Categories: Ґаджети

Huawei MateBook X Pro: незвичайна камера і оновлене «залізо»

Share

Huawei представила MateBook X Pro на виставці MWC 2018 у Барселоні. У порівнянні з попередником, нова модель отримала вдосконалені характеристики і більш якісний дисплей, а фронтальну камеру встановили в несподіваному місці – раніше таке розташування фотомодуля не використовував жоден виробник. Як виглядає і чим ще може похвалитися MateBook X Pro?

«Компанія Huawei прагне до створення світу високих технологій, і для досягнення цих цілей ми інвестуємо значні кошти в дослідження і розробки, які допомагають нам зрозуміти, яким чином люди взаємодіють з технологіями, – розповів генеральний директор Huawei CBG Річард Ю. – Наша місія – розширювати кордони технологічних можливостей за допомогою інновацій. Представляючи новий ноутбук MateBook X 
Pro, планшет MediaPad M5 і перший в світі комерційний термінал для 3GPP 5G, ми підтверджуємо вірність стратегії створення пристроїв, які дозволяють по-новому поглянути на всі аспекти цифрової індустрії ».

Камеру для відеоконференцій і Селфі з роздільною здатністю 1 Мп сховали під клавіатуру – в верхньому ряду є спеціальна клавіша з пружнім механізмом, при натисканні на яку вискакує «Фронталка».

При повторному натисканні кнопка топиться в корпус – шпигувати за власником MateBook Pro X через камеру у хакерів не вийде. Тим часом деякі відзначили, що знімки і відео з такого модуля створюються під незручним кутом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще один плюс незвичайної камери – рамки екрану MateBook X Pro стали тонші, ніж у минулорічних ноутбуків Huawei. Новинка оснащена 14-дюймовою матрицею з яскравістю 450 ніт і роздільною здатністю 3000х2000 точок, що також перевершує стару модель: перша версія MateBook X обладнана 13-дюймовим дисплеєм з яскравістю 350 ніт.

Усередині MateBook X Pro працює процесор Intel Core i5 восьмого покоління (або Core i7 в топової конфігурації) в парі з графічним чіпом NVIDIA MX150. Як заявляє Huawei, свіжа модель стала найтоншим ультрабуком з дискретною графікою.

За можливостей аудіо гаджета відповідає установка з чотирьох динаміків з системою Dolby Atmos 2.0. Решітки переїхали з області над клавіатурою на межі з її боків, а на корпусі MateBook X розмістили чотири мікрофони для якісного запису звуку. Під клавіатурою користувачі також знайдуть збільшений тачпад.

MateBook X Pro працює до 12 годин від одного заряду при перегляді Full HD-відео – на 2 години довше, ніж попередник. Портів у ноутбука кілька: USB 3.0, звичайний USB Type-C і USB Type-C з підтримкою Thunderbolt 3.

Huawei MateBook X Pro в базовій конфігурації з Intel Core i5, NVIDIA MX150 і 256 ГБ сховища оцінили в €1 499. За версію з 512 ГБ накопичувача доведеться віддати €1699. Уже навесні 2018 року Huawei MateBook X Pro стане доступний користувачам в Китаї, Європі, Північній Америці, Азіатсько-Тихоокеанському регіоні і на Близькому Сході.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Samsung висміяла Apple через проблеми з будильниками в iPhone

    У світі високих технологій щодня розгортаються справжні баталії між лідерами галузі. Цього разу ініціативу виявила…

    04.05.2024

    Microsoft попереджає користувачів Android про нову атаку «Dirty Stream»

    У повідомленні у блозі Microsoft попереджає користувачів Android про нову хвилю атак під назвою Dirty…

    04.05.2024

    Samsung планує випустити преміальні моделі Smart-годинників

    В останньому звіті компанії Samsung проскочила інформація про те, що вони хочуть оновити свою лінійку…

    04.05.2024

    Презентація Apple вже 7 травня: зібрані чутки про можливі анонси компанії

    7 травня компанія Apple проведе спеціальний захід, мабуть, присвячений iPad та аксесуарам для нього. Захід…

    04.05.2024

    Представлений Vivo Y100 4G – стильний середньобюджетний смартфон з одним нюансом

    Бренд Vivo випустив новий смартфон середнього рівня – Vivo Y100 4G, який отримав гарний екран,…

    04.05.2024

    Vivo X100 Ultra отримав 200 Мп камеру із телеоптикою Zeiss. Приклади знімків

    Компанія Vivo готується випустити просунутий смартфон своєї серії Vivo X100. Модель Vivo X100 Ultra отримає…

    04.05.2024