Українцям розповіли про те, чим планшет гірший за смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перед покупкою гаджета багато користувачів хоч раз замислюються – «Чи можна замість смартфона купити планшет? Адже екран набагато більше.» Так, планшет має значно більший розмір екрану, ніж перевага смартфона. Але, очевидно, саме тут планшет перевершує. Ми не жартуємо. Розглянемо мінуси такого пристрою.

Екран великий, але не завжди якісний

Крім того, такий планшет може коштувати дорожче смартфона. Якісні монітори в основному ставлять на топові пристрої для малювання. На момент написання статті на ринку представлено всього 15 гаджетів з частотою екрану 120 Гц.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Погана камера

Якщо ви користуєтеся пристроєм того ж цінового діапазону, швидше за все, камера смартфона буде в рази краща, ніж камера планшета. Адже такий пристрій не підходить для зйомки якісних фото і відео.

Крім того, деякі моделі оснащені лише однією фронтальною камерою для селфі та відеодзвінків із дуже низькою роздільною здатністю.

Відсутність мобільного інтернету

Не кожен гаджет може мати вбудований модуль 4G. Припустимо, планшет використовується вдома або в офісі, де вже є Wi-Fi. В крайньому випадку можна роздавати інтернет через смартфон. Навіть маючи вбудований модуль зв’язку, планшет не завжди може виступати в ролі мобільного телефону і може використовувати тільки мобільний інтернет.

Проблема застосування

Розробники додатків не завжди пристосовуються до великих дисплеїв – розробка має перевагу над смартфонами. У результаті ваші улюблені програми можуть не працювати належним чином після покупки планшета. Все залежить від популярності програми.

Низька вартість і кількість моделей

Якісний планшет не може коштувати дешево. Смартфон з такими ж характеристиками обійдеться дешевше. Крім того, на ринку зараз небагато моделей планшетів – на жаль, самі попиту на них немає. І чим менше моделей, тим вище кінцева вартість пристрою. Наприклад, хороші ноутбуки для малювання з можливостями стилуса коштують дуже дорого.

Залізо не завжди актуальне

Через низьку проникнення планшетів у продажу все ще можна знайти застарілі моделі. Але що там казати – навіть в дорогих моделях 2022 року часто використовуються старі протоколи Wi-Fi і Bluetooth. Апаратна частина планшета не завжди актуальна, і якщо вам потрібен такий комп’ютер, то вибирати потрібно ретельно.

Який висновок?

Планшет – пристрій з вузькою цільовою аудиторією. Так, на дивані зручно дивитися фільм (але не завжди грати в ігри, оскільки багато ігор «заточені» під смартфони), зручно читати лекцію чи вести презентацію. А для художників взагалі простір величезний – можна малювати прямо на дисплеї. Також пристрій користується популярністю серед архітекторів.

Якщо у ваші завдання не входять перераховані вище, і вам потрібен пристрій з великим екраном, краще звернути увагу на смартфони з великим дисплеєм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.