Нові Pixel Watch: характеристики розумного годинника від Google

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чутки про розумний годинник від Google ходять вже кілька років точно. Стабільно раз на півроку хтось із відомих інсайдерів заікнеться про Google Pixel Watch, і по всьому світу прокотиться хвиля новин із цього приводу. Зовсім недавно цьому прийшов кінець – Google нарешті анонсувала свій розумний годинник. Назва, так само як і дизайн, нас не сильно здивували – так само ми бачили ще давненько, а ось щодо характеристик Google Pixel Watch залишалися великі питання. На конференції Google I/O 2022 компанія не сильно обмолилася із цього приводу, проте чутками земля повниться вже давно. Сьогодні зібрали для вас всі найцікавіші витоки з приводу нового пристрою від корпорації добра.

Новий годинник від Google

По факту, на презентації Google I/O 2022 компанія затвердила лише дві речі: перше – що Google Pixel Watch все-таки вийдуть, а друге – дизайн нового годинника від Google , про який ми розповідали ще минулого року.

Google показала нам годинник у класичному корпусі з круглим циферблатом. Подібні рішення зустрічаються буквально у всіх розумних годинниках, починаючи від Samsung, закінчуючи Garmin. Звичайно, багатьом фанатам пікселів (як і нам) хотілося б побачити прямокутний екран як на Apple Watch. Сумно, що Google замість оригінального дизайну випускає пристрій у знайомому корпусі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але не варто забувати, що розумний годинник – це не просто гарний аксесуар. Для багатьох це справжній помічник. З їхньою допомогою ми моніторимо свою активність, займаємося спортом, контролюємо показники здоров’я та багато різного. Тому набагато важливіше, що буде у Pixel Watch усередині.

Характеристики Google Pixel Watch

Буквально сьогодні з’явилися перші чутки про характеристики розумного годинника від Google. Відоме закордонне видання 9to5Google , посилаючись на два своїх джерела, повідомило, що в Google Pixel Watch буде встановлений процесор Samsung Exynos 9110. Такий самий «камінь» стоїть у торішньому Samsung Galaxy Watch Active 2. Цікаво, що годинник має дуже схожий корпус.

Однак процесор – далеко не єдиний параметр, що дозволяє судити про можливості гаджета, що носиться. Аж не меншу роль грає так званий співпроцесор, який розкриватиме весь потенціал основного каменю.

Годинник від Google не тільки дуже нагадує Samsung, але й працюватиме на тому ж процесорі.

Наприклад, Snapdragon Wear 4100+ Qualcomm має співпроцесор QCC111. Саме за рахунок нього годинник має низьке енергоспоживання і реалізує всі можливості контролю за здоров’ям у вигляді безперервного моніторингу показників, Always On та інші параметри. На жаль, про Google Pixel Watch з цього приводу ми поки що сказати нічого не можемо.

Що стосується оперативної пам’яті, джерела стверджують, що Google Pixel Watch матиме більше оперативної пам’яті, ніж є у всіх існуючих моделях розумного годинника. У топових Galaxy Watch 4, наприклад – там 1,5 ГБ. Здається, що цього години вистачить за очі. Абсолютно неясно, куди ще більше. А найголовніше – навіщо.

Також швидше за все Google Pixel Watch матимуть 32 ГБ постійної пам’яті . Цього з лишком має вистачити для автономного прослуховування музики в навушниках. До сьогодні в розумний годинник зазвичай встановлювали або 8, або 16 ГБ. Можна було б сказати, що це для великої кількості музики, але ви напевно знаєте, що на музику зазвичай відводиться лише частина вільної пам’яті. У Apple Watch, наприклад, 2 ГБ. Не сподівайтеся, що Google розщедриться на більше.

Датки Google Pixel Watch

Ще до того моменту, як пройшов офіційний захід від Google, у витоках нового годинника від Google прослизнув датчик, який гранично нагадує такий у торішньому Fitbit Luxe і Charge 5. Виходить, що і можливості у годинника повинні бути аналогічними.

Порівняння датчиків на Google Pixel Watch та Fitbit Luxe.

Якщо вірити чуткам, у Google Pixel Watch будуть наступні датчики здоров’я:

  • Пульсометр.
  • Датчик рівня насичення крові киснем.
  • Датчик контролю кількості подоланих кроків та калорій.
  • Вимірювач ЕКГ.

Звичайно, всі ці параметри тісно пов’язані з роботою співпроцесора. Fitbit Luxe, наприклад, вміє міряти пульс та рівень кисню в крові цілодобово. Сто в гору Google Pixel Watch матимуть анітрохи не менші можливості. А ось щодо більшого сказати поки що не можемо, стане відомо пізніше.

Також було б круто мати безперервний моніторинг ЕКГ. Незважаючи на той факт, що розумний годинник записує ЕКГ тільки в одному відведенні (замість 12 стандартних у лікаря в кабінеті), було б непогано побачити щось на зразок холтера. Це було б чудовою підмогою для користувачів з миготливою аритмією. Якщо цього не буде — то взагалі незрозуміло, хто їх купить.

Крім того, ми знаємо, що Google славиться своїми програмними алгоритмами. Завдяки їм без проблем можна реалізувати такі фічі, як моніторинг сну та частоти дихання. Сподіваємося, що у нових Pixel Watch покращать алгоритми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.