження через коронавірус. Мільйони людей переходять на віддалену роботу, отримуючи додаткові 2-3 години вільного часу щодня. Не потрібно йти в офіс, не потрібно стояти в пробці, не потрібно сидіти в курилці зі своїми співробітниками. Для когось це стало неприємним сюрпризом, і люди натомість звернулися до віртуальних розваг. Netflix і його конкуренти стрімко нарощують базу користувачів, а перегляди фільмів і серіалів на потоковому сервісі щомісяця б’ють рекорди. Різке падіння ринку в 2022 році призведе до втрати доходів і втримаються лише ті, хто зможе надати більше послуг користувачам за ті ж гроші. Судячи з усього, керівництво Xiaomi вирішило переглянути цю аксіому, адже замість утримання старих цін там випустили великий і дуже дешевий телевізор.

Китайська компанія вже давно випускає продукцію під брендом Redmi. Це дає можливість розширювати території збуту та збільшувати частку ринку, оскільки суббренди електронної продукції отримують найкраще співвідношення ціни та характеристик. Цього разу Xiaomi навіть перевершила саму себе, адже телевізор A65 2022 надійшов у продаж за 2099 юанів. З панелями розміром 65 дюймів або 165 сантиметрів по діагоналі сам продукт значно відрізняється від своїх бюджетних аналогів. Наприклад, виберіть роздільну здатність Premium Ultra High Definition (4K). Екран здатний відображати 1 мільярд відтінків і 78% колірного простору DCI-P3. Пропонуючи повну підтримку HDR, сам дисплей займає 98% передньої панелі телевізора. Рамка настільки тонка, що її важко помітити навіть при уважному розгляді. Очевидно, єдиним мінусом можна вважати частоту оновлення 60 Гц, але це зайве, оскільки в перерахунку на гривню A65 2022 коштує всього 10 700 гривень.

Перші оглядачі, які вже отримали доступ до телевізора, жартують на тему того, що досить велика за розмірами панель виявилася дешевшою за більшість смартфонів. Наприклад, найбюджетніший Xiaomi Redmi 10 з 4 Гб оперативної пам’яті в Україні оцінений у 8500 гривень. Відповідно до специфікацій, усередині знаходиться повноцінна система смарт-ТВ на базі найпопулярнішої платформи Android TV. Ті, хто вже встиг випробувати інші телевізори Xiaomi, оцінили переваги оболонки MIUI TV із широким функціоналом та зручністю. Це означає, що телевізор мало чим відрізняється від звичного смартфона і може керуватися не лише спеціальним пультом, а й за допомогою програмного забезпечення на мобільному телефоні. На цей раз немає жодних обмежень, адже відповідне програмне забезпечення доступне не тільки в магазині додатків Android, але і iOS. Мало того, з офіційного сайту можна завантажити програму під Windows або MacOS.

Усередині A65 2022 ховається середній 4-ядерний процесор на основі Cortex A35. З коробки можна виявити накопичувач на 8 Гб та 1.5 Гб оперативної пам’яті. Неясно, чи можна розширити фізичний диск за рахунок карт пам’яті, чи така можливість не передбачена. Доступні всі стандартні інтерфейси, що дозволяє виводити контент як за бездротовими протоколами, так і через традиційні засоби підключення. Виведення звуку здійснюється на два динаміки потужністю 10 Вт кожен, але за таку ціну розраховувати на об’ємне аудіо з тривимірним ефектом було б безглуздо. Продаж стартував у Китаї, а точних термінів появи телевізора на ринку України поки що немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.