П’ять функцій, які ми чекаємо на iPad Pro 2022

У момент появи найпершого iPad Pro це був найпотужніший планшет на ринку. Через кілька років розклад сил не змінився. Саме Pro-версія iPad дозволяє вирішувати справді серйозні завдання. Обробка фотографії у Photoshop з великою кількістю шарів – будь ласка. Створення складних відео – легко. З усім цим iPad Pro справляється без особливих проблем. Але що, якщо найкрутіший планшет можна зробити ще крутішим?

Що, якщо додати до iPad Pro новий, нещодавно анонсований процесор М2? Або MagSafe зарядний пристрій? Та не таке, як у Айфонах, що працює за QI-технологією, а як у Макбуках. Давайте подивимося на 5 функцій, які допоможуть зробити найкращий планшет ще краще.

Новий iPad на M2

На конференції WWDC 2022 Apple анонсувала свій новий процесор М2 і перші пристрої на ньому – MacBook Air та MacBook Pro. Обидва ці ноутбуки вийшли потужніше за своїх попередників і отримали нову можливість, якої не було в звичайному М1.

Процесор Apple M2 підтримує двигун Media Engine, який дозволяє обробляти відео набагато швидше, включаючи формат ProRes. Така можливість була раніше тільки у MacBook Pro на процесорах M1 Pro і M1 Max. Сама по собі така можливість для планшета нічого не означає, але якщо з’явиться сумісний софт під цей двигун, то iPad Pro може стати одним із найзручніших інструментів для роботи з відео.

Потужність чіпсету, що додатково збільшилася , дозволить планшету виконувати всі поставлені завдання значно швидше, а якщо виробник ще попрацює над енергоефективністю, то і з меншими втратами в заряді акумулятора. Поява iPad Pro на М2 наступний – логічний крок від Apple у перекладі всіх своїх продуктів на цей процес. Думаю, що незабаром таке нововведення варто чекати.

Заряджання MagSafe

У 2020 році Apple вирішила відродити свій стандарт магнітного зарядного пристрою MagSafe. Так серія iPhone 12 одержала магнітні бездротові зарядки MagSafe. А до ноутбуків повернувся найзручніший магнітний порт. Наступними у списку пристроїв із впровадження MagSafe, за ідеєю, мають бути планшети. І iPad Pro для цього підходять якнайкраще.

Багато хто використовує планшети, сидячи за столом, і для них подібний спосіб заряджання став би дуже зручним. Не треба шукати порт і крутити пристрій, сама зарядка примагнітиться до потрібного місця. Якщо ви різко смикнете, то зарядне гніздо не зламається, а провід просто від’єднається від роз’єму. Жодної шкоди ні шнуру, ні планшету.

Можливо, реалізація подібної функції буде у стилі Apple. MagSafe додадуть до Magic Keyboard, щоб не перевантажувати планшет зайвими портами та виконати законопроект Європейського союзу про обов’язковість встановлення USB-C.

Швидка зарядка iPad Pro

Перший iPad побачив світ ще 2010 року. З того часу технології зарядок далеко пішли вперед. Але iPad, як і раніше, не підтримує дійсно швидку зарядку. Разом із додаванням MagSafe це стане можливим.

Якщо використовувати iPad Pro на повну котушку із серйозним навантаженням, то розряджатися він теж буде швидко. У такій ситуації час заряджання відіграє дуже серйозну роль. В арсеналі Apple є швидкий зарядний пристрій на 67 Вт. Завдяки йому час за який заряджається планшет, можна значно скоротити.

У Купертіно позиціонують iPad Pro як пристрій професіоналів. Саме для такої категорії користувачів дуже важливо, щоб робочий інструмент завжди був під рукою та не підвів у потрібний момент. Тому додавання швидкого заряджання – це наступний логічний крок у розвитку планшетів Apple. Можливо навіть без MagSafe.

iPad Pro – час роботи

Якщо пристрій отримує крутий процесор, то й операції на ньому будуть виконуватися ті, які задіятимуть усі можливості чипсета. Але щоб iPad не сідав на очах, потрібний новий об’ємний акумулятор. Я думаю, що багато власників планшетів без проблем готові пожертвувати кількома міліметрами його товщини в обмін на час автономної роботи, що зріс.

Так, якщо iPad Pro буде підтримувати дійсно швидку зарядку, а ви далеко не відходите від розетки, то цей пункт не відіграє вам великої ролі. Але деяким доводиться працювати «в полях», де видобути заряд не так просто. Саме ця категорія користувачів повною мірою оцінить збільшений час роботи.

Від покоління до покоління Apple намагається утримувати показники роботи від акумулятора на одному рівні, не погіршувати їх. Настав час зробити крок уперед і дати користувачам новий рівень автономності.

iPad Pro 2022 – екран

Представивши минулого року iPad Pro, Apple показала і нові miniLED -дисплеї. Технологію свого екрану в Купертіно назвали Liquid Retina XDR . Це дуже яскравий контрастний дисплей з точним кольором. Але так вийшло, що нові екрани тоді отримала лише версія на 12,9 дюйми.

Далеко не всім потрібний планшет із такою великою діагоналлю. Багатьом зручним є саме iPad Pro 11. Але, на жаль, менша версія залишилася зі старим екраном. Так, безумовно, дисплей в iPad Pro 11 теж хороший, але тим, хто займається графікою, часто потрібна точніша передача кольору. У такій ситуації miniLED-екран був би найкращим вибором. Але Apple його не надала своїм користувачам.

Якщо зібрати всі наші бажання процесор: М2, MagSafe, швидка зарядка, збільшений час автономної роботи і miniLED екрани у всіх версіях iPad Pro, то вийде ультимативний гаджет. Багато хто скаже, що без спеціального програмного забезпечення така потужність не потрібна планшету. Але давайте згадаємо, що в Купертіно дуже намагаються затягнути розробників професійного ПЗ, і вони більш-менш це виходить. Я думаю, що з анонсом iPad Pro на М2 ми можемо побачити планшетну версію Final Cut Pro. Залишилося трохи почекати, і нові айпади нас ще здивують.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.