Categories: Ґаджети

Microsoft розповіла, коли в продаж надійдуть вкрай дешеві планшети і ноутбуки на Windows 10

Share

З кожним роком смартфони, планшети та інші електронні пристрої портативного типу стають все більш потужними. Саме тому компанія Microsoft задумалася над тим, щоб адаптувати операційну систему Windows 10 під використання на пристроях, оснащених ARM-процесором. Чіпи від Intel і AMD, що використовуються у всіх комп’ютерах, вимагають потужного охолодження, а ще вони споживають вкрай багато енергії.

В кінці 2017 року компанія Microsoft нарешті анонсувала вихід операційної системи Windows 10 в збірці ARM, призначеної для установки на планшети і комп’ютери. У цій ОС є ряд істотних недоліків , але в цілому вона все одно залишається «віндовсом», на якому можна запускати багато комп’ютерних програм і навіть ігри, якщо вони написані під Win32.

Сьогодні компанії Microsoft і Qualcomm нарешті сказали, коли в продаж надійдуть вкрай дешеві планшети і ноутбуки, які зможуть похвалитися не тільки дуже доступним цінником, але ще і неймовірно великим часом автономної роботи – аж до доби на одному заряді. Як стало відомо, продажі різних електронних пристроїв з ARM-з процесорами на Windows 10 почнуться вже в найближчі два місяці – до кінця квітня нинішнього року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі планшети і ноутбуки, що працюють на Windows 10 ARM «з коробки», увійдуть в лінійку Always Connected PC. Вони зможуть похвалитися передовими процесорами від компанії Qualcomm з модельного ряду Snapdragon. У перший час продаватися такого роду пристрої будуть в США, Австралії, Китаї, Італії, Великобританії і Франції. Потім, вже в другій половині року, вони повинні дістатися і до полиць наших магазинів.

Модельний ряд Always Connected PC включає в себе комп’ютери, які володіють не тільки значними часом автономної роботи за рахунок мобільного ARM-процесора, але ще і стільниковим модулем, що дозволяє їм підключатися до мереж стільникових операторів і борознити простори інтернету в мережах третього і четвертого поколінь.

Про готовність випустити перші ноутбуки та планшети на Windows 10 ARM вже повідомили багато відомих брендів, у тому числі ASUS, HP і Lenovo. Середній цінник продукції буде перебувати на рівні $600. Коли до виробництва продукції в рамках лінійки Always Connected PC підключаться виробники з Китаю, в тому числі Xiaomi, ціни стануть ще більш низькими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024

    Телефон на зарядці всю ніч: шкідливо чи ні

    Багато власників смартфонів побоюються залишати гаджети на зарядці на всю ніч і правильно роблять. Пояснюємо,…

    01.05.2024

    Мільярди смартфонів в небезпеці через дефект клавіатури

    Нещодавній звіт фахівців з кібербезпеки з Citizen Lab виявив суттєвий недолік безпеки в кількох популярних…

    01.05.2024

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024