У iPadOS 16 знайшли включення секретної функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники, що покопалися в глибинах першої бета-версії iPadOS 16 знайшли функцію, про яку компанія Apple не заявляла на презентації. Про це написав редактор MacStories Федеріко Вітіччі.

За словами Вітіччі, iPadOS 16 beta 1 має системну утиліту, яка дозволяє налаштовувати екран блокування. Така ж можливість доступна в iOS 16, і їй було приділено багато уваги на заході WWDС 2022, а при анонсі iPadOS 16 вона не згадувалася, з чого всі зробили висновок, що її не буде.

Через приховане меню налагодження можна запустити утиліту PosterBoard, яка дозволяє настроювати елементи на екрані блокування. На жаль, в даний час виходить лише змінити колір і шрифт годинника і дати, а зміна інших параметрів поки недоступна. В iOS 16 набагато більше налаштувань локскрину, у тому числі можна додавати віджети, отримувати контекстуальні повідомлення від програм та застосовувати різні ефекти до шпалер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не виключено, що Apple допрацює налаштування екрана блокування до релізу iPadOS 16, який відбудеться цієї осені. Але також є ймовірність, що компанія не встигне приготувати це нововведення за такий короткий термін і прибереже його для нового оновлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.