Який планшет купити на AliExpress? П’ять відмінних варіантів

Ціни у вітчизняному роздробі та на AliExpress зазвичай відрізняються чи не вдвічі. А багато гаджетів, доступних у Китаї, просто не поставляються в Україну. Донедавна курс на «Алі» був дуже вигідним для покупки техніки — зараз ситуація змінилася, але придбати хороший смартфон чи планшет, як і раніше, можна за помірні гроші. Пропонуємо декілька варіантів.

Інформація

Купуючи планшет на AliExpress, варто заздалегідь вивчити особливості моделі та зрозуміти, чи важливі вам відмінності міжнародної та китайської версій. Один і той же гаджет може мати різні прошивки та різні адаптери для зарядки. А може, й не мати. Відповіді на такі питання є на нашому форумі у тематичних гілках — там власники діляться досвідом, викладають актуальні прошивки та обговорюють способи вирішення всіх можливих проблем.

Lenovo Tab P11

Це один із найдешевших 11-дюймових планшетів від відомого виробника – вже тому Lenovo Tab P11 привертає увагу. Тут далеко не найпотужніший процесор Qualcomm Snapdragon 662, проте решта характеристик на висоті. В наявності IPS-екран з роздільною здатністю 2000х1200 пікселів, чотири динаміки, захист від бризок IP52 і акумулятор на 7700 мАг. Також тут цікавий корпус – задня панель виконана з двох частин, металевої та пластикової.

Планшет гарний у повсякденних завданнях, підходить для читання книг, веб-серфінгу та не дуже вимогливих ігор. Також радує звук із динаміків — Lenovo Tab P11 зручний як для відеозв’язку, так і для перегляду фільмів.

Lenovo Tab P11 Pro

Модель не нова, але цікава завдяки відмінному поєднанню ціни та характеристик. Замість IPS тут встановлена ​​11,5-дюймова матриця AMOLED з насиченими кольорами та роздільною здатністю 2560х1600. Як процесор обраний перевірений часом восьмиядерний Snapdragon 730G, за графіку відповідає адаптер Adreno 618.

Lenovo Tab P11 Pro справляється з більшістю ігор, радує якісним звучанням стереодинаміків та металевим корпусом. Є сканер відбитків на бічній грані. На AliExpress планшет можна придбати як у стандартній комплектації, так і з додатковими аксесуарами у вигляді клавіатури-чохла та стілуса. При замовленні з-за кордону на кнопках немає кирилиці, але гравіювання зробити неважко. Така модифікація дозволяє комфортно працювати з текстами та таблицями. До того ж, при підключенні клавіатури активується бізнес-режим, що імітує робочий стіл Windows з підтримкою багатовіконності.

Існує свіжіша версія Lenovo Tab P11 Pro (2021). Вона зберегла всі якості та навіть дизайн попередника, проте працює на базі потужного Qualcomm Snapdragon 870 та підтримує частоту оновлення екрану 90 Гц. Однак тут відсутня глобальна прошивка. Максимум – отримайте модель з імітацією “глобалки” від продавця. Апарат стане чудовим вибором, якщо ви заплющите очі на дрібні недоліки прошивки або самостійно їх вирішите. В інших випадках простіше купити попереднє покоління, хай і з більш простими характеристиками.

Xiaomi Pad 5

Планшет не потребує представлення — він швидко став популярним завдяки поєднанню ціни та характеристик. Однак в Україні його вартість вже не виглядає настільки привабливою, адже рітейлери вимагають від 15 000 гривень. На AliExpress апарат вдасться придбати за 10-12 тисяч. І цю суму планшет виправдовує.

Модель оснастили процесором Qualcomm Snapdragon 860 з графічним прискорювачем Adreno 640, тому Xiaomi Pad 5 чудово справляється з ресурсомісткими додатками. Тут встановлена ​​11-дюймова IPS-матриця з роздільною здатністю 2560х1600 пікселів. Екран отримав частоту розгортки 120 Гц, а за звук відповідають 4 динаміки гарної якості. Бракує тільки сканера відбитків пальців. Місткість акумулятора становить 8720 мАг, у нашому огляді планшет продемонстрував непоганий час автономної роботи для потужного апарата з підвищеною частотою оновлення дисплея. Якщо характеристик Xiaomi Pad 5 недостатньо, можна придивитися до версії з приставкою Pro – у неї відрізняється ряд параметрів, включаючи більш сучасний процесор Snapdragon 870. 

Перед оплатою слід звернути увагу на модифікацію: не всі будуть раді отримати планшет із підтримкою лише англійської та китайської мов, а також набором китайських сервісів. Подробиці зазвичай вказуються у картках товарів на AliExpress. 

OPPO Pad

В офіційному російському роздробі планшет відсутній — його треба замовляти з-за кордону. Однак OPPO Pad підтримує російську мову, що робить її цікавим варіантом для покупки. Інші показники теж на висоті.

Задня кришка гаджета одержала цікаве двокольорове оформлення. Виробник позиціонує OPPO Pad як преміальний пристрій із корпусом зі скла та металу. Також у моделі 4 динаміки з підтримкою Dolby Atmos. А ось можливості розширення пам’яті тут нема.

Планшет обладнаний 11-дюймовим IPS-дисплеєм з роздільною здатністю 2560×1600 пікселів, частотою оновлення 120 Гц та підтримкою стандарту HDR10. Місткість акумулятора становить 8300 мАг, а заповнити запас енергії дозволяє швидка зарядка на 33 Вт. Хоча OPPO Pad – рідкість у наших краях, його споживчі характеристики привабливі.

Blackview TAB 10 Pro

Blackview TAB 10 Pro не має видатних технічних рішень, зате є ряд цікавих особливостей. Наприклад, планшет підтримує відразу дві SIM-картки. Також є можливість розширення внутрішньої пам’яті за допомогою картки microSD об’ємом до 1 ТБ.

Модель вийшла практичною: на місці аудіороз’єм, підтримка OTG, швидка зарядка на 30 Вт та стереодинаміки. Об’єм вбудованого накопичувача складає 128 ГБ, а не типові для недорогих апаратів 64 ГБ. Розмір екрана по діагоналі – 10,1”, а роздільна здатність – Full HD+. Єдиний істотний недолік обумовлений ціною: процесор MediaTek MT8788V не назвеш продуктивним. З простими завданнями апарат справляється, проте для великовагових ігор краще доглянути інший варіант.

Модифікація з простим чохлом-клавіатурою обійдеться щонайменше на пару тисяч дорожче. Ціни на AliExpress привабливіші: у базовій комплектації Blackview TAB 10 Pro можна придбати за 7 тисяч гривень. Також доступна для покупки версія зі стілусом.

Вибір планшетів на AliExpress значно ширший, ніж в офіційному російському роздробі, а ціни значно вигідніші. Різниця у вартості може бути навіть дворазовою. Однак покупцеві необхідно бути готовим до тривалої доставки з-за кордону, а також заздалегідь вивчити модифікації обраного гаджета, щоб не помилитись при покупці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.