Головна Ґаджети Google може відмовитись від версії Android для планшетів

Google може відмовитись від версії Android для планшетів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У жовтні 2021 року Google випустила дещо несподіваний продукт. Компанія представила світові нову версію Android, якої раніше не було. Їй став Android 12L. Незважаючи на те, що відмінності в назві від основної версії полягали лише в одній літері, насправді все було інакше. Новий продукт пропонував набагато ширші можливості підтримки планшетів та смартфонів зі складною конструкцією. Тобто всього, що має дійсно великий екран з можливістю його поділу та використання як повноцінного планшета, а не розтягнутого до великих розмірів звичайного Android. І тепер у нас, схоже, з’явилися погані новини.

Чи вийде Android 13

Зараз з’явилася інформація про те, що Google може відмовитися від початої минулого року гарної традиції та не випустити Android 13L. Поки що з точністю говорити про це не можна, але передумови вже є, адже до виходу нової версії Android залишилася буквально пара місяців. 

Кожна версія Android має унікальний рівень API. Кожен рівень визначається запуском цієї версії Android. Наприклад, Android 13 – це рівень API 33. За словами Мішаала Рахмана, у його соціальній мережі, забороненій у РФ, Google вже називає Android 14 рівнем API 34. Це майже гарантує, що між 13 та 14 не буде запуску Android. Адже саме ним і могла б бути версія, більш відома нам як Android 13L.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що буде з Android для планшетів

Але насправді сильно засмучуватися через це не варто. Навіть якщо окремої версії не буде, це не означає, що компанія відмовиться від підтримки пристроїв із великим екраном. Власне це і не логічно, враховуючи зростаючий інтерес до планшетів у світі, необхідність конкурувати з Apple та її iPad, а також те, що Google тизерила власний планшет ще на Google I/O на початку травня.

Google вже підтвердила, що Android 13 включає всі функції, які потрібні для повноцінного використання великого дисплея. Тобто всього того, що було в Android 12L. З урахуванням цього Android 13 може просто оновити існуючі функції без необхідності створення окремої версії .

Для чого потрібний був Android 12L

В цьому випадку вийде, що торішня версія потрібна була для тестування функцій та розчищення шляхів для нововведень, вбудованих в основні номерні версії Android. Можливо, компанія просто змінила свою політику та вирішила, що все має бути ”в одному флаконі”. Але перший варіант здається більш логічним та послідовним.

У майбутньому Google також продовжить підтримувати планшети та версії Android, які забезпечуватимуть їхню повноцінну роботу. Можливо, вже наступного року ми побачимо Google Pixel Tab або як його там будуть називати. Тому всі оновлення, які були цього року, також перенесуться в Android 14. І це зайве підтвердження того, що існування Android 13L просто не потрібно.

Наразі ми можемо очікувати, що стабільна версія Android 13 вийде у серпні цього року. Новий смартфон Google – Pixel 7 – має з’явитися не раніше жовтня. Але можуть бути і затримки, викликані складнощами з поставками і нестачею чіпів у світі. У будь-якому випадку, якщо не хочете пропустити його вихід.

Чи є хороші планшети на Android

За всієї нашої любові до Android, треба визнати, що планшети на цій операційній системі просто сльози. По суті, це дуже криво і косо натягнутий на великий екран інтерфейс стандартного Android. Виробники планшетів намагаються щось зробити у власних оболонках, але тепер дійшло до того, щоб Google сама почала підтримувати планшети. Особливо у межах своєї політики розширення асортименту своїх пристроїв.

Поки ж планшети на Android, як їх красиво не показували в рекламі, годяться тільки для того, щоб бути недорогими пристроями з великим екраном. У топовому сегменті жоден Samsung або навіть Huawei (хоча тут є шанси) не можуть змагатися за продуктивністю, зручністю роботи та якістю аксесуарів з iPad. Подивимося що буде далі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: