Два топових девайси Apple офіційно застаріли

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple поповнила свій список «вінтажних» пристроїв, внісши до нього два старі планшети. Про це написали у MacRumors.

Згідно з джерелом, у перелік «вінтажу» потрапили iPad mini 2 та iPad Air 2. З моменту їхнього офіційного релізу минуло вже досить багато часу: вони вийшли у 2013 та 2014 роках відповідно, тобто на даний момент їм виповнилося 9 та 8 років. Крім того, минуло більше п’яти років з того моменту, як Apple офіційно перестала продавати дані моделі – зазвичай цей факт є головним фактором для внесення до «вінтажного» списку.

Що це означає для власників iPad Air 2 та iPad mini 2? Пристрої, визнані компанією «вінтажними», більше не зможуть відремонтувати в авторизованому сервісному центрі, якщо він не має необхідних запчастин. Виходить, якщо ваш iPad mini 2 або iPad Air 2 вийде з ладу, з великою ймовірністю полагодити його ви зможете тільки в сторонніх сервісах, можливо з використанням китайських або укомплектуючих.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPad mini 2 був першим “мініком” з дисплеєм Retina. Він користувався великою популярністю свого часу, у тому числі в Росії, завдяки збалансованості та відносно низькій ціні – у 2013 році курс долара був близько 35 рублів. Що стосується iPad Air 2, то він теж був знаковим – саме з цієї моделі Apple почала встановлювати сканер Touch ID у свої планшети. Крім того, він був першою моделлю iPad із товщиною корпусу всього 6,1 мм. Навіть через 8 років Air 2 отримав оновлення до iOS 15 і працює на ній досить непогано завдяки вдалому поєднанню розігнаного чіпсету Apple A8X і 2 Гб оперативної пам’яті.

Після внесення пристрою в список «вінтажних» Apple продовжує приймати їх на ремонт протягом двох років (за наявності запчастин). Через два роки пристрій потрапляє до категорії застарілих, і авторизовані послуги перестають їх обслуговувати зовсім.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.