Чим новий Xiaomi Band 7 відрізняється від Mi Band 6

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новий Mi Band 7, з одного боку, виявився мінорним оновленням, але, з іншого боку, деякі його нововведення виглядають надто цікаво для того, щоб переплатити за нову модель або оновитися навіть з Mi Band 6. розуміємо, чим новинка відрізняється від Mi Band 6 та Mi Band 5.

Дисплей став більшим і отримав важливу функцію

Xiaomi з року в рік збільшує дисплей Mi Band, і на цей раз не став винятком. У Mi Band 5 екран на 1,1 дюйма (294×126 пікселів), Mi Band 6 вже на 1,56 дюйма (360×152 пікселів), а Mi Band 7 збільшився до 1,62 дюйма. Виробник не розкрив дозвіл, але він збільшився пропорційно діагоналі – щільність пікселів становить 326 пікселів на дюйм, як і в попереднику.

Однак Mi Band 7 сильно відрізняється наявністю функції Always-On Display, що постійно відображає годинник (а іноді й іншу корисну інформацію) навіть при заблокованому екрані можна не піднімати руку, щоб побачити час. Поки що невідомо, чи можна завантажувати циферблати для AoD від сторонніх розробників, але навіть стандартних напевно вистачить більшості людей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пульсоксиметр перестав бути просто іграшкою

Спочатку датчик для вимірювання рівня кисню в крові (SpO2), суміщений з пульсометром, з’явився в Mi Band 6. Однак користувачі часто використовували його тільки в перші дні, оскільки його потрібно вручну вмикати, а під час вимірювання слід залишатися нерухомим протягом хвилини. На практиці це незручно і згодом забувається, навіть у розпал епідемії коронавірусу.

У Mi Band 7 його робота сильно змінилася на краще — насиченість крові киснем заміряється протягом усього дня автоматично, а у разі досягнення критично низького рівня (нижче 90%) браслет починає вібрувати і відображати відповідне повідомлення.

Автономність, схоже, знизилася

За заявами виробника, Mi Band 5 та 6 пропрацюють автономно до 20 днів у версії без NFC та до 14 днів з ним. У Mi Band 7 акумулятор збільшився з 125 мАг до 180 мАг, але офіційний час роботи без підзарядки становить 14 днів (мабуть, без NFC). Зниження автономності обумовлено, швидше за все, саме режимом AoD, і навіть постійної роботою пульсоксиметра.

Втім, є і надія на хороше: Xiaomi не розкрила, за яких умов Mi Band 7 пропрацює до двох тижнів без заряджання. Ймовірно, відключення деяких функцій продовжить його автономність на кілька днів — зрештою, роздільна здатність дисплея, що трохи зросла, навряд чи могла так сильно вплинути на витрату акумулятора.\

З’явилася програмна фішка – підрахунок необхідного для відпочинку часу

Крім AoD, у Mi Band 7 є ще одна функція, якою не можуть похвалитися попередні моделі, – розрахунок необхідного для відпочинку часу після фізичного навантаження та рекомендації для досягнення поставленої мети (набору м’язів або схуднення). За заявами компанії, вона заснована на показнику EPOC (надлишкове споживання кисню після тренування), але насправді про неї відомо дуже мало. Також незрозуміло, наскільки добре вона працюватиме на практиці.

Чи варто оновлюватись? Так, із застарілих моделей так точно

Обновлятися чи ні завжди складний вибір для власників старих моделей. Це, звичайно, суб’єктивне питання, але оновлення з Mi Band 5 і більш ранніх пристроїв здається логічним – ціна Mi Band 7 адекватна, він коштує лише трохи дорожче, ніж коштував Mi Band 6 на старті. Але при цьому пропонує у всьому найкращий дисплей та пульсоксиметр.

Чи змінювати Mi Band 6 на новинку – спірне питання, особливо до появи детальних оглядів. Швидше за все, збільшена діагональ дисплея в черговий раз не вплине на розмір шрифту (він залишиться таким же маленьким). До того ж пульсоксиметр навряд чи настільки необхідний у фітнес-браслеті, щоб виключно заради нього купувати нову модель. Однак точку в цьому питанні може поставити функція Always-On Display – бачити час, не піднімаючи руку, часом неймовірно зручно (особливо якщо сенсор підйому підлагоджує і дисплей не завжди загоряється).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.