Названо чотири недоліки Xiaomi Mi Band

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього року Xiaomi випустила продовження легендарного фітнес-браслета , який тепер називається Xiaomi Smart Band 7. Оновлення браслета вийшло цікавим, але в сумі досить мінорним: дисплей виріс, але дизайн залишився тим самим, автономність браслета як і раніше топова — здавалося б, що ще потрібно для щастя? Не всі знають, але фітнес-браслет має свої недоліки: ці дрібниці не сильно впадають в очі, але з року в рік компанія нічого з ними не робить. Саме вони – причина того, що користувачі обирають смарт-годинник, а не браслет. Сьогодні розповім вам про те, що не так з Mi Band і чому компанія не виправить деякі недоліки фітнес-браслету ніколи.

Сповіщення на Mi Band

Фітнес-браслет Xiaomi – це не тільки аксесуар для спорту, а й для роботи. Поки ваш телефон поблизу, браслет вібрує під час дзвінка або дозволяє читати повідомлення із соцмереж та месенджерів. Щоправда, робити це вкрай незручно: хоч би якою була версія Mi Band на вашій руці, екран у неї все одно дуже маленький, а шрифт тексту — найгірший, ніби його підглянули в одній із старих версій Windows.

Через особливості екрану він незручно розбивається частинами, тому перегляд перетворюється на справжнє катування. Що вже казати: навіть на старих моделях Apple Watch переглядати повідомлення не так зручно. Розробники могли б хоч трохи виправити співвідношення сторін і поміняти шрифт на інше, не ріжуче око, але навряд чи це зроблять.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заодно зверніть увагу на вібрацію в Mi Band: здавалося б, в 2022 саме вібромоторчик відображає преміальність будь-якого смартфона. Mi Band, звичайно ж, не відноситься до дорогих гаджетів, але враховуючи те, що багато користувачів довго не знімають його з руки, браслету давно настав час отримати більш приємну вібрацію, ніж ту, що встановлена ​​зараз. Саме через те, що Mi Band вібрує як дешевий телефон середини 2010-х, його хочеться якнайшвидше зняти та відключити всі повідомлення.

Оновлення для Mi Band

Фітнес-браслет Xiaomi – це недорогий пристрій, який може дозволити собі кожен. Mi Band коштує дешево , а через рік-півтора зовсім втрачає в ціні. Тому компанія не сильно зосереджується на оновленнях, а термін підтримки таких пристроїв дуже короткий. Наприклад, Mi Band 4 вийшов три роки тому, а нещодавно стало відомо, що компанія перестане займатися його підтримкою .

Це не означає, що фітнес-браслет стане гіршим, але будь-яких покращень чи виправлень існуючих помилок він точно не отримає. Благо, незважаючи на свою компактність, дещо кастомізувати можна власними силами — наприклад, замінити фірмовий додаток на сторонній.

Mi Band з NFC

Компанія випускає фітнес-браслети по черзі: спочатку гаджет виходить у Китаї, через кілька місяців починаються продажі по всьому світу, а Mi Band з NFC доводиться чекати ще довше: плутанина іноді настільки абсурдна, що виходить нова версія Mi Band, а водночас — стара версія з NFC. Так, наприклад, було з Mi Band 4. На жаль, сплатити покупки Mi Band в Україні зараз не можна , але сподіватимемося, що це ненадовго – у Xiaomi якраз буде час трохи подумати про те, в якій послідовності випускати свої браслети.

Датчики в Mi Band

Mi Band дає приблизні показники здоров’я, хоча позиціонує себе спортивним гаджетом. Це стосується і даних сну, і жироспаления під час тренувань, і навіть вимірів пульсу. З кожною новою версією показники стають трохи точнішими, але покладатися на них не можна: на це можна заплющити очі, якщо ви тренуєтеся для задоволення і дивіться на звіт зі своїми даними лише заради інтересу, але для деяких користувачів невеликі похибки відіграють важливу роль.

Наприклад, для тих, у кого є обмеження щодо здоров’я або при боротьбі із зайвою вагою, коли необхідно дотримуватися рекомендацій лікаря та тренера. На жаль, але в таких випадках на Mi Band точно не можна покладатися: доводиться вручну підраховувати спалені калорії, а не сліпо вірити даним Mi Band.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.