Samsung Galaxy Watch 5 отримають функцію вимірювання температури та Pro-версію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробникам гаджетів стає все складніше за нас чимось здивувати. Ми вже дійшли до того рівня вимогливості, коли навіть поява ЕКГ у крихітному годиннику не викликає у нас якогось трепету. Багато в чому виною тому самі виробники, які, занурившися в конкуренції, постійно пропонують щось нове або обертають старе у добрий шар маркетингу і продають нам ще раз. На тлі всього цього відомості про по-справжньому нові функції іноді просто губляться. Так могло вийти і цього разу, але ми не дамо пройти повз не найновішу фішку Samsung Galaxy Watch 5, хоч і вперше застосовану в масовому якісному продукті.

Якими будуть нові Galaxy Watch 5

Нещодавнє бета-оновлення програми Samsung Health практично підтвердило, що Galaxy Watch 5 будуть доступні у двох варіантах: звичайні Galaxy Watch 5 та Galaxy Watch 5 Pro . Цікаво, що бета-оновлення також натякає на те, що наступний годинник Samsung Watch 5 може поставлятися з датчиком температури. Щось подібне вже було реалізовано в деяких моделях пристроїв, що носяться. Серед них навіть недорогі китайські моделі. Але дійсно масовою технологія не стала, і саме вихід нового годинника Samsung може багато чого змінити в цьому питанні.

Згідно з знімком екрана, опублікованому користувачем Reddit , у додатку Samsung Health після бета-оновлення з’явився перемикач Температура шкіри під час сну. Як випливає із назви, цю функцію можна використовувати для відстеження температури шкіри під час циклу сну. Функція датчика температури стала несподіванкою, оскільки раніше повідомлялося, що Samsung все ще відстає в розробці технологій визначення параметрів тіла, незважаючи на можливість вже в четвертому поколінні визначати індекси організму. Тому вважалося малоймовірним, що компанія запустить цю функцію у майбутньому годиннику.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як буде називатися новий годинник Samsung

Окремо бета-оновлення програми «Здоров’я» також підтвердило назви Galaxy Watch 5 та Galaxy Watch 5 Pro та натякнуло, що цього року не буде моделі під назвою «Classic». Раніше інформація про назви нового годинника просочувалася в Мережу, зокрема про це писали наші колеги з 9to5Google . Видання поділилося скріншотом, на якому показані дані Samsung Galaxy Watch 5 та Galaxy Watch 5 Pro, але жодних згадок про класичну модель, до якої ми вже почали звикати.

Якщо ви думаєте, що цій інформації не варто вірити, оскільки вона взялася незрозуміло звідки, то ви помиляєтеся. Насправді вже є випадки, коли такі натяки призводили до того, що функція дійсно була реалізована. Це не перший раз, коли корейський конгломерат використовує свою програму Health для демонстрації нового продукту. Можливо навіть спеціально, щоб підігріти інтерес. Минулого року згадки про Galaxy Watch 4 та Watch 4 Classic з’явилися у програмному забезпеченні компанії для відстеження стану здоров’я приблизно за місяць до офіційного дебюту цих гаджетів.

Характеристики Galaxy Watch 5 Pro

Поки рано говорити про точні характеристики, але різна інформація вказує на те, що Galaxy Watch 5, швидше за все, будуть доступні в розмірах 40 мм і 42 мм , тоді як Pro, як очікується, буде тільки в одному розмірі. З додаткових функцій, які може запропонувати Pro-версія, варто відзначити титановий корпус та сапфірове скло. Вони зроблять корпус більш міцним та преміальним, ніж у звичайної моделі. Природно, через це Pro-версія буде дорожчою за звичайну. Також очікується, що Galaxy Watch 5 Pro будуть оснащені великою батареєю ємністю 572 мАг.

Коли вийдуть новий розумний годинник Samsung

Samsung поки не робить жодних офіційних заяв про майбутні смарт-години. Ми очікуємо, що серія Galaxy Watch 5 буде запущена приблизно в серпні. Хоча чутки про брак компонентів натякають, що ми можемо спостерігати масові затримки презентацій. Навіть якщо вона пройде в намічені раніше терміни – у першій половині серпня – швидше за все, на старті продажів компанія зіткнеться з неможливістю задовольнити масовий попит. А ви купили б такі? 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.